Hat gólt lőve nyertünk a Nagyszénás ellen!

  • 2023.09.18.

Vármegyénk első osztályának 5. fordulóját rendezték a hátvégén, amelyben a Nagyszénás csapatát fogadtuk. Az elmúlt héten kupafordulót rendeztek, amelyben csapatunk, és a Szénás is magabiztosan jutott tovább, alsóbb osztálybeli ellenfelével szemben.

Ennél jobban nemigen kezdhettünk volna, hiszen Lévai hibáját kihasználva Furár góljával már az első percben megszereztük a vezetést. A másodikra sem kellett sokat várni a 10. percben Furár találatával már kettő gólos volt az előnyünk. Ezt követően sem vettünk vissza a lendületből, két helyzetet is elpuskáztunk perceken belül, viszont ami késett nem múlott, a 30. percben Furár újra beköszönt, mesterhármast jegyezve ezzel. A következő negyedóra már kevesebb eseményt tartogatott, amiből nem következett az, hogy leült volna a meccs, csupán a vendégek nagyobb fegyelemmel próbálták megakadályozni gólveszélyes támadásainkat.

A második félidő sem indult rosszul, bár itt már nyolc perc is elszaladt, mikor Simon Róbert lövése talált utat a szénási kapuba, ezzel a góllal valójában eldőlt a találkozó, aminek kimenetele addig sem volt kérdéses, de ez az előny már a vendégeink maradék harci kedvét is elvette. A folytatás is jó játékot hozott részünkről, megint csak két elpuskázott lehetőség után jött az újabb gól, amikor a 71. percben Kókai egy szélről belőtt labdába ért bele balszerencsésen, így ötödik találatunk öngólból született. Pár perc volt már csak hátra mérkőzésből, amikor újból megrezdült Lévai hálója, de ezt a játékvezető nem minősítette gólnak, mivel szabálytalanság előzte meg azt. A féltucat végül mégis csak meglett, egy feleslegesen elkövetett szabálytalanságot követő tizenegyesből Czvalinga állította be a végeredményt a 88. percben.

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy az egész mérkőzésen nagy odaadással lendületesen játszottunk, szélsőink agilis játéka rengeteg helyzetet hozott, amelyekből hat góllal végződött, így teljes mértékben elégedettek lehetünk a látottakkal. Már a kupameccsen is látható volt csapatunk játékában a kreatív, gólra törő szándék, de ott a két osztály különbség még nem adhatott reális képet arról, hogy ez egy azonos osztályban lévő, egyébként jó képességű csapattal szemben mire lesz elegendő, a látottak alapján viszont megnyugodhatunk, hogy az irány jó, az út viszont hosszú, ne térjünk le róla. Legközelebb jövő szombaton Medgyesbodzáson igyekszünk pontjaink számát gyarapítani.

Szarvasi FC 1905 – Nagyszénás SE 6-0 (3-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 300 néző. Játékvezető: Fekete Zoltán (Zsótér R., Halma S.)

Szarvas: Köteles A. – Pilán R., Pilán M., Polonszki D. (Máté D.), Zahorán B., Simon R. (Deli L.), Zima D. (Styecz B.), Furár R. (Truczka Á.), Barna V., Bány B. (Kovács Zs.), Czvalinga M.
Vezetőedző: Sajben Gábor

Nagyszénás: Lévai B. – Lugasi M., Libor G. (Godár Gy.), Simon L. (Kovács L.), Kukovecz D. (Dócza G.), Gazsi B., Nagy M., Kókai Á., Nagy Sz. D. (Kálmán P.), Sebők M., Márk Á.
Vezetőedző: Juhász Norbert

Gólszerzők: Furár R. 1′, 10′, 30′, Simon R. 52′, Kókai Á. 70′ (öngól), Czvalinga M. 87′ (büntetőből)

Edzői nyilatkozatok:

Sajben Gábor, vezetőedző (Szarvasi FC 1905): – Nagyon jó állapotban éreztem a csapatot a mérkőzés előtt. Nehéz meccsre számítottunk, de nem volt kérdéses a győzelmünk a meccs alakulása során. Az ellenfél hibájából már az első percben vezetést szereztünk és nem vettünk vissza, gólra törően játszottunk. A második félidőben továbbra is nagy kedvvel, szebbnél szebb támadásokat vezetve újabb gólokat szereztünk, ahol a cserejátékosok is hozzá tudtak tenni. A gyomaendrődi győzelmünkön mutatott játékunkkal nagyon nem voltam elégedett, ezen a mérkőzésen kárpótoltak engem és a szurkolóinkat a játékosok. A Medgyesbodzás elleni idegenbeli meccsen is hasonló hozzáállást várok a csapattól és akkor megfelelő módon mehetünk bele a következő hazai rangadónak az Orosháza ellen.

Juhász Norbert, vezetőedző (Nagyszénás SE): – Megérdemelt hazai siker született. 

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Szikora-Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook