Hátrányból hoztuk a hétközi mérkőzést a Jamina ellen

  • 2023.10.21.

A 10. fordulóban a Jamina vendégei voltunk. Rendhagyó módon szerda este, Gyulán lett megrendezve a találkozó. Az első percek az ismerkedéssel teltek, itt elsősorban nem az ellenfélre kell gondolni, hanem a körülményekre ( kisméretű műfüves játéktér, villanyfény).

Még javában az alkalmazkodás fázisánál tartottunk, amikor egy kontratámadásból, a 13. percben Ökrös szerzett vezetést a Jaminának. Ahogy várható volt, ezután kapuja elé húzodott a „hazai” csapat, hiába volt többet nálunk a labda, nem igazán tudtunk mit kezdeni vele, beadásainkat, legyen az akció, vagy pontrúgás, kifejelgették a megtermett bekkek. Dolgunkat az is nehezítette, hogy a belelkesedett erzsébethelyiek jó értelembe vett agresszív játékukkal a párharcok nagyrészét megnyerték, helyzetekig sem jutottunk el. A mezőnyjáték után a lehető legjobbkor egyenlítettünk, Barna harcolt ki egy tizenegyest az utolsó percben, amit Furár váltott gólra, középkezdésre már nem maradt idő.

A fordulás után magasabb sebességre kapcsoltunk, ami nem volt rossz elgondolás, mert hamarjában akadtak helyzeteink, amelyek egyikéből az 56. percben Barna pókhálózta ki a bal felső sarkot, egyéni akciója után. A megszerzett vezetés birtokában egyre tetszetősebb akciókat vezettünk, de sehogy nem sikerült növelni előnyünket, ekkor már a jaminaiak játékába a fáradság meghozta a rosszütemű becsúszásokat, feszültté vált a hangulat, ami végigkísérte a hátra levő perceket.

Összegezve a pályán történteket elmondhatjuk, hogy szokatlan időben, szokatlan borításon a megszokott eredményt értük el, egy jól felkészített Jamina ellen. Nehezen indult, és a vége sem lett könnyű, bár nagyobb arányban is nyerhettünk volna, ha óriási lehetőségeink egy részét kihasználjuk, szerencsére a futball törvénye ezúttal nem érvényesült, és a kihagyott helyzetek nem bosszulták meg magukat. Legközelebb idegenben, az Előre tartalékcsapata ellen lépünk pályára.

Jamina SE – Szarvasi FC ‘1905’ 1-2 (1-1)
Gyula, Grosics Akadémia – 60 néző. Játékvezető: Gyuga Zsolt (Jakab J., Saitz D.)

Jamina: Démusz D. – Horváth M., Murvai D., Leszkó A. (Simon D.), Dankó D. (Gál F.), Kardos T., Lipták-Pikó B., Szaszák K. (Kovács I.), Bogár I., Ökrös D., Bencsik Cs.
Vezetőedző: Varga Péter

Szarvas: Köteles A. – Palik Gy., Pilán M., Polonszki P., Pilán R., Zima D. (Kovács Zs.), Simon R., Magyar M., Barna V., Furár R., Czvalinga M. (Zahorán B.)
Vezetőedző: Sajben Gábor

Gólszerzők: Ökrös D. 13′ illetve Furár R. 45′ (büntetőből), Barna V. 56′

Edzői nyilatkozatok:

Varga Péter, vezetőedző (Jamina SE): – A könyvnek a kétharmadáig eljutottunk már, de a történetünk emiatt még nem kerek. Viszont az az alap már rendelkezésünkre áll, amire tudunk építkezni. Az első félidőben nyújtott teljesítményt kell 90 percre kiterjesztenünk és a támadójátékot hatékonyabbá tennünk. Ezzel együtt büszke vagyok a srácokra, mert egy jobb csapattól így ki lehet kapni.

Sajben Gábor, vezetőedző (Szarvasi FC 1905): – A jaminai csapat szerette volna, ha hétköznap játszottuk volna le a mérkőzést, de mi is jeleztük szándékunknak, hogy egy kis extra pihenőhöz jussanak a játékosok a hátralevő meccsek előtt a hétvégére, amit meg is érdemelnek. Nagyon jó felfogásban és ritmusban kezdtük a mérkőzést a szokatlan műfüves borítás ellenére. A védekezésre berendezkedett Jamina elvétve veszélyeztette a térfelünket is. Sajnos egy szögletünk után figyelmetlenek voltunk hátul és összehoztunk egy gólt az ellenfélnek. Ezután végig mezőnyfölényben játszottunk, sok labdatartással, kerestük a réseket, de a vezetésük birtokában szervezetten védekező csapaton nem találtunk fogást. Az egyenlítésünk a legjobbkor jött a félidő lefújása előtt, amikor Barna Viktor egyéni alakításából és gyorsaságából jogos büntetőhöz jutottunk. A második félidőre kijőve türelmesek voltunk, de jó mentalitással játszottunk. Néhány elpuskázott helyzet után Barna Viktor hatalmas góljával szereztük meg a vezetést. Volt néhány parázs belépő a továbbra is agresszíven védekező Jamina ellen. Hátul fegyelmezettek voltunk és a támadásainkból több gólos győzelmet is arathattunk volna, de nem zártuk le a mérkőzést egy újabb góllal. A hazaiak elvétve felívelésekkel próbálkoztak, de győzelmünk nem forgott veszélyben. Ugyan megnehezítette a dolgunkat a jaminai csapat, de mi a sajátunkat kicsit jobban. Dicséret illeti a csapatot a szokatlan borításhoz jól alkalmazkodva, megfelelő hozzáállással, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést a masszív jaminai csapat ellen. A nagyon magas százalékú edzéslátogatottság és megvívott mérkőzéseink után néhány nap pihenőt kaptak a srácok, hogy újult erővel vágjunk neki a borzasztó nehéz utolsó őszi meccseknek.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook