Idegenben is döntetlen a Vésztő ellen

  • 2022.10.19.

A bajnokság 22. fordulójában a Vésztő vendégei voltunk. Igen lendületes iramban indult a találkozó, már a 3. percben sikerült zavarba hozni a hazai védelmet, de Somogyi közeli lövése egy védő érintésével perdült szögletre.

A 8. percben Nagy D. csapott be két védőt a jobboldalon, mikor az egyik még utána nyúlt, majd támadónk a földre esett a tizenhatoson belül, de a várt bírói síp nem szólalt meg, pedig indokolt lett volna.

Támadásainknak a 11. percben született meg az eredménye, ekkor Zima ívelt mértani pontossággal, a védők közül kilépő Magyar elé, aki a kifutó kapus felett, 16 méterről a hálóba emelt. 0-1.

A lendületünk a félidő közepétől egy kicsit visszafogottabbá vált, így már akadt lehetősége a hazai csapatnak is, a 31. percben egy felső kapufát eltaláló lövéssel veszélyeztettek. Ahogy közeledett a félidő vége, úgy került egyre kevesebbszer a kapuk elé a labda, főként mezőnyjátékkal teltek a percek.

A szünet jótékony hatással volt a vésztői csapatra, mert a második játékrészt ők kezdték nagyobb elszántsággal, bár az 52. percben még Magyar szabadrúgása ment el centikkel a jobbkapufa mellett, de ezek után már inkább a mi térfelünkre terelődött a játék.

Az 53. percben, a bal oldalon vezetett hazai akció után, éles szögből leadott lövést kellett Lévainak szögletre tolnia. Az egyre fokozódó vésztői fölényre nem igazán találtuk az ellenszert, kapkodóvá vált a játékunk, olyan támadást alig vezettünk, ami elért volna a kapuig. A 69. percben egy közeli fejes ment alig a kapunk fölé. A 79. percben Magyar lövését védte bravúrral Mezger.

A védelmünk egészen a 87. percig eredményesen verte vissza az erőtlen hazai támadásokat, de ekkor egy kommunikációs zavart kihasználva, Papp perdített az ötösröl a kapunk jobb oldalába, megmentve csapatának egy bajnoki pontot. 1-1.

Összegezve a kilencven percet elmondhatjuk, hogy két ellentétes félidőt produkáltak a csapatok, az elsőben mi domináltunk, a másodikban viszont a vésztő nyújtott jobb teljesítményt, így ennek tükrében, a végeredmény igazságosnak mondható. A következő játéknapon csapatunk a páratlan létszám miatt, a szabadnapját fogja tölteni, legközelebb két hét múlva, Jaminában lépünk pályára. Jók: Zima, Magyar, Kukovecz.

Vésztői SE – Szarvasi FC 1-1 (0-1)
Vésztő – 100 néző. Játékvezető: Lászlai Róbert (Csöngető E., Bán I.)

Vésztő: Mezger Cs. – Lázár A. (Csikós L.), Lázár T., Bessenyei L., Horváth D. (Kirimi P.), Rostás B., Pap Zs., Rábai R., Tóth K., Zsilinszki M., Papp D.
Vezetőedző: Brlázs Gábor

Szarvas: Lévai B. – Pecznik P., Kukovecz D., Szikora M., Viszkok D., Magyar M., Zima D., Klimaj Z., Moldván K. (Varga I.), Nagy D., Somogyi J.
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Papp D. 87′ illetve Magyar M. 11′

Edzői nyilatkozatok:

Brlázs Gábor: — Igazságtalan lett volna, ha ma pont nélkül maradunk. A végén egyenlítettünk, de így is van hiányérzetem.

Rétes Pál: — Az első félidőben rendre nem sikerültek az utolsó passzaink. A másodikban a hazaiak mindent megtettek a gólszerzésért, így a döntetlen reálisnak mondható.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook