Hét gólos győzelem a Nagyszénás ellen

  • 2024.04.29.

A bajnokság 23. fordulójában a Nagyszénás csapatát fogadtuk. Érdekes kettősség jellemzi a két csapat egymás elleni összecsapásait, hazai pályán általában tisztességesen kitömjük a szénás hálóját, idegenben viszont rendre megszenvedünk a három pontért, már amikor sikerül megszereznünk azt. Szerencsére most itthoni környezetben játszhattunk.

Nem is kellett csalódnunk, mert az első percekben kapujuk elé szegeztük a vendégcsapatot, Lévai láthatóan jó napot fogott ki, ekkor még csak helyzetekig jutottunk, a gól még váratott magára. A kezdeti rohamokat átvészelve magához tért a szénás, két helyzettel jelezte, hogy szakítana a gólgazdag vesztes szerepével. A 19. percig sikerült megőriznie Lévainak a góltól a kapuját, ekkor viszont Pilán értékesítette helyzetét, egy pontrúgás után. Ezt követően újra a vendégek kapusának percei következtek, többször is gólnak látszó lövések védéseivel tartotta a lelket csapatában. A 33. percben már Ő is tehetetlen volt, Barna lövése egy védő érintésével jutott túl a gólvonalon, majd Palik is feliratkozott a gólszerzők közé, éppen a félidő lefújása előtt.

Mivel a mérkőzés érdemi része az első játékrészben eldőlt, nem volt meglepő, hogy a második félidő döcögősebben indult, ekkor mezőnyben folyt a játék, helyzetek sem itt, sem ott nem adódtak. A 62. perc hozta meg az áttörést, ekkor Zima csúsztatott a hosszú sarokba, négy gólosra növelve előnyünket. Ekkorra már láthatóan beletörődött sorsába a vendégcsapat, így nem volt meglepetés, hogy a végjátékban sorra jöttek az újabb találatok részünkről, a 73. percben Magyar volt eredményes, ezt követően Barna szerezte meg saját maga második gólját, majd Polonszki is eredményes volt az utolsó percben, miután már újrakezdésre sem maradt idő.

Összegezve a mérkőzésen történteket elmondhatjuk, hogy már kezdettől fogva futószalagon jöttek a helyzeteink, benne volt a levegőben, hogy ezúttal is megszórjuk majd a Nagyszénást, Lévai az első félidőben sokszor túljárt támadóink eszén, nagyban neki köszönhetik vendégeink, hogy még szolid különbséget mutatott az eredményjelző a szünetben. A második félidőben már Ő is kevesebbet találkozott a labdával, így szép lassan, apró gólokkal növeltük előnyünket, egészen hét találatig jutva. Ekkora különbségű sikernél csak elismerően beszélhetünk a csapat teljesítményéről, bízván abban, hogy ez az eredményesség kitart a bajnokság végéig. Legközelebb elhalasztott mérkőzést pótolunk idegenben, a Szeghalom ellen lépünk pályára a munka ünnepén.

Szarvasi FC 1905 – Nagyszénás SE 7-0 (3-0)
Szarvas, Erzsébet ligeti sporttelep – 230 néző. Játékvezető: Gyuga Zsolt (Zsótér R., Vozár Á.)

Szarvas: Köteles A. – Endrefalvi E., Zima D. (Zahorán B.), Máté D. (Polonszki P.), Furár R. (Kerekes S.), Magyar M. (Bány B.), Barna V., Simon R., Marik S. (Truczka Á.), Pilán M.
Vezetőedző: Sajben Gábor

Nagyszénás: Lévai B. – Godár Gy., Szlovák N., Lugasi M., Kovács L. (Ugró K.), Kukovecz D., Gazsi B., Kálmán P., Kókai Á. (Nagy M.), Sebők M. (Varga Zs.), Márk Á.
Vezetőedző: Kvasznovszky József

Gólszerzők: Pilán M. 19′, Barna V. 33′, 78′, Palik Gy. 46′, Zima D. 62′, Magyar M. 73′, Polonszki P. 92′

Edzői értékelések:

Sajben Gábor, vezetőedző (Szarvasi FC 1905): – Nagyon jó felfogásban kezdtük a mérkőzést. Sok szép támadást vezettünk, emellett hátul is feszesek voltunk. Esélyt sem adtunk ellenfelünknek. A rögzített szituációs helyzeteknél végre nagyon koncentráltak voltak a játékosaim és külön öröm, hogy ilyen sokan osztozkodtak a gólokon. Remélem sikerült kiszolgálni a kilátogató szurkolóinkat és sokan buzdítják majd a csapatot a két hét múlvai derbin. Addig igyekszünk idegenben gyűjtögetni tovább a győzelmeket a jövő héten.

Kvasznovszky József, vezetőedző (Nagyszénás SE): – Kivégzés a Körös-parton!

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Kovács Bence
Videó: Szikora-Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook