Harmadik gólunkra már nem volt válasza a Kondorosnak

  • 2022.10.19.

Az utolsó előtti fordulót rendezték a megyei pontvadászatban, amelyikben Kondoroson próbáltuk meg pozíciónkat megerősíteni, és adott esetben javítani rajta. Már a 3. percben zavart okozunk vendéglátóink kapuja előtt, de az előre merészkedő Viszkok elől sikerült tisztázniuk a hazaiaknak.

Nem sikerült viszont a 6. percben, ekkor Furár indította a bal oldalon meglóduló Kriskát, aki a labda levétele után, balról, 13 méterről Kajári fölött talált a hálóba. 0-1.

A 10. percben a KOTE előtt nyílt lehetőség az egyenlítésre, de Konyecsni kicsivel kapu fölé lőtt. A 21. percben Polonszki végezhetett el szabadrúgást 21 méterről, és lövése után a labda a jobb oldali kapufát érintve ment az alapvonalon túlra.

Ezek után kezdte magához ragadni a kezdeményezést a hazai csapat, ennek gyümölcse lett az egyenlítő találat a 29. percben, amikor egy lesgyanús kiugratás utáni esetet követően szögletet végzett el a KOTE, ami után Farkas fejelt közvetlen közelről a kapunkba. 1-1.

Egy perc múlva, Farkas emelt kapu fölé a tizenhatos sarkáról. A félidő hátra levő részében a hazaiak birtokolták túlnyomórészt a labdát, és főként pontrúgásokból, szögletekből okoztak zavart Lévai kapuja előtt.

A második játékrész nem hozott változást a játék menetében, továbbra is a zöld mezesek uralták a játékot, gólt mégis nekünk sikerült szereznünk, az 52. percben, egy rövidre sikerült felszabadítás után Zima lépett ki a védők között, majd egy visszacselt követően a tizenhatos sarkáról jobbal, védhetetlenül lőtt a léc alá. 1-2.

Ezt követően, ha lehet még jobban rákapcsolt a Kondoros, előbb a 61. percben Péli lőtt kapufát egy csel után 14 méterről, majd újabb egy perc elteltével Süli közeli fejesét mentette a kapu torkában Zima. A 71. percben Péli szabadrúgását tolta léc fölé Lévai.

A 72. percben újra egyenlített a KOTE, ekkor Murvai lövését még ki tudta ütni hálóőrünk, de Péli közeli duplázása már utat talált a kapunkba. 2-2.

Ezt követően lett kifejezetten jó a találkozó, az utolsó negyed órában mindkét csapat a győzelemre tört, így a csapat szintű védekezés másodlagossá vált, a csapatok első szándékból próbáltak az ellenfél kapuja elé kerülni. A 73. percben Zima szöktette Kriskát, aki a tizenhatos vonaláról lőtt, de gurítása kicsivel kapu mellé ment. A 81. percben Furár adott be jobbról, de a hosszú oldalon érkező Zima nem találta el a kaput. Még ebben a percben újra Furár adott középre,de Zima ezúttal is célt tévesztett. A 84. percben Farkas lőhetett kapura 10 méterről, de Lévai merész vetődéssel megkaparintotta a játékszert.

Az izgalom a tetőfokára hágott a vége felé, de a mattot nekünk sikerült bevinni, a 87. percben Moldván labdájával Zima lépett ki, majd az alapvonalról visszagurított labdáját Kriska lőtte közelről a hálóba. 2-3.
A hátralevő percekben már csak arra törekedtünk, hogy ez a számunkra kedvező eredmény már ne változzon.

Összesítve a meccsen látottakat kijelenthetjük, hogy ezen a találkozón mindkét csapat a támadófocit helyezte előtérbe, az hogy a hazai csapat mezőnyben többet birtokolta a labdát, jelen esetben nem sokat nyomot a latba, hiába volt a fölényük, a döntő találatot mégis nekünk sikerült bevinnünk, így megnyerve a kistérségi derbit. Jelen sorok születésekor még nem lehet tudni, hogy ez a siker mire lesz elég, de remélhetőleg a jövőhét szombatján, hazai környezetben megrendezendő Körösladány elleni meccsnek a bronzérem lesz a tétje.
Jók: Zima, Kriska, Kukovecz, Szikora, Moldván

Kondorosi TE – Szarvasi FC 2-3 (1-1)
Kondoros, 200 néző. Játékvezető: Zahorán János (Petrovszki Gy., Petrovszki P.)

Kondoros: Kajári J. – Murvai D., Rafaj R., Borgulya T., Harangozó K., Süli A., Péli A., Vajgely Gy., Takács M. (Kormány L.), Konyecsni Z., Farkas J. (Paluska P.)
Vezetőedző: Janis János

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D., Kukovecz D., Szikora M., Polonszki P., Zima D., Kriska N., Furár R., Farkas N., Somogyi J. (Moldván K.), Magyar M. (Klimaj Z.)
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Farkas J. 29′, Péli T. 72′ illetve Kriska N. 6′, 86′, Zima D. 52′

Edzői nyilatkozatok:

Janis János: – Szegény embert még az ág is húzza! Rászolgáltunk volna az egy pontra.

Rétes Pál: – Bár a hazaiak labdabirtoklásban mezőnyfölényben játszottak, a győzelmet ma nekünk sikerült megszerezni.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

 

Szarvas Fc 1905 Facebook