Hét gólt lőttünk Sarkadon, ebből Bány Bence ötöt vállalt!

  • 2022.10.19.

Sarkadra látogattunk a megyei élvonal 10. fordulójában, ezzel a második kör kezdődött el a pontvadászatban. Az augusztusi otthoni találkozónkon megszenvedtünk aktuális ellenfelünk ellen, csupán minimális különbséggel sikerült felülmúlni őket.

8. perc: Pilán Richárdot buktatta Szabó a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest ítélt Baráth a javunkra. A büntetőt Bány a kapu közepébe lőtte. 0-1.
31. perc: Simon szögletét az árván hagyott Bány, négy méterről fejelte a kapu közepébe. 0-2.
36. perc: Zima az alapvonalról fejelt vissza középre, az érkező Bány 12 méterről a léc alá vágta a labdát. (Ez klasszikus mesterhármas eddig) 0-3.

47. perc: Furár kapott forintos labdát Czvalingától a tizenhatos vonalán, majd egy csel után hét méterről talált a sarkadi kapu jobb alsó sarkába. 0-4.
57. perc: Farkast második sárga lappal kiállította a játékvezető.
66. perc: Barna futott el a jobb szélen, majd középre gurított Bány elé, aki az átvételt követően hét méterről emelt kurta felett a kapu közepébe. 0-5.
75. perc: Barna visszagurítását Bány rúgta kapura 16 méterről, a lövés egy védőn megpattanva, a tehetetlen Kurta fölött került a hálóba. 0-6.
87. perc: Magyar a Zimától kapott labdával megindult, majd védőjét átjátszva 14 méterről a kapu bal oldalába nyesett. 0-7.

Bány tizenegyesével hamar megszereztük a vezetést, majd a 19. percben Barna szép cselek utáni gurítását vágták ki a védők. Kötelesnek a 25. percben kellet először (és utoljára) komolyabb védést bemutatnia, amikor Komlósi lövését hárította vetődve. Erre újabb két Bány találat volt a válasz, ami ezzel mesterhármast ért részéről, majd Furár lőtt vissza egy kipattanót távolról, de Kurta hárítani tudott, így a szünetre maradt a megnyugtató három gólos előny.

A második félidőt egy Furár góllal indítottuk, majd Pilán Márkó lábát húzták ki alóla a tizenhatoson belül, de ezúttal néma maradt Baráth sípja. Nem sokkal ezután Czvalinga élesen meglőtt labdája a bal kapufáról pattant vissza a mezőnybe. Ezt követően a kissé túlpörgő Farkasnak kellett idő előtt elhagynia a játékteret, és ez az esemény még kilátástalanabb helyzetbe sodorta csapatát. Bány negyedik találata már kiütést sejtetett, és nem álltunk meg, a frissen beállt Kerekes is feliratkozhatott volna gólszerzők közé, de lövése kijött a kapusról, majd Zima próbálkozhatott a kipattanóval, de Kurta ebbe is belekapott, tartva a lelket csapatában. Bánynak az ötödik góljával fél tucat lett a különbség, majd Magyar találta kertbe foglalta mérkőzést.

A hamar rúgott gól megfelelő mederbe terelte a meccset, ami kulcsfontosságú volt számunkra, ismerve a Gyula elmúlt heti itteni pontvesztésének körülményeit. Ez a megnyugtató találat hatása végig látható volt a csapaton, nagy kedvvel játszva, tetszetősen szőttük támadásainkat, helyzeteket kidolgozva gólokat szerezve, meggyőző különbségű győzelmet arattunk, ami egy kiváló csatárteljesítménynek is köszönhetően lett ekkora arányú. Legközelebb két hét múlva lépünk pályára, amikor a Nagyszénás csapatát fogadjuk.

Sarkadi Kinizsi LE – Szarvasi FC ‘1905’ 0-7 (0-3)
Sarkad, Sportpálya. Játékvezető: Baráth János (Baranya T., Vágási P.)

Sarkad: Kurta L. – Szalazsán A., Oláh G., Farkas M., Komlósi M., Kiss G., Jánki I., Kollát R., Jenei G., Szabó G. (Bozsányi K.), Erdei I.
Technikai vezető: Balogh Csaba

Szarvas: Köteles A. (Kollár P.) – Zima D., Polonszki P., Czvalinga M. (Kerekes S.), Furár R., Bány B., Pilán R. (Moleri R.), Simon R., Barna V., Pilán M. (Lénárt F.), Deli L. (Magyar M.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook