Hátrányból nyertünk az Okány ellen is!

  • 2022.10.19.

A kvalifikációs liga 4. fordulójában újfent egy olyan egyesület csapatával találkoztunk, amellyel eddig sohasem szerepeltünk egy osztályban, az okányi csapat ez idáig várakozáson alul szerepelt, pedig igen jól hangzó nevek alkotják keretüket, néhányan NB-s múlttal rendelkeznek, ettől függetlenül egyértelműen a három pont reményében léptünk gyepszőnyegre.

19. perc: Ártalmatlannak tűnő szituációból indítottak támadást a vendégek, majd Kovács beadását követően Sztojka Zs. volt eredményes hét méterről. 0-1

49. perc: Kriska ívelt középre, a labda átszállt Syecz felett, de Furár még be tudta gyűjteni a hosszú oldalon, majd egy csel után az ötös magasságából a kapu bal oldalába lőtt. 1-1.
57. perc: Viczián távoli szabadrúgása pattant ki Kurtáról Styecz elé, aki visszahúzta középre a labdát, az érkező Deli pedig közvetlen közelről a kapu közepébe bólintott. 2-1.
80. perc: Egy védőkről lepattan labdát Viczián tekert középre, az érkező Styecz négy méterről a jobb felső sarokba fejelt. 3-1.
83. perc: Simon a saját térfelének közepéről ívelt előre, az üres területre bemozgó Viczián lecsapott a labdára, majd Kurta mellett is elhúzott, végül 13 méterről elegánsan gurított a kapu közepébe. 4-1.

Az apácai meccshez hasonlóan most is korán gólelőnybe hoztuk ellenfelünket, és ezt megelőzően ezúttal is nekünk voltak gólszerzési lehetőségeink, de ezek, már-már szokásos módon kimaradtak. A bekapott gól ezúttal láthatóan zavart keltett sorainkban, bár ezután döntő többségében a mi lábunkon járt a labda, de a masszívan védekező vendég védelem Borossal az élen magabiztosan hárította el az erőtlen próbálkozásainkat. A várva várt egyenlítés csak nem akart megszületni a játékrész végére, így hátrányban vonultunk pihenőre. Alig pár perc telt el a fordulás után, mikor sikerült egalizálni az eredményt, ez egyértelműen lendületet adott csapatunknak, majd percek múlva már nálunk volt az előny. Ezek után kissé alábbhagyott a nyomasztó fölényünk, de továbbra is mi irányítottuk a játék menetét ebben a periódusban a vendégek is el-el jutottak a kapunkig, de az egyre fogyó energiájukból kifolyólag nem igazán tudtak mit kezdeni a lehetőségeikkel, igazi helyzetet nem tudtak kidolgozni. A végjátékban még megráztuk magunkat, és két szép találattal magabiztossá tettük a győzelmünket. Összességében, ahogy az eddigi meccseinken, úgy most is a jobbik csapat szerezte meg a három pontot, bár már-már szokásosan, ezúttal is a második félidőben tértünk észhez, de ezúttal ez is elég volt a mérkőzés megnyeréséhez. A folytatásban bízzunk abban, hogy nem leszünk ennyire nagyvonalúak, és mi szerezzük meg a vezetést, és akkor lehet, hogy kevesebb stresszel tudjuk lehozni a meccseket, bár az sem kizárt, hogy a továbbiakban is tartjuk magunkat Néró mondásához: „Kenyér és cirkusz kell a népnek”. Jövő hétvégén a Gyomaendrőd vendégei leszünk.

Szarvasi FC 1905 – Okány KSK 4-1 (0-1)
Szarvas, Erzsébet liget –  250 néző. Játékvezető: Baráth János (Gyuga Zs., Tóth G.)

Szarvas: Kasik V. – Deli L., Bány B., Polonszki P., Kiri M. (Mojzsis M.), Styecz M. (Szikora M.), Furár R. (Klimaj Z.), Zima D. (Bakró G.), Simon R., Varga I. (Viczián F.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Okány: Kurta L. – Komlósi M., Bende B. (Márta P.), Vincze Z., Kovács Gy., Boros Á., Kopács Zs., Sztojka Á., Mező S., Sztojka Zs., Kollát R.
Vezetőedző: Démusz Zsolt

Gólszerzők: Furár R. 49′, Deli L. 57′, Styecz M. 80′, Viczián F. 83′ illetve Sztojka Zs. 19′

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Egyre jobban összeáll a csapat. A helyzetkihasználásunk még nem az igazi, de mai teljesítményünk mindent dicséretet megérdemel.

Démusz Zsolt: – Nincs szégyellni valónk a mai mérkőzésen, még ha az eredmény nem is ezt mutatja.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Babák Zoltán (newjsag.hu), Kovács Bence
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook