Hátrányból fordítva nyertünk Jamina ellen

  • 2022.10.19.

A Megyei első osztály 4. fordulóját rendezték a hétvégén, amelyben ezúttal Békéscsabára, a Jamina csapatához látogattunk. Ellenfelünk az eddig lejátszott meccsein nem tudott pontot szerezni, de ellenfelei mindegyike az élmezőnybe várható a későbbiekben, így ez nem adott reális képet jelenlegi tudásáról.

29. perc: Egy beadás Bencsiket találta meg az ötösön belül, aki befordult a labdával, majd a bal alsó sarokba gurított. 1-0.
45. perc: Styecz vezette a labdát középen, majd mivel senki sem támadta meg, 24 méterről lövésre vállalkozott, ami után a labda az ötös mészcsíkján felpattant, és a tehetetlen Démuszt becsapva a kapu közepébe kötött ki. 1-1.

57. perc: Styecz ugratta ki Czvalingát, aki pár lépés után 12 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 1-2.
74. perc: Deli szerzett labdát a hazai térfél közepén, majd Furárhoz játszott, aki nyolc méterről a jobb alsó sarokba helyezett. 1-3.

Az első percek nem különösen hozták lázba a (meglepően szépszámú) közönséget, de ahogy telt az idő kezdték felvenni az üzemi hőmérsékletet a csapatok, és ez már helyzetekben is megmutatkozott. A 20. percben Czvalinga célzott rosszul, lövése a jobb kapufa mellett suhant el. Hat perc múlva Pilán Richárd került helyzetbe, de neki sem sikerült eltalálnia a kaput. Kissé váratlanul a 29. percben Bencsik révén előnybe került a hazai csapat, ami nagyobb erőkifejtésre késztetett minket, ennek eleget téve sorra jöttek a helyzetek, lehetőségek, amelyek mindegyike magában hordozta a az egyenlítő találatot. Pilán Richárd volt a főszereplő a 36. percben, a tizenhatos vonalán keresztbe haladva, sorra vitte el a védők mellett a labdát, amikor már lőtt kiszorított pozícióból tette, sajnos fölé ment a lövés. Egy perc elteltével, egy röviden kifejelt labdát Deli küldött kapura, de neki sem volt szerencséje, centikkel elsuhant a bal kapufa mellett a lövés. Lélektanilag a lehető legjobbkor, a félidő utolsó percében sikerült egyenlítenünk Styecz részévén.

A második félidő elején még tartotta a megpihent Jamina a számára értékes döntetlent, de az 57. percben Czvalinga révén megfordítottuk az állást. A 71. percben egy szöglet után Kiri lőtt mellé közelről. A 74. perc hozta meg a harmadik gólunkat, amely Furár nevéhez köthető. Két perc elteltével egy hazai szabadrúgást követően akadt egy kis felfordulás a kapunk előterében, de sikerült tisztáznunk, így nem lett lett újra szoros az állás. Az elfáradó ellenféllel szemben az utolsó percekben sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, előbb egy visszagurított labdát Barna rúgott kapu mellé, majd Zima próbálta meglepni Démuszt, egy majd félpályáról elindított emeléssel, ami mellé szállt. Bány távoli szabadrúgása a sorfalon megpattanva a lécen csattant, eztán Magyar lőtt kapu fölé közelről, a lefújás előtti pillanatban Kerekes lapos lövését ütötte ki a hazai hálóőr.

Összegezve a történteket, ezen a meccsen is próbáltunk az elejétől fogva dominálni, ami hellyel-közzel meg is valósult, a hazaiak vezető gólja sem okozott zavart, szívós munkával még a félidőben tudtunk egyenlíteni, majd a fordulás után hamar a vezetést is megszereztük, ami után további helyzetek, majd gól jelezte, hogy ezen a napon a jobbik csapat szerzi meg a pontokat. Jövő szombaton hazai pályán, a Gyula ellen próbáljuk meg pontjaink számát gyarapítani.

Jamina SE – Szarvasi FC  ‘1905 ‘1–3 (1–1)
Békéscsaba, Jamina Sportpálya –  200 néző. Játékvezető: Fekete Zoltán (Medovarszki J., Szarvas K.)

Jamina: Démusz – Horváth M., Okos, Sinkó, Szaszák (Lipták-Pikó, Zelenyánszki K.), Papp D. (Kurta), Villám, Gál, Ökrös, Németh T., Bencsik Cs.
Edző: Pozsár Gábor.

Szarvas: Somogyi P. – Furár R., Bány B., Pilán R. (Simon R.), Styecz B. (Zima D.), Barna V. (Kerekes S.), Deli, Kiri M. (Polonszki P.), Zahorán B., Pilán M., Czvalinga M. (Magyar M)
Edző: Somogyi János.

Gólszerzők: Bencsik Cs. 29′ illetve Styecz B.  45′, Czvalinga 57′, Kiri M. 74′

Edzői nyilatkozatok:

Pozsár Gábor: – Amíg erővel bírtuk, a meglepetés is a levegőben lógott, de sajnos egyéb okok miatt teljesen elfogytunk.

ifj. Somogyi János: – Rengeteg energiát fektettünk a mérkőzésbe, aminek az eredménye, hogy sok helyzetet dolgoztunk ki, és ennek nagyon örülök. Sok sikert a lelkesen játszó Jaminának!

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook