Hét gólos győzelem Medgyesbodzáson!

  • 2023.09.24.

A bajnokság 6. fordulójában Medgyesbodzásra látogattunk. Az elmúlt hétvégén mindkét csapat gólokban gazdag meccset játszott, de amíg csapatunk győztesen hagyta el a pályát a Nagyszénás ellen, úgy a hazaiakra nagy arányú vereséget mértek az Előre fiataljai.

Az esélyeknek megfelelően már a kezdést követően a bodzási térfélre helyeződött a játék, nyomasztó fölényünk viszont csak szögletekben, és szabadrúgásokban jelentkezett, igaz azokból akadt szép számmal. A játék lényegére, a gólra, egészen a félidő közepéig kellett várni, az ivószünet után Barna szerezte meg számunkra a vezetést. Majd nem sokkal ezután Furár növelte előnyünket, két nagy helyzet között.

A fordulás után Kasiknak egy kontrát követően először kellett nagyot védenie, majd Simon is megzörgette Kurta hálóját. Ahogy haladtunk előre az időben, egyre jobban kapuja elé szorult a hazai gárda, egy meg nem adott lesgólt követően Furár újra betalált, ekkor már négy gól volt az előnyünk, és még nem volt vége a szüretnek. Percek múlva a frissen beállt Bány is feliratkozott a gólszerzők közé, majd Furár lőtt újabb gólt, az elmúlt heti tripla után, újabb mesterhármast elérve ezzel. Ettől fogva már csak az volt a kérdés, hogy a futószalagon érkező helyzetekből mennyit sikerül még értékesíteni, mikor áll meg a gólszámláló,. A választ erre Bány utolsó percben esett újabb találata adta meg, amely összességében csapatunk hetedik gólját jelentette.

Köztudott, hogy a két csapat céljai ebben a bajnokságban merőben mások, ez végig érződött a kilencven perc alatt, ennek megfelelő különbségű győzelmet arattunk. Az igazi megmérettetésre egy hetet kell várnunk, amikor is az Orosháza csapatával mérkőzünk meg hazai környezetben.

Medgyesbodzás SE – Szarvasi FC ‘1905’ 0-7 (0-2)
Medgyesbodzás, Sportpálya – 70 néző. Játékvezető: Kovács Antal (Zsótér R., Rubás Z.)

Medgyesbodzás: Kurta L. – Nagy L., Oláh A., Kurta B., Varga V., Zsuzsa L., Szabó Sz. (Szász Gy.), Kocsis B. (Hrobár R.), Mazán B., Túri T., Varga Z.
Vezetőedző: Mazán Zoltán

Szarvas: Kasik V. – Kovács Zs., Pilán M., Polonszki P., Zahorán B. (Truczka Á.), Pilán R. (Deli L.), Zima D. (Magyar M.), Simon R. (Styecz B.), Máté D., Furár R., Barna V. (Bány B.)
Vezetőedző: Sajben Gábor

Gólszerzők: Barna V. 25′, Furár R. 34′, 62′, 74′, Simon R. 50′, Bány B. 71′, 90′

Edzői nyilatkozatok:

Mazán Zoltán, vezetőedző (Medgyesbodzás SE): – Tovább folytatódik a vesszőfutásunk. Nem tudom hol lesz a vége, minden játékosunknak el kell gondolkodnia azon, hogy mit tud hozzátenni ahhoz, hogy ebből a mély kútból ki tudjunk jönni. Gratulálok a vendégcsapatnak!

Sajben Gábor, vezetőedző (Szarvasi FC 1905): – Nehéz volt feltörni a védekezésre berendezkedett ellenfelet, de már a mérkőzés elejétől jó ritmusba járattuk a labdát. Nagy kedvvel, sokat futva, kulturáltan fociztunk egy sportszerű ellenfél ellen. Örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni a keretből és éltek is vele a játékosok. Megfelelően tudtuk le az elmúlt 4 mérkőzésünket, amelyek kötelező győzelmek voltak. Eljött az idő, hogy igazi rangadót nyerjünk egy nagyon masszív, jó erőkből álló Orosháza ellen. Nem lesz egyszerű feladat, de jó passzban vagyunk, motivációban nem lesz hiány, a csapat készen fog állni, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Remélem minél több szurkolónk fogja buzdítani a srácokat és együtt örülhetünk a meccs végén.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Szikora-Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook