Győzelemmel, de nem a felső házban zártuk az őszt

  • 2022.10.19.

A 17. egyben utolsó őszi fordulóban a Gyomaendrőd csapatával vettük fel a küzdelmet hazai pályán. Ezen ellenfelünkkel is akadt elszámolni valónk, mert a gyomai találkozón alulmaradtunk velük szemben. Az aktuális formák alapján ezúttal csapatunk számított a szomszédvári csata esélyesének, de mint tudjuk ez nem sokat számít ebben a kiegyenlített mezőnyben, azonban minimális céljaink eléréséhez ezúttal is nagy szükségünk volt a megszerezhető három pontra.

23. perc: Furár mellel tette maga elé a labdát a vendégek ötösének sarkán, amivel már helyzetbe került, de önzetlenül középre gurított, ahol az érkező Styecz közelről a kapu közepébe lőtt. 1-0.

64. perc: Tóth ívelhetett be szabadrúgást jobbról az alapvonal mellől, a remek ívben szálló labdára Polonszki érkezett a legjobb ütemben, és magasan felugorva őt méterről fejelt a kapu közepébe. 2-0.
66. perc: Zima csípett el a kezdőkörnél egy rövidre sikerült gyomai átadást, nem sokat teketóriázva azonnal kapura emelt, a labda pedig 40-45 méteres útja után a kétségbeesetten hátráló Soczó felett a léc alá hullott. 3-0.
78. perc: Furár harcolt meg a labdáért a jobb oldalon, pár lépés után középre játszott amit középen elvétettek a védők, nem úgy Zima, aki nyolc méterről a kapu jobb oldalába bombázott. 4-0.
85. perc: A kapunk előterében nem sikerült felszabadítanunk, a labda Kovács A. elé került aki hat méterről a bal alsó sarokba helyezett. 4-1.

A mérkőzést gyászszünet vezette be, Bakró Géza napokban elhunyt édesanyja emléke előtt adóztak a megjelentek. Ahogy bíztunk benne a vendég védelemnek adódott először feladata a 3. percben, amikor Tóth elől kellett veszélyes helyzetben menteniük. Nem sokkal később Fekete sípja maradt néma, amikor Kirit, miután már eltolta mellette a labdát, Soczó gázolta el a tizenhatoson belül. Ismét Tóth előtt adódott lehetőség a vezetés megszerzésére, de egy védőkről lecsorgó labdát kapu fölé lőtt. A félidő közepén jött el a vezető találatunk, ami az eddig látottak alapján csupán idő kérdése volt. Addigi taktikáját feladva, beleerősített a vendég csapat a 29. percben egy létszámfölényes helyzet után Sebők erős lövését védte bravúrral Kasik. Ezen megindulások a félidő további részében is jellemzőek voltak, de ezek már ekkora gondot nem okoztak védelmünknek. A második játékrész nagyjából ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, mezőnyfölényünket kósza vendég kontrák színesítették, de helyzet ezúttal is előttünk adódott, miután az 58. percben Styecz lépett ki jó ütemben a leshatáron, de az addig is remekül védő Soczó kifutva zárta a szöget, így nem sikerült növelnünk előnyünket. Majd ezúttal is a félidő közepe hozta meg az áttörést, két szép góllal háromra növeltük az előnyünket, amelyekkel láthatóan megtörtük a Gyomaendrőd lelkesedését, nekünk viszont meghozta a kedvünket, a 69. percben Tóth szabadrúgását ütötte ki oldalra a vendégek hálóőre, majd a kétszeri duplázásba is belevetődött, így mentve szögletre. Pár perc múlva ismét ez a két játékos volt a főszereplő ami ezúttal is a kapus sikerét hozta, igaz e két eset közötti Zima találatánál Ő is tehetetlen volt. A végére még egy Furár helyzetet jegyezhettünk fel, majd megérdemelten sikerült a szépítés is a vendég fiataloknak, akik közül is kiemelkedett a végig parádésan védő Soczó.

Ezen a meccsen is az utóbbi fordulókban nyújtott játék köszönt vissza, magabiztosak voltunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, amelyekből gólokat lőttünk, és ez elég volt a sikerhez, ami egy végig sportszerű küzdelemben született meg. A most véget ért őszi szezonban a hetedik helyet szereztük meg, amely majd februárban folytatódik a hátra levő öt alapszakasz fordulóval, ezeken kell majd annyi pontot szereznünk, hogy nemesebb célokért küzdhessünk a rájátszásban.

Szarvasi FC 1905 – Gyomaendrődi FC 4-1 (1-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 100 néző. Játékvezető: Fekete Zoltán (Jakab J., Kató B.)

Szarvas: Kasik V. – Kiri M. (Korbely P.), Polonszki P. (Novodomszky Zs.), Bakró G., Juhász Gy. (Moleri R.), Lénárt F. (Pusztai B.), Zima D., Simon R., Furár R., Tóth B., Styecz M. (Truczka Á.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gyomaendrőd: Soczó Sz. – Bartik M., Valach V., Szilágyi B. (Dávid J.), Szabó P., Papp K. (Egri K.), Hunya K., Barna V., Hanea M. (Kovács A.), Sebők M. (Piss P.), Forgács G.
Megbízott edző: Tanács Zoltán

Gólszerzők: Styecz M. 24′, Polonszki P. 63′, Zima D. 65′, 78′ illetve Kovács A. 85′

Edzői értékelések:

ifj. Somogyi János: – Nagyon rosszul kezdtük a bajnokságot, de mutatja a csapat erejét, hogy egy jó felkészülés után esetleg a dobogóra is felkapaszkodhatunk.

Tanács Zoltán mb. edző: – Sajnos a szezon végére elfáradtunk. Gratulálok a hazaiaknak! Csak dicsérni tudom a csapatom egész évi teljesítményét, az elért huszonegy pontért. Annyi pontunk van, amennyi a csapatunk átlagéletkora.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Kovács Bence

Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook