Három ponttal távoztunk Gyuláról!

  • 2022.10.19.

A megyei bajnokság 8. fordulójában Gyulára látogattunk. A hazai csapat négy győzelemmel állt bele ebbe a meccsbe, mi eddig igen szeszélyesen játszva, apró lépésekben próbáljuk elérni a felsőházat jelentő pozíciót, a tabellára ránézve, nem mi számítottunk a mérkőzés esélyesének.

47. perc: Kiri a szélről remekül játszott a tizenhatos vonalán helyezkedő Zimához, aki a labda átvételével helyzetbe került, majd 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 0-1.
70. perc: Repisky indította Trescsulát, aki a tizenhatoson belül ütközött Kasikkal, amiért büntetőt ítélt Fekete. A tizenegyesnek Nagy futott neki és higgadtan a kapu jobb oldalába helyezett. 1-1.
76. perc: Juhász végzett el bedobást balról, az ötösre szálló labdát Varga a másfél fejjel magasabb védője mellől továbbcsúsztatta, amibe a hazai kapus is sután ért bele, így került az Furár elé, aki két méterről, sarokkal a kapu közepébe továbbította. 1-2.

A megfiatalított gyulai csapat ellen még mindig nem számíthatunk több játékosunk játékára, de így is mezőnyfölényt harcoltunk az első percekben, aminek egy Furár helyzet adott nyomatékot a 9. percben. Ezúttal a kihagyott lehetőség nem bosszulta meg magát, mert a gyulai csapatot nem igazán engedtük a kapunk követlen közelébe, a széleket remekül lezártuk gyors szélsői elől, elbizonytalanítva ezzel őket. Igaz ami igaz, mi sem büszkélkedhettünk kidolgozott helyzetekkel, főleg átlövésből próbáltuk meg Oláh Zalán kapuját bevenni, ami nem sikerült az első játékrészben. Ami nem jött össze az első félidőben sikerült a második legelején, ekkor Zima révén szereztük meg a vezető találatot. Hátránya tudatában rákapcsolt a hazai gárda, nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, ami az 57. percben majdnem bekövetkezett, de Nagy szabadrúgását követően, a Kasikról kipattanó labdát Pohl kapu mellé rúgta, ekkor valljuk be, óriási szerencsénk volt. Nem volt viszont a 70. percben, amikor rést találtak védelmünkön a gyulaiak, aminek tizenegyes lett a hozománya, és ezt Nagy nem hibázta el. Eddigi melónk kárba veszni látszott, de meg tudtunk újulni, a 75. percben egy bedobás kombináció utáni Furár góllal újra nálunk volt az előny. Az ezután hátra lévő percek csiga lassúsággal teltek, a hazaiak többször végezhettek el jó helyről pontrúgásokat, de ezeket sikerült hatástalanítanunk, a több perces hosszabbításban is.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy ezen a napon nem rohantunk fejjel a falnak, ahogy eddig sajnos többször előfordult, ugyan kevesebb helyzetet dolgoztunk ki mint eddig, ezeket viszont jó százalékban használtuk ki, a győzelemhez elengedhetetlen volt a jobban megszervezett védekezésünk is, ami ezúttal a siker egyik kulcsa volt. Kemény, férfias csatában megérdemelten jutottunk hozzá az igen fontos három ponthoz. Jövő szombaton hazai pályán, az elmúlt hetekben megtáltosodó Szeghalom gárdájával vesszük fel a küzdelmet.

Gyulai Termál FC – Szarvasi FC ‘1905’ 1-2 (0-0)
Gyula, id. Christián László Város Sporttelep – 120 néző. Játékvezető: Fekete Zoltán (Kató Bence, Kató Benedek)

Gyula: Oláh Z. – Nagy S., Oláh A., Kukla Zs., Nagy G. (Kovács Zs.), Pohl R. (Nagy E.), Boros T., Palik Gy., Trescsula M. (Bozó A.), Bánfi D. (Szász Gy.), Repisky D. (Magyar G.)
Vezetőedző: Sajben Gábor

Szarvas: Kasik V. – Zima D., Klimaj Z., Furár R., Tóth B. (Molnár E.), Simon R. (Moleri R.), Paulik Á., Kiri M., Deli L., Juhász Gy., Lénárt F. (Varga I.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Nagy G. 70′ (büntetőből) illetve Zima D. 47′, Furár R. 76′

Edzői nyilatkozatok:

Sajben Gábor: – Az előző hetekhez képest a nagyon gyenge játékunk és az ellenfél minden rutinja kellett ahhoz, hogy feltámasszuk a szarvasi csapatot.

ifj. Somogyi János: – Az elmúlt két évben és egyébként az idei szezonban is a sok balszerencse ellenére játékosaim szívvel-lélekkel teszik a dolgukat, aminek az eddigi eredménye egy harmadik hely, egy ezüstérem, egy amatőr kupadöntő kivívása, és egy Békés megyei kupagyőzelem. Üzenem a csapat irigyeinek, hogy igenis talpra fogunk állni! Sok sikert a szimpatikus, fiatal gyulai együttesnek!

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook