Hátrányból fordítva győztük le a Jaminát

  • 2022.11.13.

A 13. fordulóval folytatódott a megye élvonalának pontvadászata, amelyben a Békéscsabai Jamina gárdáját fogadtuk. Az ősszel ez volt az utolsó itthoni meccsünk, ezért szép búcsúban reménykedve, győzelemben bízva léptünk pályára a sereghajtó ellen.

17. perc: Egy középpályás labdavesztés után megindultak a vendégek, aminek a végén Okos középre fejelt labdáját, Ökrös tíz méterről lőtte a kapunk jobb alsó sarkába. 0-1.

35. perc: Magyar ívelt be szögletet, a hosszú oldalra szálló labdát Furár visszafejelte, az érkező Pilán Richárd pedig szinte a gólvonalról talált a hálóba. 1-1.

42. perc: Pilán Richárd alapvonalról középre gurított labdáját Furár értékesítette, két méterről a kapu bal oldalába lőve. 2-1.

87. perc: A rendezetlen Jamina védelemre Czvalinga vitte rá a labdát, majd középre gurított Furárhoz, aki az átvétel után a tizenhatos vonaláról, nagy gólt ragasztott a bal felső sarokba. 3-1.

A kezdeti percekben nem igazán látszódott a pályára lépő csapatok közötti mint helyezésbeli, mint pontszámbeli különbség, ez lehet a Jamina dicsérete, vagy a mieink kritikája, egy biztos nem volt magasan a léc a színvonalat tekintve. Majd azzal a ténnyel is szembesülnünk kellet, hogy negyedóra elteltével a vandégek megszerezték a vezetést. Ezután átszervezett csapatunk, ha nem is hatalmas iramra, de érezhetően gyorsabb játékra váltott, ami meghozta a helyzeteket, gólokat. A 26. percben Zima már túljutott a labdával Démuszon, de a kapus valahogy visszanyúlva menteni tudott. A 35. perc hozta meg az egyenlítő találatot, amelyet Pilán Richárd szerzett, majd a 42. percben Furár találatával már számunkra kedvező állást mutatott az eredményjelző tábla. A játékrész utolsó percében velünk volt a felső léc, mert Fülöp perdítése visszapattant róla, így megmaradt egygólos előnyünk a pihenőre.

Ami növekedhetett volna rögtön a második játékrész elején, de Barna, majd Czvalinga sem tudott betalálni, előbbi lövését Démusz védte, utóbbi próbálkozása elkerülte kevéssel a kaput. Az 53. percben Furár középre fejelt labdája nem talált társat. Ezek után sokáig mezőnyjátékkal teltek a percek, a vendégek hátrányuk tudatában sem nyíltak ki, fegyelmezetten játszottak, ez tartott úgy húsz percig, de ahogy közeledett a hajrá, úgy fogyott az erő és a lelkesedés, így a végjátékban megint csak mi domináltunk. A 73. percben Zima lapos lövését védte Démusz, majd Lénárt lőtt kapufát egy kiugratás után, igaz, ezt már lesről??? tette. A mérkőzés a 87. percben, Furár legszebb időszakát felidéző góljával dőlt el végleg.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy a kezdeti visszafogott játék után, ha nem is magas színvonalú, de azért élvezhető összecsapást hoztak össze a csapatok. Az első húsz perc nehézségein túllendülve fokozatosan őröltük fel a jelenleg csoport utolsó, de játékuk alapján jobb sorsra érdemes Jaminát. Jövő szombaton Gyulán lépünk pályára, egy igazán nézőbarát időpontban, délelőtt tíz órakor.

Szarvasi FC 1905 – Jamina SE 3-1 (2-1)
Szarvas, Erzsébet liget – 100 néző. Játékvezető: Sándor Gergő (Petrovszki P., Zsótér R.)

Szarvas: Köteles A. – Kiri M. (Klimaj Z.), Polonszki P. (Czvalinga M.), Zahorán B., Pilán R., Simon R., Deli L., Zima D. (Csomos K.), Magyar M. (Lénárt F.), Furár R., Barna V.
Vezetőedző: Somogyi János

Jamina: Démusz D. – Kardos T., Okos I., Fülöp T., Szaszák K., Kurta B. (Lipták-Pikó B.), Kovács I., Ökrös D., Villám D., Németh T., Bencsik Cs.
Vezetőedző: Pozsár Gábor

Gólszerzők: Pilán R. 36′, Furár R. 42′, 87′ illetve Ökrös D. 17′

Edzői nyilatkozatok:

Somogyi János: – Örülök a fontos három pontnak, különösen az a pozitív, hogy sok ifjúkorú játékos – és olyanok is, akik még nem tettek sokat a közösbe –, nagyon jól tudtak segíteni a csapatnak.

Pozsár Gábor: – Jól kezdtük a mérkőzést, egy szép támadás végén gólt is tudtunk szerezni, majd egy buta hiba után egyenlített az ellenfél. A végén meg elfogytunk.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook