Ideiglenes otthonunkban győztük le a Szeghalom együttesét

  • 2022.10.19.

A heti csapadékos időjárás játékra alkalmatlanná tette a pályáinkat, így Kondoroson leltünk alkalmi otthonra, ahol azt a szeghalmi csapatot fogadtuk, amely az elmúlt héten értékes skalpot szerzett az éllovas Körösladány legyőzésével.

3. perc: Gedó indításával Sztojka került helyzetbe középen, de az utolsó pillanatban Polonszki még szögletre tudott menteni.
12. perc: Balogh végezhetett el szögletet, a remekül csavarodó labdát a szél is megnyomta, Kapusinak minden tudására szüksége volt, hogy kipiszkálja még a gólvonal előtt.
15. perc: Újra Balogh rúghatott sarokrúgást, ezúttal átszállt a labda középen tömörülők felett, a hosszú oldalon érkező Sülinek pedig nem okozott gondot közelről a hálóba bólintania. 1-0.
21. perc: Balogh szerzett labdát a saját térfelén, majd pár lépés után Farkast ugratta ki a leshatáron, aki a kapust is kicselezve kissé kisodródva, négy méterről gurított a hálóba. 2-0.

28. perc: Urbán cselezte be magát egészen az ötös magasságáig, majd éles szögből lövésre vállalkozott, de Krnács védeni tudott.
30. perc: Paulik szedte össze rövid időn belül a második sárga lapját, így megfogyatkoztak a vendégek.
40. perc: Sindel beadását követően Styecz lőtt kapu fölé középről.
42. perc: Balogh futtatta Sindelt a balszélen, aki nagy vágta után lőhetett, de az érkező Kapusiban elakadt a labda.

46. perc: Balogh vállalkozott lövésre 20 méterről, a labda a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe.
48. perc: Furár beadását követően Styecz lőtt a kapuba, ám ez a találat lesről született, így nem adta meg Mezei játékvezető.
63. perc: Sindel lépett ki a védők között, már csak Kapusival állt szemben, ám önzetlenül középre gurított, az érkező Farkas pedig hét méterről a hálóba lőtt. 3-0.
65. perc: Styecz lövése még lepattant a védőkről, Zima ismételhetett, a 20 méterről meglőtt labda pedig a jobb alsó sarokba vágódott. 4-0.
89. perc: Varga átadásával Bozsó került helyzetbe, de nyesett lövése elkerülte a kaput.

Előzetesen szoros meccsre lehetett számítani a két csapat találkozóján, hogy végül is nem az lett az elsősorban a mi érdemünk, mert a gyulai meccshez képest óriásit javult a teljesítményünk, míg azon a meccsen döcögős körülményes volt a játékunk, ezen viszont nagy tempóban, gólra törően játszottunk, és a helyzeteinket is jó arányban használtuk ki. Hamar sikerült vezetést szerezni, és ezt az előnyt perceken belül megduplázni, ez megadta az alaphangját a meccsnek. A vendégek létszámbeli megfogyatkozása is a mi malmunkra hajtotta a vizet, bár a létszám hiány a továbbiakban nem látszott a játékukon, szervezettségük továbbra is megmaradt. A második játékrészben újra rövid időn belül sikerült két gólt lőnünk, ami már megtörte a sárrétiek ellenállását, a hátralevő időben már ugyan eseménytelenebbé vált a játék, de továbbra sem volt unalmas az összecsapás, a látottak alapján teljesen megérdemelten tartottuk otthon (Kondoroson) a három bajnoki pontot. Legközelebb jövő szombaton Jaminában lépünk pályára, feltéve, ha az időjárás is úgy akarja.

Szarvasi FC 1905 – Szeghalmi FC 4-0 (2-0)
Kondoros, Sporttelep – 200 néző. Játékvezető: Mezei Máté (Ancsin Z., Belanka Zs.)

Szarvas: Krnács R. – Medvegy Á., Bozsó L., Süli A. (Szikora M.), Polonszki P. (Viszkok D.), Zima D., Furár R. (Farkas J.), Styecz M., Balogh G., Farkas J., Sindel R. (Kiri M.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Szeghalom: Kapusi G. – Tatár S. (Baksai Zs.), Veres Zs., Paulik Á., Sztojka Á. (Balogh R.), Urbán S. (Bondár A.), Seres D. (Komlósi M.), Gedó L., Cserna R., Wéber L., Tóth G.
Vezetőedző: Hajdú Csaba

Gólszerzők: Süli A. 15′, Farkas J. 21′, 63′, Zima D. 65′

Kiállítva: Paulik Á. 30′ (második sárgalap után)

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Örülök, hogy a támadójátékunk óriásit javult a múlt hetihez képest. Jó érzés volt itt lenni. Köszönjük a kondorosiaknak ezt a remek pályát és a vendégszeretetet.

Hajdu Csaba: – Az első húsz percben nem találtuk önmagunkat, ez és a kiállítás megpecsételte a sorsunkat. Elismerésem a Szarvasnak!

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Kovács Bence
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook