Hátrányból fordítva nyertünk Csanádapácán

  • 2022.10.19.

A kvalifikációs bajnokság harmadik fordulójában az elmúlt bajnokságban a megyei másodosztályban szereplő Csanádapácához látogattunk. Az időjárás, ahogy az elmúlt hétvégén, úgy ezúttal is kitett magáért, afrikai melegben indult útjára a labda a jól előkészített játéktéren.
8. perc: Egy lecsorgó labda Göcző elé került, aki nem sokat teketóriázva 16 méterről bombázott a léc alá. 1-0.
10. perc: Varga szögletére Simon érkezett jó ütemben, és az ötösről a kapu közepébe perdített. 1-1.
14. perc: Bány ívelt előre a hazai térfél közepéről, labdája Vargát találta meg, aki az átvétellel helyzetbe került majd 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 1-2.
35. perc: Ismét Varga végzett el szögletet, ezúttal labdája átszállt a középen tömörülők felett a hosszú oldalon lévő Zima elé, aki egy igazítás után 14 méterről a bal felső sarokba tekert. 1-3.

47. perc: Zima átadásából Simon lőtt 14 méterről védhetetlenül a hazai kapu jobb oldalába. 1-4.
62. perc: Furár passza lecsorgott egy hazai védőről Simon elé, aki nyolc méterről a jobb alsó sarokba helyezett. 1-5.
63. perc: Zima átadása most Kriskát találta gólhelyzetben, aki 14 méterről a kapu jobb oldalát választotta, sikeresen. 1-6.
89. perc: Simon gurított vissza a tizenhatos vonalára, az érkező Kriska pedig ezúttal is maradt az előbb bevált kapu jobb oldalánál, ezúttal viszont az alsó sarokba gurított. 1-7.

A hatodik percben Varga nyithatta volna meg a gólgyártást, ám ordító helyzete még kimaradt, nem voltak ennyire nagylelkűek a hazaiak, akik Göcző jól eltalált lövésével perceken belül megszerezték a vezetést. A fiatalember valószínűleg pályafutása találatát szerezte, ugyanis eddig mindösszesen háromszor volt eredményes, mikor, ha nem ellenünk mutatja meg tudását. Ekkor felrémlett az egy éve a Békés megyei Kupában lejátszott egymás elleni találkozónk, amikor is igencsak megkeserítették a továbbjutásunkat a hazaiak. Ez a vízió másodperceken belül tovaszállt, miután két gyors góllal megfordítottuk az állást, majd még a félidő végén is beköszönve, kettő gólos előnnyel térhettünk pihenőre. A második játékrész már elviselhetőbb hőmérsékletben kezdődött köszönhetően a pályát ölelő nyárfáknak, a játéktér nagy részét árnyék lepte be. A továbbiakban egyre jobban kezdett kidomborodni a két csapat edzettsége közötti különbség, nagy kedvvel, megfelelő mentalitással játszva, sikerült még négy gólt elhelyeznünk az erejével teljesen elkészült apácai csapat hálójában. Mindkét csapatnak jár a gratuláció, nekünk azért, mert ezúttal realizálni tudtuk a két csapat közötti tudás különbséget, a hazaiaknak azért, mert mindvégig odaadóan, a sportszerűség keretein belül hajtottak fejet, a felkészültebb csapat előtt. Szombaton hazai pályán, az Okány ellen folytatjuk.

Csanádapácai EFC – Szarvasi FC ‘1905’ 1-7 (1-3)
Csanádapáca – néző. Játékvezető: Bozó Norbert (Petrovszki P., Halma S.)

Csanádapáca: Demkó M. – Mag J., Juhász P., Göcző V., Bozsó M., Németh R., Dajka P. (Gyallai Á.), Kránitz A. (Annus Cs.), Kasza I., Tassi Zs. (Csicsely D.), Zsadány S.
Vezetőedző: Szikora Pál

Szarvas: Kasik V. (Rohony M.) – Deli L., Bány B., Bozsó L. (Bakró G.), Szikora M. (Kiri M.), Zima D. (Törköly T.), Furár R., Kriska N., Varga I., Klimaj Z., Simon R.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Göcző V. 8′ illetve Simon R. 10′, 47′, 62′, Varga I. 14′, Zima D. 35′, Kriska N. 63′, 89′

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook