Három gól és három pont Szeghalom ellen

  • 2022.10.19.

 A 7. fordulót rendezték meg a megyei első osztályban a hétvégén, amelynek a keretében a Szeghalom vendégei voltunk. Az utóbbi meccsek nem igazán az elképzeléseink szerint alakultak, ezért ezen a találkozón csak a győzelem adhatott üdvözülést.

10. perc: A kaputól húsz méterre Zima kapott labdát Furártól, amivel kapura fordult, a jól eltalált lövés pedig a bal felső sarokba vágódott. 0-1.
12. perc: Egy óriási lesről indult támadás bontakozott ki a bal oldalon, ami után Mészáros adott középre, és az érkező Guerreiro három méterről a bal alsó sarokba gurított. 1-1.
45. perc: Simon remekül ívelődő szabadrúgására Pilán Márkó érkezett a hosszú oldalon, és a kimozduló Vastagh felett a kapu közepébe bólintott. 1-2.

79. perc: Pilán Richárd a bal oldalról ívelt kapu elé, Cserna nem érte el fejjel, Bány pedig egy pattanás után tíz méterről a bal felső sarokba lőtte a labdát. 1-3.

Remekül kezdtük a meccset, Magyar került ziccerbe a 6. percben, de ekkor Vastagh még bravúrral védeni tudott, ami sikerült elébb, nem sikerült utóbb, mert Zima jól helyezett lövését már nem háríthatta, így a 10. percben megszereztük a vezetést, örömünk sajnos nem volt tartós, mert már két perc múlva kiegyenlített a hazai gárda. A gólt követő középkezdés után nem sokkal Furár ígéretes lövését a léc alól piszkálta ki a hazaiak hálóőre. A sűrű első negyedórát követő pár percet egy kis pihenésre használták fel a csapatok, hogy újra egy izgalommal teli periódust hozzanak a meccsbe, a 20. percben Bány lőtt kevéssel mellé, majd 120 másodperc elteltével megint Furár és Vastagh volt a főszereplő, ezúttal is a kapusnak kedvezett a szerencse. A 25. percben majd meghűlt a vér az ereinkben, mert Takács átlövése centikkel ment kapu mellé. Majd jött a megszokott levegővétel, hogy a végére megint megélénküljön a meccs, a 35. percben Mező fejelt közelről a felső lécre, majd Furár a 42. percben ezúttal a jobb alsó sarok mellé célzott. A lehető legjobbkor, a játékrész lefújása előtt Pilán Márkó fejesével újra nálunk volt az előny, soha rosszabb félidőt ne lássunk.

A fordulás utáni első lehetőség is a mienk volt, de Bány begurítása túl mélyre sikerült, így Zima elől mentettek a hazaiak. Ezt követően hátrányuk tudatában átvették az irányítást a hazaiak, ami lassan kezdett helyzeteket is hozni részükről, az 54. percben Mező késett le centikkel egy beadásról, majd egy kapufáról kipattanó lövést kellett eltakarítania Pilán Márkónak a kapunk elől, majd ismét Mező került kapu elé a 67. percben, de Köteles lábbal védett. Ezt a kritikus negyedórát átvészelve magunkhoz tértünk, a hajrába fordulva megint mi kezdeményeztünk többet, aminek meg is lett az eredménye, Bány 79. percben esett góljával megnyugtatóvá vált az előnyünk, amit akár növelhettünk is volna, de öt perccel a vége előtt, Bány elől mentett Vastagh nagy helyzetben, majd kevéssel ez után Kerekes lövése akadt el a lábában, így megmaradt a két gólos különbség.

A megszokott hadrendtől eltérően, merőben más felállásban mentünk bele ebbe a meccsbe, ami első ránézésre felvetett kételyeket, de láthatóan jót tett a csapatjátéknak, és ez rengeteg helyzetben, lehetőségben, mutatkozott meg, amennyiben az utolsó passzok sikeresebbek, úgy ezek száma még több is lehetett volna. A kihasználásukon ugyan még van mit javítani, de ez azért az utóbbi hetek kudarcai után nem nézett ki rosszul. A kilencven perc nagy részében (eltekintve a második félidő elejétől) a mi akaratunk érvényesült, és ez megérdemelt győzelemhez segített minket, ami mostanában elkerült bennünket. Legközelebb a Gyomaendrőd csapatával vesszük fel a küzdelmet hazai pályán.

Szeghalmi FC – Szarvasi FC 1905 1-3 (1-2)
Szeghalom, Városi Sportcsarnok és Sporttelep – 200 néző. Játékvezető: Fekete Zoltán (Petrovszki P., Zsótér R.)

Szeghalom: Vastagh Zs. – Tatár S., Mező S. (Tóth Z.), Papp Zs., P-Guerreriro J., Mészáros M., Darányi D. (Tóth L.), Cserna R., László A. (Marton L.), László L. (Komódi B.), Takács J.
Vezetőedző: Boruzs István

Szarvas: Köteles A. – Kiri M., Polonszki P., Bány B., Zahorán B., Pilán M.,  Zima D. (Pilán R.), Simon R. (Deli L.), Magyar M. (Kerekes S.), Furár R., Czvalinga M. (Styecz B.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: P-Guerreiro 12′ illetve Zima D. 10′, Pilán M. 45′, Bány B. 79′

Edzői nyilatkozatok:

Boruzs István: – Úgy kaptunk ki, hogy a kezdőben többen is betegen vállalták a játékot. Az első félidő utolsó percében nem szabadna gólt kapni és jó lenne végre ha a kapufáról befelé pattannának a lövések. Az előttünk álló hetekben vért fogunk izzadni és még több munkára van szükség, mert előbbre kell jutni a tabellán.

Somogyi János: – Az első félidőben remekül játszottunk, viszont nyílt maradt a mérkőzés, mert a helyzeteink nagy részét kihagytuk. A második felvonásban a hazai csapat is feljavult, így egy igazán élvezetes meccsen tudtunk fontos győzelmet aratni.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook