Idegenben nem megy …

  • 2022.10.19.

A negyedik fordulóban az eddig nulla pontos Szabadkígyós vendégei voltunk. Az eltelt játéknapokon eredmény nélkül szereplő hazaiak ellen nem ígérkezett könnyűnek az aktuális találkozónk, mivel Bakró eltiltása miatt nem tudtunk a legideálisabb összeállításban pályára lépnünk.

A legutóbbi idegenbeli meccsünkhöz hasonlóan, most sem kezdtük valami jól a meccset, a hazaiak már a kezdő sípszótól kezdve beszorítottak saját kapunk elé minket, aminek a 13. percben meg is született az eredménye, ekkor két egymásra váró védőnk között Milek vitte el a labdát, majd ballal a hosszú sarokba lőtt. 1-0.

Még magunkhoz sem tértünk a gól okozta sokkból, két perc múlva újabb labdát lőttek be a védelmünk mögé, de Cseke beadása után Piti elől felszabadítottunk. Továbbra sem találtuk a játékunk ritmusát, rendre jöttek az indítások a hazaiak rutinos középpályásaitól, ami újabb gólt eredményezett a 23. percben, ekkor Piti lépett ki a védők között, lövését még Lévai kiütötte, éppen az érkező Pozsár elé, akinek nem okozott gondot a kapuba helyeznie. 2-0.

A 25. percben már sokadjára, a bal oldalunkon kerültek a hátvéd sorunk mögé, és Milek az első gólját lemásolva, megszerezte csapata harmadik gólját. 3-0.

Ezek után a hazaiak biztos vezetésük tudatában ráültek az eredményre ennek következtében már el-eljutottunk Farkas kapujáig, de egészen a 42. percig ennek nem sok eredményét láttuk, majd Somogyi váratlanul, harmincról elengedett lökete után a hazai kapus is verve volt már, de a felső lécről a mezőnybe vágódott vissza a labda.

A 44. percben, talán még nem későn, sikerült szépítenünk, Zima buktatása utáni tizenegyest Somogyi lőtte a hálóba. 3-1.

A második félidő elején nem hogy tovább faragtunk volna a hátrányunkon, újabb gólt kaptunk, Cseke bicikli cselére buktatás volt a válasz, sajnos a büntető területünkön belül, a jogosan megítélt tizenegyest Piti lőtte az ellenkező irányba induló Lévai mellett a kapunkba. 4-1.

Két perc múlva Nagy D. picit erősre sikerült centerezéséről Zima késett le középen. Újabb két perc múlva megint Cseke indult meg a baloldalon, de középre adása után még időben menteni tudtunk. A 60. perc környékétől egyre nagyobb erőket kezdtünk mozgósítani a meccs szorosabbá tételéért, ekkor már a hazaiak cserék utáni súlyfölényére sikerült határozott mezőfölénnyel válaszolni, de az érdekes játékvezetői felfogásnak köszönhetően (szinte percenként állt a játék) sokra nem mentünk vele.

A 77. percben sikerült kozmetikáznunk az eredményen, amikor Gulyás jobboldali beadása után Farkas Zs. közreműködésével Somogyi elé perdült a labda, Janó pedig senkitől sem zavartatva belsőzött a kapu közepébe. 4-2.

A 82. percben Zima huszonkét méteres szabadrúgása után, a felső lécről vágódott vissza a játékszer, így maradt a kétgólos hazai előny, és percek múlva a győzelem.

Összegezve a látottakat, meg kell állapítanunk, hogy az első félidei értékelhetetlen produkciónkkal túl nagy előnyt adtunk ellenfelünknek, amit a második játékrész elején még ráadásul sikerült tovább növelniük is, hiába játszottunk az utolsó harminc percben mezőfölényben, ez meddőnek bizonyult, így ezzel újabb idegenbeli fiaskót vagyunk kénytelenek elkönyvelni. Ahogy a Mezőhegyesi meccs után, úgy most is elmondhatjuk, hogy egy hasonló képességű ellenféltől sikerült ismét vereséget szenvednünk, amit nem feltétlenül kellett volna elszenvednünk. Jövő héten, hazai környezetben a Mezőkovácsházi csapatot látjuk vendégül, ami biztató, hogy otthoni környezetben még nem hullajtottunk pontokat, és a Szilvanapoknak is vége lesz addig.

Jók: Somogyi, Zima.

Szabadkígyósi SZSC – Szarvasi F 4-2 (3-1)
Szabadkígyós – 90 néző. Játékvezető: Bartucz Tamás (Samu L., Bozóki R.)

Szabadkígyós: Farkas Zs. – Ferenczi A., Farkas F., Telek B., Frankó M., Pozsár G. (Gazsó J.), Murvai D., Kardos T. (Grim L.), Milek B. (Farkas V.), Piti L., Cseke T. (Dowidat H.)
Játékosedző: Pozsár Gábor

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D., Szikora M., Kiri B. (Pecznik P.), Körösfalvi K., Magyar M. (Gulyás Á.), Moldván K., Zima D., Nagy D., Klimaj Z., Somogyi J.
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Milek B. 13′, 25′, Pozsár G. 23′, Piti L. 52′ (tizenegyesből) illetve Somogyi J. 44′ (tizenegyesből), 77′

Edzői nyilatkozatok:

Pozsár Gábor: — Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, de a félidő vége felé feljött a Szarvas, ám megérdemelten nyertünk. Ha kicsit jobban koncentrálunk, nagyobb arányú is lehetett a győzelmünk.

Rétes Pál: — Az első félidő első felét átaludtuk, így olyan hátrányba kerültünk, amit a második félidei elfogadható támadójátékunkkal sem tudtunk ellensúlyozni.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook