Három gólos győzelem Jaminában

  • 2022.10.19.

Két hét pihenő után, a bajnokság 24. fordulójában, a Békéscsabai Jamina otthonában léptünk pályára. Nem is kezdődhetett volna jobban számunkra a találkozó, ugyanis már a 2. percben Pribelszki kapujába került a labda, Magyar végzett el szabadrúgást 22 méterről, lövését a hazai hálóőr középre ütötte, a jókor érkező Nagy Dávid pedig közelről nem hibázott. 0-1.

A korai gól általában jót szokott tenni az adott találkozónak, no jelen esetben nem ez történt, igaz a labdát többnyire mi birtokoltuk, de a tizenhatos környékére érve, elfogyott a kreativitás a játékunkból, gólhelyzet közelébe sem kerültünk, bár ez elmondható volt a Jamina játékára is, akik magabiztosan őrizték egy gólos hátrányukat. A gyenge színvonalnak bizonyára oka volt a nagy meleg is, de hát lassan nyár van, ennél nem sokkal lesz hidegebb a továbbiakban sem.

Azért a félidő végéhez közeledve kicsit összekaptuk magunkat, a 42. percben Nagy találta el a felső lécet, majd a 45. percben, keretbe foglalva félidőt, megszereztük a második gólunkat is, ekkor Nagy indult el a labdával a felezővonal környékéről, három lila mezest is kicselezett, majd Pribelszki felett átemelve lőtt a hálóba (el kell ismerni, parádés gól volt). 0-2.

A második játékrész jaminai helyzettel kezdődött, a 49. percben, Lévainak kellett bravúrral védenie Bencsik fordulásból leadott lövését. Ettől a helyzettől eltekintve nem sokat változott a játék képe, jellemzően nálunk volt többet a labda.

Nyúl beállásával aktívabbá kezdett válni a hazaiak játéka, ennek a félidő közepén lett meg az eredménye, a 67. percben, Lévai középre ütött ki egy életerős lövést, az érkező Nyúl pedig közelről, fejjel talált a kapunkba. 1-2.

Nem sokat késtünk a válasszal, ugyanis a 72. percben Nagyot buktatta a tizenhatoson belül egy hazai védő, a jogos tizenegyest Somogyi magabiztosan, a kapu bal oldalába lőtte. 1-3.

Egy perc múlva, Magyar beadását Nagy perdítette kapura, de egy becsúszó védő testéről szögletre gurult, a gólba tartó labda. Szépítési lehetőséget szalasztott el a Jamina a 78. percben, egy kezezés után befújt tizenegyest Nyúl végzett el, de lövése után, a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A 84. percben, egy szöglet utáni szép fejessel, Zima zörgette meg belülről a hálót, lezárva ezzel a gólgyártást. 1-4.

A hátra levő időben már Mihálik játékvezető sem hitt a fordulatban, mert 30 másodperccel a 45 perc letelte előtt, végett vetett a játéknak. Összegezve a látottakat elmondhatjuk, hogy az első félidei gyenge színvonal után, egész elfogadható második játékrészt láthatott a publikum. A második félidő közepe táján fellelkesedő jaminai percektől eltekintve, az egész mérkőzésen a mi akaratunk érvényesült a játéktéren, ezért győzelmünk, ilyen arányban is megérdemeltnek mondható. Jövő szombaton a bajnoki címről lecsúszó, Kondorosi TE csapatát látjuk vendégül, hazai környezetben, de ezt még hétközben megelőzi majd a két csapat, Békés Megyei Kupa keretében, Kondoroson megrendezésre kerülő összecsapása.
Jók: Kukovecz, Szikora, Bakró, Nagy D.

Jamina SE – Szarvasi FC 1-4 (0-2)
Békéscsaba, 100 néző. Játékvezető: Mihálik Pál (Krajcsovicz Zs., Boda L.)

Jamina: Pribelszki P. – Kerekes A. (Nyúl G.), Horváth M., Lukács L. (Gál F.), Mengyán L., Sipaki P., Faragó L. (Barna D.), Kovács I., Szabó I. (Bartyik B.), Darányi D., Bencsik D.
Vezetőedző: Királyvári Károly

Szarvas: Lévai B. – Pecznik P. (Kiri B.), Szikora M., Kukovecz D., Viszkok D. (Styecz D.), Zima D., Moldván K. (Körösfalvi K.), Bakró G., Magyar M., Nagy D., Somogyi J. (Varga I.)
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Nyúl G. 67′ illetve Nagy D. 2′, 45′, Somogyi J. 72′, Zima D. 84′

Edzői nyilatkozatok:

Királyvári Károly: — Több kritikus pontja volt a mérkőzésnek — tizenegyest is hibáztunk —, és azokból mi mindig rosszul jöttünk ki. Megérdemelt vendéggyőzelem.

Rétes Pál: — Az eredmény ellenére nem volt ekkora különbség a két csapat között. A mérkőzés fordulópontját a hazaiak kihagyott tizenegyese jelentette.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook