Hazai pályán elszenvedtük szezonbeli első vereségünket

  • 2022.10.19.

Az 5. játéknap került megrendezésre a megyei első osztályban, amelyben a Gyulai Termál csapatát láttuk vendégül. Ellenfelünkkel az utóbbi időben váltakozó sikerrel vettük fel a harcot, adtunk is de kaptunk is, jelen esetben hangyányival, de mi számítottunk nagyobb eséllyel a három pontra, mivel a vendégek a nyáron igen nagy változáson mentek keresztül, jelenlegi erejük még tesztelés alatt áll.

42. perc: Bal oldali támadás után a vendégek szélsője fiatal korát meghazudtolóan, rutinosan kiharcolt egy tizenegyest, amit Bondár végzett el, és a kapu jobb oldalába gurítva vezetéshez juttatta csapatát. 0-1.

53. perc: Kiri adott középre a jobb oldalról, az érkező Furár előrehajolva, öt méterről fejelt a léc alá. 1-1.
67. perc: A bal oldali oldalvonal mellől végezhettek el szabadrúgást a gyulaiak, a remek ívben szálló labdára Bondár érkezett, és hat méterről, nagy magányában a kapu bal oldalába csúsztatott. 1-2.
69. perc: Egy gyulai bedobást követően, bár többen is felszabadíthattunk volna, Zsilák elé került a labda, akinek nem okozott gondot egy lépésről a kapuba találnia. 1-3.
94. perc: Furár a vendégek tizenhatosának bal sarkánál fordult vissza a labdával, majd nagyot esett, a játékvezető szerint ez is megért egy büntetőt, amit Bány a kapu közepébe lőve váltott góllá. 2-3.

Kissé váratlanul szembesültünk azzal a ténnyel, hogy a gyulai fiatalok igen agresszívan letámadtak minket a kezdeti időszakban, ez a pressing nem sokáig tartott, hamar vége szakadt, és csendesebb mederbe terelődött a játék, egyik csapat sem vállalkozott túl sokat, mondjuk úgy nehéz támadást építeni, ha az öt-tíz méteres passzok még csak-csak csapattársat találnak, de az ennél hosszabb átadások túlnyomó része nem talált célt, legalábbis nem csapatbelit, ezzel együtt elég eseménytelen volt az első fél óra. Aztán azért kezdték komolyan venni a csatát a felek, egy jó helyről eleresztett vendég lövés ment kapu fölé, majd válaszként két méterről nem tudtuk megzörgetni a hálót egy szöglet után. A félidő végéhez közeledve Bondár magabiztosan értékesített egy büntetőt, majd ugyanő rúgta kapu fölé a labdát az utolsó utáni percben.

A fordulás után határozottabban kezdtünk, előbb még Jakab védett nagyot, de Furár fejesénél már tehetetlen volt, így egálba került a meccs. Ez a találat felpörgette játékunkat, ez már hasonlított az elvárt szinthez, de a vendégek okosan lassították a játékot, több figyelmet fordítottak a védekezésre, így nem sikerült változtatni az álláson, sőt egy figyelmetlenség után Bondár fejesével újra a Gyula állt jobban, ez a gól egyértelműen megzavart minket, jött is az újabb vendég találat, és Zsilák góljával már kettő volt a kékek előnye. Ezek után minden mindegy alapon kezdtünk el támadni, de ez csupán egy kapufát, és egy gyenge lövést eredményezett, a gyulai kontrák viszont hordoztak magukba veszélyt, ennek megfelelően, Somogyinak kétszer is szólóban kitörő vendégjátékossal szemben kellett hárítania. A ráadásban még sikerült a szépítés Bány büntetőjével, de ez már csat szépségtapasznak volt jó.

Összesítve a látottakat, ezen a meccsen is az ellenfél szerezte meg a vezetést, ahogy eddig, most is sikerült az egyenlítés, de megfordítani már nem sikerült a meccset mert gyermeteg hibákat elkövetve, újra hátrányba kerültünk, ami perceken belül két gólosra hízott, és innen már nem volt visszaút a vendégek okosan játszottak az idővel, szervezettek maradtak, és nem érdemtelenül jutottak a pontokhoz. Ez volt az első vereségünk a szezonban, hazai pályán már öt pontot elszórtunk, és jövő szombaton azzal az Orosházával mérkőzünk meg szintén idehaza, amely kezd meglógni a mezőnytől, így annak a meccsnek az lesz a tétje, hogy leszakadunk, vagy tartjuk a lépést az élmezőnnyel.

Szarvasi FC 1905 – Gyulai FC-Termál 2-3 (0-1)
Szarvas, Erzsébet liget – 200 néző. Játékvezető: Szántó Simon Péter (Kató B., Petrovszki P.)

Szarvas: Somogyi P. – Kiri M., Bány B., Pilán M. (Lénárt F.), Zahorán B., Pilán R., Deli L. (Kerekes S.), Styecz B. (Magyar M.), Furár R., Czvalinga M. (Zima D.), Barna V.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gyula: Jakab G. – Nagy S., Farkas Á., Kártyás D. (Piss P.), Kovács Zs., Radics D., Bondár A. (Repisky D.), Vágási T., Lőrinczi A. (Zsilák M.), Kovács Zs., Varga Z. (Nyéki B.)
Vezetőedző: Sajben Gábor

Gólszerzők: Furár R. 53′, Bány B, 94′ (büntetőből) illetve Bondár A. 42′ (büntetőből), 67′, Zsilák M. 67′

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Az első félidei játékunk miatt a másodikban a szerencse is elpártolt tőlünk, ekkor már sokat tettünk a győzelemért.

Sajben Gábor: – Erre a győzelemre rászolgáltunk, de meg is küzdöttünk érte.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook