Hiába voltunk végig egyenrangú ellenfelek – ezúttal sem sikerült rangadót nyerni

  • 2023.11.13.

A 13. fordulóval folytatódott vármegyénk élvonalának bajnoksága, amelyben az éllovas Gyulai Termál csapatát fogadtuk.

Láthatóan mindkét csapat jól felkészült a másikból, hosszú ideig a kapuk sem forogtak veszélyben, a játék főként a középpályán zajlott, érződött, hogy egyik csapat sem szeretne hátrányba kerülni. Az első lépést mi tettük meg annak érdekében, hogy ez az álláspont megváltozzon, a félidő közepén Kovács harcolt ki egy tizenegyest a javunkra. Az ítélet végrehajtására ezúttal is Bány vállalkozott, de lövését Füstös gyors vetődéssel hárította. Nem sokkal ezután Zima fejese kerülte el centikkel a vendégek kapuját. Ezen lehetőségek kimaradására góllal válaszolt a Gyula, egy gyorsan végigvitt akciót Trescsula fejezett be a 26. percben, előnyhöz juttatva ezzel csapatát. Ez érezhetően visszavetett minket, vagy a vendégeknek adott erőt, a lényeg, hogy az utolsó negyedórában főként gyulai lábakon járt a labda.

Hátrányunk tudatában a második játékrészt határozottabban kezdtük, azonban a Gyula minőségi játékosai okosan fékezték a játékot, kapu elé ritkán kerültünk, így kézzelfogható eredménye nem volt erőfeszítéseinknek, nyilvánvaló volt, a vendégeknek tökéletesen megfelel ez az állás. Sok volt még hátra a mérkőzésből, de változtatni nem tudtunk a menetén, úgy peregtek le a percek, hogy helyzetünk sem akadt már, csupán egy feleslegesen elkövetett kiállítást szedtünk össze a meccs végén, amikor Polonszkit állította ki a játékvezető. Az utolsó pillanatban bebiztosíthatták volna győzelmüket a vendégek, de újabb góljukat les miatt érvénytelenítették.

Összességében egy küzdelmes, a körülményekhez képest jó színvonalú meccsen szenvedtünk vereséget ismételten otthonunkban. A végig szakadó esőben, nehéz talajú pályán csupán megnehezíteni tudtuk a bajnokságra törő ellenfelünk dolgát, pedig többet is kihozhattunk volna ebből a mérkőzésből, ha a tizenegyest értékesítjük reális esélyünk nyílt volna minimum a pontszerzésre, de mint tudjuk a futballban a „ha” nem játszik. Jövő hét végén Nagyszénáson fejezzük be a bajnoki szezont, azonban előtte, szerda este még Gyulán vár ránk egy kupaforduló.

Szarvasi FC 1905 – Gyulai Termál FC 0-1 (0-1)
Szarvas, Erzsébet liget – néző. Játékvezető: Telek András (Petrovszki P., Belanka Zs.)

Szarvas: Köteles A. – Palik Gy. (Styecz B.), Pilán M., Polonszki P., Zahorán B., Pilán R. (Máté D.), Simon R., Zima D. (Furár R.), Barna V. (Magyar M.), Bány B. (Czvalinga M.), Kovács Zs.
Vezetőedző: Sajben Gábor

Gyula: Füstös K. – Nagy S., Dajcs Á., Szabó V., Borbély Zs., Tanner G. (Kiss T.), Szabó P., Zabari D., Bojtos T. (Varga J.-D.), Katona Gy. (Repisky D.), Trescsula M. (Kukla Zs.)
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Gólszerző: Trescsula M. 26′

Kiállítva: Polonszki P. 88′ (könyöklésért)

Edzői értékelések:

Sajben Gábor, vezetőedző (Szarvasi FC 1905): – A nagy esőzések ellenére mély, de jó állapotú pályán játszhattuk a mérkőzést. Csapatom sok párharcot nyert a küzdelmes mérkőzésen. A csapat játékára és győzni akarására nem lehetett panasz. Fizikálisan is jól bírtuk ezt a jó iramú mérkőzést. Bány újabb kihagyott büntetője és egy nagy kimaradt helyzet után gólt kaptunk, így ezután futnunk kellett az eredmény után. A mérkőzés lefújásáig becsületesen próbálták a játékosaim az egyenlítést. Ez a sokadik ilyen rangadónk, ahol ahelyett hogy vezetést szereznénk akár több gólosat is, vereséget szenvedünk hazai pályán. Ennél is elkeserítőbb, hogy ezeken a meccseken gólt sem szerzünk. A mutatott játékunk és a jó hozzáállásunk miatt, az ezen a szinten kiváló játékosokból összeverbuvált gyulai csapat ellen szégyenkezni valónk nincsen. Szerdán a kupameccsen újra megpróbáljuk megverni a Gyulát. Kíváncsian várom, hogy melyik játékosom lesz az aki felszakítja ezt a gátat a csapat életében.

Brlázs István Gábor, vezetőedző (Gyulai Termál FC): – Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk. Nagyon nehéz pályán kellett játszani, de amiért jöttünk, azt elértük.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Szikora-Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook