Győzelemmel az idei év utolsó bajnokiján Nagyszénáson!

  • 2023.11.20.

Az őszi zárófordulóra került sor vármegyénk első osztályában, amelyben Nagyszénásra látogattunk.

Jól indult számunkra a meccs, mert Kovács Zsombor egy kiugratás után már a 4. percben előnyhöz juttatta csapatunkat. Éppen eltelt negyed óra, amikor egyenlíthetett volna a hazai gárda, de ezt akkor még megúsztuk. Perceken belül két lehetőségünk adódott arra, hogy növeljük előnyünket, azonban gólt mégis a Nagyszénás szerzett a 25. percben Nagy révén. Ezeket a mozgalmas perceket egy kis üresjárat követte, majd közeledve a félidő végéhez a 37. percben Barna volt eredményes, aki egy kipattanó labdát lőtt a hálóba.

A fordulás után csupán hat perc telt a játékrészből, amikor Simon Róbert lövése talált utat Lévai kapujába. Két gólos előnyünket magabiztosan őriztük, közben még helyzetünk is akadt, azonban egy figyelmetlenség miatt megfogatkozott a létszámunk, a 60. percben Simon Róbertnek kellett idő előtt elhagyni a pályát. A kiállitást követően már egyértelműen a biztonságot helyeztük előtérbe, bár létszámhátrányban is oda-oda értünk a hazai kapuhoz, a meccset nem sikerült lezárni egy újjabb góllal. A 76. percben faragott hátrányából a szénás, ekkor Gazsi talált a hálónkba egy átlövésből. Bár még hátra volt majd negyed óra, különösebb gond nélkül tartottuk a számunkra kedvező állást, nem adtunk lehetőséget az egyenlítésre.

Összességében azt kaptuk amit vártunk, Nagyszénáson általában megszenvedünk a győzelemért, így volt ez most is, a mély talajú pályán nem alakult ki magas színvonalú játék, de nem lehet hiányérzetünk, egy góllal többet szereztünk mint ellenfelünk, így győzelemmel zártuk a szezont, harmadik helyről várva a tavaszt.

Nagyszénás SE – Szarvasi FC ‘1905’ 2-3 (1-2)
Nagyszénás, Sportpálya – 80 néző. Játékvezető: Fekete Zoltán (Baranya T., Nemczov M.)

Nagyszénás: Lévai B. – Godár Gy. (Kálmán P.), Szlovák N., Kovács L. (Simon L.), Nagy M., Sebők M., Kukovecz D., Gazsi B., Kókai Á., Márk Á., Nagy Sz. D.
Vezetőedző: Juhász Norbert

Szarvas: Köteles A. – Palik Gy., Pilán M., Máté D., Zahorán B., Simon R., Zima D., Magyar M. (Czvalinga M.), Barna V., Furár R., Kovács Zs. (Bány B.)
Vezetőedző: Sajben Gábor

Gólszerzők: Nagy Sz. D. 25′, Gazsi B. 76′ illetve Kovács Zs. 4′, Barna V. 37′, Simon R. 51′

Kiállítva: Simon R. 60′ (második sárga lap után)

Edzői értékelések:

Juhász Norbert, vezetőedző (Nagyszénás SE): – Elkerülhető gólokat kaptunk az első félidőben, a játék összképe alapján a döntetlen reálisabb lett volna.

Sajben Gábor, vezetőedző (Szarvasi FC 1905): – Két jó iramú mérkőzéssel a lábunkban, Polonszki kiállítása és Pilán Ricsi sajnálatos súlyos sérülése miatt voltak hiányzóink a zárómérkőzésre. A Nagyszénás ellen hazai pályán sosem egyszerű feladat a győzelem elérése. A pálya az időjárás és az évszakhoz képest jónak mondható volt. Hamar sikerült megszereznünk a vezetést, ami sokat jelentett nekünk lelkileg, még úgy is, hogy egyik bizonytalanságunkat kihasználta később ellenfelünk és egyenlített. Ezután a 3:1-es vezetésünkig jól játszottunk, uraltuk a mérkőzést és ezen felül is helyzeteket dolgoztunk ki, de nem sikerült lezárni a meccset. Simon az elmúlt hetekben megszokott formájában kiválóan focizott, de egy serdülő mérkőzésen előforduló hibát vétett amikor is elvégzett sípszó előtt egy szabadrúgást, sárga lapja birtokában. Izgalmasabb lett a vége, de győzelmünk megérdemelt. A 16 esztendős Máté Dávid kezdőként végig játszott egy újabb mérkőzést, aki talán a mezőny legjobbja is lehetett volna. Nagy értéke lesz csapatunknak tavasszal és a szarvasi klubnak a következő években ha így folytatja. Elégedett vagyok Pilán Márk ezen a meccsen és egész féléves játéka miatt. Sokat számított, hogy ma a gyors támadóim Czvalinga, Barna, Kovács, Magyar is agilisen, jól játszottak. Zima Dániel igazi vezére volt a csapatnak. Örülök a győzelemnek, jó szájízzel zárjuk a bajnokságot. Bízom benne, hogy tavasszal sikerül fejlődnünk azokban a dolgokban, ami nem sikerült ősszel, és sikerül az ezüstérmet megszereznünk.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Szikora-Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook