Hátrányból fordítva jó játékkal nyertünk Mezőhegyesen

  • 2022.10.19.

A 13. fordulóban Mezőhegyesre látogattunk a kvalifikációs alapszakaszban. Két hét elteltével léphettünk újra pályára, mivel az elmúlt héten a Gyomaendrődnek nem volt elegendő hadra fogható játékosa, hogy kiálljon ellenünk, így csak reménykedhettünk benne, hogy az okányi remek formát sikerül átmentenünk erre a találkozóra is. A kora őszi odavágón csak az utolsó percben tudtuk megszerezni a határvárosiak ellen a győzelmet, akik azóta nem találtak legyőzőre, így újabb nehéz feladat előtt álltunk.

10. perc: A hazaiak szereztek labdát a kapujuk előterében, majd gyors kontrát indítottak, amivel három érintésből a kapunk előtt teremtek, és ha már ott voltak, ki is használták a helyzetet, Szlovák emelt könnyedén 14 méterről a jobb felső sarokba. 1-0.
18. perc: Zima vágta előre saját térfeléről a labdát, ez annyira jól sikerült, hogy gólpassz lett belőle, ugyanis Varga kihasználta, hogy a kapus és a védő egymásra vár, belépett közéjük, és 12 méterről a kapu közepébe fejelt. 1-1.
35. perc: Furár adott volna be jobbról, de egy hazai védő keze megakadályozta ebben, mivel ez az eset a büntetőterületen belül történt, így tizenegyeshez jutottunk. A letett labdának Bány futott neki, de a nem túl jól helyezett, balra tartó lövést Varga kiütötte.

70. perc: Kriska játszotta magát tisztára a hazai térfél közepén, majd remek ütempasszal Furárt hozta helyzetbe, aki pár lépés után 16 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 1-2.
93. perc: Kriska adott be jobbról, a középre tekeredő labdát a védők nem bírták kivágni, Zima elé csorgott, aki köszönte szépen, és 16 méterről a bal felső sarokba lőtt. 1-3.

A két csapat jól ismeri egymást, így nem a megszokott puhatolózással indult a találkozó, hogy a hazaiak igazolják jóhírüket két nagy helyzettel ijesztettek ránk, majd a harmadikat már gólra is váltották. Az, hogy hátrányba kerültünk, eddig kétszer fordult elő, és egy esetben (Nagyszénás ellen) ezt nem tudtuk már a magunk javára fordítani. Ez a gól még időben érkezett szinte az egész meccs előttünk állt, és talán jót is tett a találkozónak, mert ezt követően átvettük az irányítást, és perceken belül sikerült is egyenlítenünk. Ez megnyugtatta a csapatot, egyre-másra vezettük támadásainkat, és dolgoztunk ki több óriási helyzetet, majd harcoltunk ki tizenegyest, de fájdalom, ezeket sajnos mind kihasználatlanul hagytuk, így nem tudtunk előnyt szerezni a pihenőre. A fordulás után sem változott a játék képe, bár mezőnyben nem volt nagy különbség a két csapat között de valamire való gólhelyzet továbbra is csak a hegyesiek kapuja előtt adódott. A 70. percben tört meg a jég, ekkor sikerült megszereznünk a vezetést, ami után már a hazaiak is több kockázatot vállaltak, de gólszerzési lehetőségük talán egy ha akadt, a kinyíló hazai védelmet mi viszont többször is zavarba hoztuk, de lövéseinket vagy Varga hatástalanította, vagy kapu fölé szálltak. A lefújás előtti pillanatokban még sikerült betalálnunk, így két gólossá téve győzelmünket. Arra a kérdésre, hogy sikerült-e átmenteni két héttel ezelőtti formánkat, egyértelműen igennel felelhetünk, sőt szinte végig látványos támadó játékot mutattunk be, amire talán csak a rengeteg kihagyott helyzet vethet árnyékot, de ne legyünk telhetetlenek, mert egy igen jó képességű mezőhegyesi csapatot fektettünk kétvállra, ezen a megyei szinten remek színvonalú találkozón. Legközelebb jövő szombaton, hazai pályán, a Nagyszénás csapatát fogadjuk, bár ismerve az aktuális viszonyokat, ezt nem állíthatjuk teljes biztonsággal.

Mezőhegyesi SE – Szarvasi FC ‘1905’ 1-3 (1-1)
Mezőhegyesi, Sportpálya – 80 néző. Játékvezető: Telek András (Jakab J., Hankó B.)

Mezőhegyes: Varga P. – Papp M., Balázs M. (Czene Z.), Lugasi J., Lugasi M., Szabó M. (Isaszegi M.), Gazsi B., Szlovák N., Karancsi N., Faragó Á., Isaszegi B. (Szabó Zs.)
Vezetőedző: Ács Levente

Szarvas: Kasik V. – Kiri M. (Törköly T.), Bány I. B., Polonszki P., Deli L., Szikora M., Zima D., Furár R., Kriska N., Varga I. (Mojzsis M.), Styecz M. (Klimaj Z.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Szlovák N. 10′ illetve Varga I. 18′, Furár R. 70′, Zima D. 93′

Edzői nyilatkozatok:

Ács Levente: – A kitűzött célunkat elértük, biztosítottuk helyünket az első négy között. A mai helyzetünkben ezt nagy dolognak tartom. Jelenleg ez a realitás, de igyekszünk tovább javulni.

ifj. Somogyi János: – Magas színvonalú mérkőzésen, remek támadójátékot mutattunk, nagyon fontos győzelmet arattunk egy jó mezőhegyesi csapat ellen.

A találkozó videós összefoglalója:

Hamarosan!

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook