Győzelemmel kezdtük a tavaszi szezont!

  • 2022.10.19.

A tavaszi első, összességében a 18. fordulót rendezték a megyei első osztályban, amelyben Okányra látogattunk. Aki figyelemmel követi a bajnokságot az tudja, hogy ennek a találkozónak óriási jelentősége volt részünkről, hogy elsődleges célunkhoz közelebb kerüljünk. Az őszi hazai meccs egy változatos, gólgazdag, nagy iramú játékot hozott, amelyen megosztoztak a pontokon a felek, ezzel most is megelégedtünk volna, kivéve a pontok elosztási arányát.

5. perc: Styecz indult meg középen, szinte már gólhelyzetben volt mégis Zima elé továbbított, aki kissé kisodródva középre passzolt, az érkező Furár pedig hét méterről a bal alsó sarokba lőtt. 0-1.
19. perc: Kiri verte meg a védőjét a jobboldalon, majd mintaszerűen középre tekert, ahol Furár előrevetődve, három méterről a kapu közepébe fejelt. 0-2.

53. perc: Egy rosszul sikerült felszabadítási kísérlet után Sztojka elé került a labda, aki Komlósit hozta helyzetbe, és élt is vele, hét méterről a kapunk jobb sarkába gurított. 1-2.
69. perc: Zima ugratta ki Styeczet aki az alapvonalról elsőre még nem tudta beadni a labdát, de másodjára már tökéletesen sikerült a kísérlete, a középen lendületből érkező Furár pedig hét méterről kapásból kilőtte a kapu közepét. 1-3.
86. perc: Juhász adott forintos labdát Magyarnak, aki pár lépés után 13 méterről talált az okányi kapu bal sarkába. 1-4.

Mondhatjuk, hogy álomszerűen indult számunkra a találkozó, már az 5. percben az okányi hálóban pihent a labda Furár révén. A folytatás is főként rólunk szólt, a 10. percben Zahorán élesen belőtt szöglete okozott gondot Kurtának, majd a 19. percben már két gólos volt az előnyünk, amely szintén Furár nevéhez fűződik. Határozottak voltunk, tudtuk mit akarunk játszani, láthatóan nem teltek haszontalanul a felkészülési meccseink a tél folyamán. Főlényünket jellemzi, hogy Kasiknak a félidő közepén kellett először egy hazai lövéssel találkoznia. A 35. percben újból Kiri adott be remekül, de Styecz lábáról kifelé perdült a labda, majd a kipattanót követően Zima lövése egy védőt érintve csattant a bal kapufán. Alig telt el egy perc amikor Simon váratlan lövését követően, az ötös felfestett mészcsíkján felperdülő játékszert hárította arccal Kurta.

Az első játékrész meggyőző játéka nem látszódott a második elején, ekkor mintha megelégedetté tett volna a két gólos előny bennünket, a hazaiak viszont másként gondolták a folytatást, cserékkel frissítve, fölényt harcoltak ki, és az 53. percben sikerült is szépíteniük Komlósi révén. Ez láthatóan megfogta csapatunkat, kapkodóbbá vált játékunk, amit igyekeztek kihasználni a hazaiak, de igazán komoly lehetőségük nem adódott talán csak Szarka lövése utáni lepattanóból, amit Sztojka emelt kapura, de Kasik menteni tudott. A kritikus negyedóra után kezdtünk újból magunkra találni, a 65. percben Magyar középre emelése után Vincze veszélyeztette saját kapuját, miután a lábáról felperdülő labda a felső lécről pattant vissza a mezőnybe. A 69. perc hozta meg a harmadik találatunkat amelyet ezúttal is Furár jegyzett, mesterhármast elérve ezzel, amiért feltétlenül jár az elismerés. A 73. percben Sztojka szabadrúgását Tövisháti csúsztatta kapu mellé, amivel talán szorosabb lehetett volna a hajrá, de a végét jobban bírtuk erővel, a befejezés perceiben előbb Zima sarokra tartó lövését blokkolták a védők, majd a negyedik, Magyar által szerzett góllal lezártuk a mérkőzésen még nyitott kérdéseket. Az utolsó percben Simon tehette volna fölényessé sikerünket, de szabadrúgása a jobb kapufa, és a keresztléc találkozását találta telibe.

A mérkőzés kilencven percéből hetvenen fölényben játszottunk, ami nem volt egyszerű feladat, mert az okányi pálya talaja bizony mindkét félnek feladta leckét, de sikerünkhöz nem férhet kétség, ezen a találkozón igazoltuk, hogy a felsőházban a helyünk, de ezt még négy csapatnak is be kell bizonyítanunk, amelyeken keresztül oda vezet az út. Jövő szombaton hazai pályán a Gyula csapatával mérkőzünk meg.

Okány KSK – Szarvasi FC ‘1905’ 1-4 (0-2)
Okány, Községi Sporttelep – 300 néző. Játékvezető: Hajdú Dávid (Fekete Z., Baranya T.)

Okány: Kurta L. – Szabó R., Boros Á., Vincze D., Bogár I., Tövisháti M., Komódi B. (Komlósi M.), Sztojka Á., Szalazsán A. (Szarka Z.), Tokaji Zs., Bondár A.
Vezetőedző: Szabó László

Szarvas: Kasik V. – Deli L., Polonszki P., Bány B., Juhász Gy. (Moleri R.), Kiri M., Zima D., Furár R., Zahorán B. (Magyar M.), Simon R., Styecz M. (Lénárt F.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Komlósi M. 53′ illetve Furár R. 5′ 19′, 69′, Magyar M. 86′

Edzői nyilatkozatok:

Szabó László: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, ami be is igazolódott. Nagyon rosszul kezdtük a találkozót, hamar kétgólos hátrányba kerültünk. A félidőben szerkezetet váltottunk és nagyon jókor szépítettünk. Nyilván az egyenlítés érdekében kockáztatnunk kellett, ekkor hátul kinyíltunk és az ellenfél két kontratámadását szépen fejezte be.

ifj. Somogyi János: – Rengeteget tettünk érte a télen, hogy úgy játszunk, mint az első félidőben. A második játékrészben a hazaiak is megmutatták, hogy nem véletlen a tabellán elfoglalt helyük. Megérdemelt győzelmet arattunk.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook