Huszonkét év után újra Salgótarján – Szarvas tétmérkőzés!

  • 2022.10.19.

1995 után újra tétmérkőzésen találkozik a két csapat, korábban rendre egy osztályban szerepelt a két együttes ezúttal a Magyar Kupa legjobb 64 csapata között találkozik a két megyei I. osztályú csapat.

A hazaiak pont veszteség nélkül vezetik a Nógrád Megyei I. osztályú bajnokságot. 9 mérkőzésükön 46 gólt szereztek és csupán 4-et kaptak, így magabiztosan állnak 27 ponttal a tabella élén.

Csapatunk 11 mérkőzésen 8 alkalommal hagyta el győztesen a játékteret míg 3 alkalommal vereséget szenvedett 26 gólt lőve és 16 gólt kapva, harmadik helyen állva ezzel a bajnokságban.

A tarjániak az első fordulóban csupán tizenegyesekkel jutottak Pásztón, majd a következő körben hazai pályán 2-1 arányban nyertek az Érsekvadkert ellen. Majd az utolsó megyei fordulóban szintén büntetőkkel bizonyultak jobbnak 2-2-es állás után a Berkenye ellen. A főtáblán az előző körben 7-2 arányban küldték haza a Petőfi SE Vasszécsény gárdáját.

A mi utunk valamennyivel simábbnak tűnik a megyei fordulókban mindhárom alkalommal hazai pályán játszhattunk, a szezon első mérkőzésén 6-2-es győzelem a Jamina ellen, majd egy izzadós 2-1-es győzelem a Körösladány ellen, a főtáblára jutásról döntő körben a Dévaványa ellen nyertünk 2-0-ra. Ezután következett az NB2-es Mosonmagyaróvár elleni parádés 4-1-es győzelem.

Az elmúlt 10 mérkőzés statisztikája:
5 salgótarjáni győzelem
3 döntetlen
2 szarvasi siker

Legutolsó mérkőzése a két csapatnak:
1995.06.11.
Szarvasi Vasas Sp. SE – Salgótarjáni BTC 1-2

Legutolsó szarvasi győzelem idegenben:
1986.09.06.
Salgótarjáni BTC – Szarvasi Vasas Sp. SE 2-4

Rétes Pál vezetőedzőnk a BMS Extrának elmondta: „Személyesen is megnéztem a tarjániak egyik bajnokiját Hozzánk hasonlóan fiatal csapatról van szó, közöttük szinte nincs is tapasztalt labdarúgó. Az viszont látszott, hogy iskolázott focit játszanak…. Nem vagyunk sokan, Pecznik a szombati bajnoki első félidejében sérült meg, Styeczet az ifi meccsen állították ki. Polonszki három sárga lapja miatt kényszerül kihagyni a mérkőzést és erősen kérdéses Bakró szerepeltetése is. A rutinos védő vádlisérülése miatt kihagyta a hétvégi bajnokit, a keddi tréningen már részt vett, de óvatosan mozgott, a játéka várhatóan csak a mérkőzés előtt derül ki.”
A teljes interjú illetve a BMS Extra beharangozója itt olvasható:

… Egy csapat, egy cél …
HAJRÁ SZARVAS!

Videós bejelentkezés a mérkőzés helyszínéről és szösszenet a keddi edzésről:

Csapatunk már a keddi napon elutazott a szerdai mérkőzés helyszínére a Stabák Agro-Line Kft. támogatásának köszönhetően.

Fotók a salgótarjáni edzésről:

Szarvas Fc 1905 Facebook