Hiába a két gólos előny, a Végegyházáé lett a három pont

  • 2022.11.08.

A bajnokság 12. fordulójában a Végegyházi SE vendégei voltunk, a mérkőzésre Gyulán került sor a Grosics Akadémia pályáján. A későnyáron lejátszott otthoni találkozón gól nélküli döntetlenre végeztünk velük, ami akkor elfogadható eredménynek számított, de a mostani meccsen csak a három pont besöprése adhatott volna reményt a felzárkózásra.

42. perc: Barna vezette a labdát, majd a tizenhatos vonaláról megcélozta a kaput, lapos lövését Németh oldalra ütötte, az érkező Bány pedig négy méterről a kapu közepébe lőtt. 0-1.

48. perc: Bány hozta helyzetbe a balján felfutó Zahoránt, aki hét méterről Németh lábai között, a kapu közepébe gurított. 0-2.
50. perc: Katona futott el a jobb oldalon, majd középre gurított Tannerhez, aki Kötelest kicselezve, hét méterről talált a kapu közepébe. 1-2.
61. perc: Hasonló támadást vezettek a hazaiak, mint percekkel ezelőtt, ezúttal Lugasi ugratta ki Bojtost a jobb szélen, aki nagy sprint után 15 méterről, a bal alsó sarokba helyezett. 2-2.
80. perc: Tanner középre gurítását Lugasi a tizenegyes pont magasságában kapta, majd egyből a kapunk közepébe lőtt. 3-2.

A tétnek megfelelően nem rontott egymásnak a két csapat, tapogatózó játék folyt, mindkét fél próbálta megtalálni ellenfele gyenge pontjait, ez sokáig egyiknek sem sikerült, mert csak egy Katona fejest jegyezhettünk fel a 19. percben ami hozott egy kis izgalmat, de ezt Köteles kitolta a léc alól. Attól, hogy a két tizenhatos között folyt a játék, nem volt unalmas a mérkőzés, mert amit csináltak a csapatok azt igen jó tempóban tették, így hamar eljött a 42. perc amelyben Bány góljával megszereztük a vezetést. Ahogy befejeztük az elsőt, úgy kezdtük a második félidőt, Zahorán találatával már két gólos volt az előnyünk. Túl sokáig nem örülhettünk, mert Tanner egyből szépített, majd percek múltán Bojtos góljával újra egyenlő volt az állás. Mivel ez az eredmény számunkra már nem igazán volt megfelelő, így nagyobb elánnal próbáltuk támadni Németh kapuját, de ennek az volt az ára, hogy hátul fellazultunk, ezzel pedig tálcán kínáltuk fel a kontralehetőségeket. A 64. percben Bozsó emelése a bal kapufáról jött vissza. A nagy igyekezet nem hozott eredményt, sőt Lugasi góljával a maga javára fordította a rangadót a Végegyháza. A végjátékban Gazsi növelhette volna a hazai csapat győzelmének különbségét, de perceken belül kétszer is ajtó-ablak helyzetet szórakozott el, így az eredmény már nem változott, vereséget szenvedtünk.

A látottakat összegezve elmondhatjuk, hogy az első félidőben még pariban voltunk ellenfelünkkel, sőt kétgólos előnyre is szert tettünk, amit sajnos villámgyorsan el is herdáltunk, és ettől kezdve már nem a mi szánk íze szerint alakultak a dolgok, mivel igen dícséretes módon győzni szerettünk volna, ez a nyílt játék a végén ellenünk fordult, mert a szervezettebb, tudatosabb játékot játszó hazaiak megérdemelten szerezték meg a győzelmet, ami a végén akár nagyobb arányú is lehetett volna. Jövő szombaton hazai pályán a sereghajtó Jaminával mérkőzünk meg.

Végegyházi SE – Szarvasi FC 1905 3-2 (0-1)
Gyula, Grosics Akadémia – 100 néző. Játékvezető: Hajdú Dávid (Kató B., Belanka Zs.)

Végegyháza: Németh D. – Dajcs Á., Lugasi M., Dócza G., Vincze D., Gazsi B., Simó Cs., Bojtos T. (Zsuzsa L.), Katona Gy., Balogh M. (Bozsó M.), Tanner G. (Péli T.)
Vezetőedző: Balázs József

Szarvas: Köteles A. – Kiri M., Polonszki P., Zahorán B., Pilán R., Simon R. (Lénárt F.), Zima D., Furár R., Kerekes S. (Magyar M.), Bány B., Barna V.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Tanner G. 50′, Bojtos T. 61′, Lugasi M. 80′ illetve Bány B. 42′, Zahorán B. 48′

Edzői nyilatkozatok:

Balázs József: – Az első félidőben bátortalanul futballoztunk, amit a második felvonás elején még egy egyéni hiba is követett. Ezután viszont nagyot küzdöttünk és teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

ifj. Somogyi János: – Remek színvonalú mérkőzésen, remek körülmények között, jó színvonalú mérkőzést játszott a két csapat. Győzelmi esélyt szalasztottunk el.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook