Helyzeteink elhibázása lett a vesztünk!

  • 2022.10.19.

A 9. fordulónál járnak a megyei első osztály csapatai, amelynek keretében a Szeghalom csapatát fogadtuk. A hazai pályaelőnyt feladtuk, mivel a bontási munkálatok nem engedték meg a szarvasi rendezést, így Kondorosra vittük a találkozót. Ez valójában nem mutatkozott rossz előjelnek, mert másfél éve magabiztosan győztük le aktuális ellenfelünket a KOTE pályáján.

38. perc: Varga játszott a védők között Zimához, aki pár lépés után kissé kisodródva lőhetett kapura, a labda két védő között jutott a jobb alsó sarokba. 1-0.

49. perc: Tófalvi használt ki egy védelmi zavart, és öt méterről talált a kapunk jobb oldalába. 1-1.
81. perc: Czvalinga indult rá egy előrevágott labdára, a keresztező Kirit látványosan lerántotta, majd Kasik felett nyolc méterről a hálóba emelt. 1-2.
83. perc: Vincze adott be jobbról, a magasan szálló labdára Czvalinga érkezett, és egy!! méterről fejelt a léc alá. 1-3.

Biztatóan indult számunkra a találkozó, Tóth már a második percben ziccert rontott, nem sokkal később újra Ő volt a főszereplő, de beadását a védők lelesték. Még mindig nem telt el negyedóra, mikor Varga emelt Szász kezébe, majd Zima fordulásból leadott lövése ment kapu fölé. Ezek mind magukban hordozták a gól lehetőségét, de a koncentrációval gondok akadtak, így nem sikerült megszereznünk a vezetést. A félidő közepén jutott először helyzetbe a Szeghalom, ekkor Czvalinga lőtt nagy helyzetben kapu fölé. Fölényünk a 38. percben érett góllá Zima révén. A második játékrész elején sikerült az egyenlítés a vendég csapatnak, ami váratlanul jött ugyan, de a játék képét nem változtatta meg, továbbra is mi kezdeményeztünk többet. Hamar visszavehettük volna a vezetést amikor Zima távoli lövése okozott gondot a vendégek kapusának, de szerencsével elakadt benne a labda. Az 55.percben Furár bokáját akasztotta össze Cserna a büntetőterületen belül, de Telek nem látott okot arra, hogy a sípjába fújjon. Kicsivel később Paulik távoli próbálkozását csak másodszorra szedte fel a remekül teljesítő Szász. A mérkőzés hajrájába érve kerültünk legközelebb a gólhoz, amikor Tóth döngette meg a felső lécet. Ezzel az összes puskaporunkat ellőttük, majd a vendégek két egymás után lőtt góllal maguk javára fordították a meccset.

Összegezve a látottakat elmondhatjuk, hogy a találkozó első részében ezúttal is bőkezűen bántunk a helyzeteinkkel, ami nem is lett volna gond, mert a vezetés meg volt, de megint egy könnyű góllal felhoztuk az ellenfelet, ami után még mindig akadtak lehetőségeink, de valahogy az látszódott a csapat játékán, hogy ezt a meccset így vagy úgy, de majd valahogy megnyerjük, ahogy fogyott az idő ez a halogató játék átcsapott kapkodássá, amit hátsó alakzatunk újabb kihagyásai tettek végzetessé. Óriási csalódás ez az eredmény az elmúlt heti gyulai találkozó után, lényegében ezt a meccset elszórakoztuk, ami jelenlegi helyzetünkben óriási bűn. Jövő héten a jelenleg pont nélküli Sarkadhoz utazunk.

Szarvasi FC 1905 – Szeghalmi FC 1-3 (1-0)
Kondoros, Sporttelep – 100 néző. Játékvezető: Telek András (Láza A. , Zsótér R.)

Szarvas: Kasik V. – Zima D., Furár R., Tóth B., Simon R. (Styecz M.), Varga I. (Lénárt F.), Paulik Á. (Molnár E.), Kiri M., Deli L., Juhász Gy., Pilán R. (Klimaj Z.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Szeghalom: Szász D. – Tatár S., Vincze L. (Seres D.), Cserna R., Répási B., Takács J., Tófalvi A., Marton L., Czvalinga M., Szabó G. (Hajdu Zs.), Mészáros M.
Vezetőedző: Boruzs István

Gólszerzők: Zima D. 38′ illetve Tófalvi A. 49′, Czvalinga M. 81′, 83′

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Sikerült elbukni egy olyan mérkőzést, ahol a félidőben már öt–nullára kellett volna vezetni.

Boruzs István: – A mérkőzés előtt jelentette az Álmos-könyv, hogy nem sok jóra számíthatunk, de a fiúk megmutatták, hogy milyen nagyszerű sportemberek. Sok futár van a csapatban, de most a szurkolók szállítottak nekik fontos csomagot, cipőket. Köszönet nekik!

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Kovács Bence
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook