• 2022.10.19.

békés szarvas

Békési FC–Szarvasi FC 0–4 (0–2)

Békés, 100 néző. V.: Kocsondi.
Békés: Szűcs – Zsibrita, Római T., Bokros, Minya, Szabó I. (Maczák), Kovács L., Oláh, Római J., Reszelő M. (Megyeri), Benedek
Edző: Bíró Péter.
Szarvas: Kiri – Filyó (Rafaj), Kukovecz, Szikora, Stibán, Zima, Klimaj, Medvegy (Bogdán P.), Moldván, Zsíros, Nagy Sz. D.
Edző: Rétes Pál.
Gólszerző:
Nagy Sz. D. (26.), Medvegy (36.), Klimaj (55. – 11-esből), Zsiros (63.).
Kiállítva: Bokros (12.), Római J. (86.).

Bíró Péter:  A szakadék szélén lévő csapatomat a játékvezetőnek sikerült a mélybe löknie.
Az elmúlt időszakot értékelve, a körülményeket áttekintve el kell gondolkoznunk a folytatáson.

Rétes Pál: —A rossz talajon nehezebben építettük föl a támadásainkat és a a befejezések előtti pontatlanságaink
miatt rengeteg lehetőséget kihasználatlanul hagytunk.

Furár Tibor tudósítása:

Szombaton annak a békési csapatnak a vendégei voltunk amelyet az ősszel igen változatos, izgalmas meccsen sikerült legyőznünk. A mostani erőviszonyok tudatában, nem lebecsülve az ellenfelet, de ilyen fordulatos meccsre nemigen számíthattunk a sok nehézséggel küzdő hazaiakkal szemben. Az első helyzetre tíz percig kellett várni, ekkor Nagy D. lövése ment a kapufa mellé. A 14. percben a kitörő Nagyot buktatta Bokros, amiért a játékvezető az öltözőbe küldte a vétkest. A félidő közepéig kellet várnunk az első találatra, percekig nem tudtak kijönni kapujuk előteréből a békésiek, amikor Moldván végzett el egy jobboldali szögletet, labdája egy hazai védő fején megcsúszva Nagy elé került aki nagy erővel a hosszú sarokba lőtt. 0-1. Pár perc elteltével Moldván passzolt Medvegyhez, aki egyből beadásra szánta el magát, és ez a mozdulat annyira jól sikerült, hogy a az ívelés a kapus feje felett a hálóban kötött ki. 0-2. A félidő vége előtt még Zsíros és Moldván előtt is adódott gólszerzési lehetőség amik kimaradtak, de így is magabiztos előnnyel térhettünk pihenőre. A második játékrészt élénkebben kezdte az emberhátrányban játszó hazai csapat, ami abban mutatkozott meg leginkább, hogy az eddigieknél többet tartózkodtak a mi térfelünkön. No ez az állapot nem tartott sokáig miután megszereztük az újabb találatunkat, Klimaj ugratta ki Nagyot, aki találkozott egy hazai védővel, majd a földre került, 11-es. A büntetőt Klimaj a jobb alsó sarokba lőtte. 0-3. Hét perccel ezután a mérkőzés utolsó találata is megszületett, Kukovecz labdájával Nagy tört ki a védők közül, beadását pedig Zsíros lőtte a kapuba. 0-4. Ezek után a a hazaiak még megpróbáltak szépíteni az eredményen, de Római J. és Római T. lövései nem okoztak problémát Kirinek. A találkozó utolsó szakasza tipikus edző meccs jelleget öltött, ezekben a percekben Moldván, Klimaj, Nagy is könnyedén gólt szerezhetett volna, de célt tévesztettek. Az utolsó feljegyezhető esemény a 85. percben történt, ekkor Római J.-t állította ki a játékvezető, így kilencen fejezték be a találkozót a békésiek. Összességében elmondhatjuk, hogy a mérkőzést végig kézben tartva, fél gőzzel játszva is magabiztosan hoztuk a kötelező győzelmet a már másodosztályra készülő hazai csapat ellen. Jövő szombaton már komolyabb erőpróba vár ránk, amikor a második helyen álló Orosházi Rákóczi lesz a vendégünk hazai környezetben.
Szarvasi jók: Nagy D. Moldván.

A jegyzőkönyv megtekintéséhez kattints a képre!

bekes jegyzőkönyv

Békési FC–Szarvasi FC    0:4   
Szeghalmi FC–Füzesgyarmati SK    0:3
Körösladány MSK–Gyomaendrődi FC    4:1
Szabadkígyósi SZSC–Kondorosi TE    1:1
Dévaványai SE–Méhkeréki SE    0:0
Mezőkovácsházi TE–Csabacsűd SE    3:2
Mezőhegyesi SE–Tótkomlósi TC    5:1
Rákóczi Vasas SE–Jamina SE    4:1

Szarvas Fc 1905 Facebook