ifj. Somogyi János: A szívünket lelkünket fogjuk adni a győzelemért

  • 2022.10.19.

Vasárnap a Gádoros otthonában a Magyar Kupa második fordulójával csapatunk megkezdi a tétmérkőzések sorozatát az új szezonban. Jövő héten pedig Gyulán kezdődik csapatunk számára a bajnokság. Ennek apropóján beszélgettünk ifj. Somogyi János vezetőedzőnkkel a felkészülésről, a játékosokról és az előzetes várakozásairól.

A felkészülés utolsó fázisában járunk, hogyan látod a felkészülési időszakot, a tervezett munkát sikerült e elvégezni?

Somogyi János: – A felkészülés hatodik hetében járunk, maximálisan elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával, az elvégzett munkával. Az elmúlt pár napban érzek egy kis edzés közbeni fásultságot a társaságon, remélem ez csak annak a jele, hogy nagyon várják a tétmérkőzéseket. [Csütörtökön] Závoda Gábor másodedzőmmel csapatösszetartást tartottunk a srácoknak és remélem, hogy már a [pénteki] edzésen és a vasárnapi kupamérkőzésen újra azt a harci szellemet látom a társaságon, amit eddig tapasztaltam. De ahogyan már említettem az eddig látottakkal maradéktalanul elégedett vagyok.

Új játékosok is érkeztek a csapathoz, a vezetőség próbálta megerősíteni a keretet, hogyan látod a végbement játékosmozgást?

Hét új játékos érkezett a csapathoz a nyár folyamán: a Hódmezővásárhelytől érkezett Krnács Ricsi a kapuban jelent óriási előrelépést. Styecz Milán a Füzesgyarmat együttesétől költözött haza, ő is hatalmas erőssége lesz a csapatnak. Bozsó Laci is -családi okokból- ide költözött Tiszafüredről a városba, ő belső védő pozícióban nagyon nagy erősségünk lehet. Orosházáról igazolt haza a fiatal Sindel Roland, aki nagyon kellemes meglepetés nekem, amit eddig mutatott edzéseken és edzőmérkőzéseken nagyon lendületes, gólra törő, sok gólpasszt kioszt, sokszor helyzetbe kerül. Remélem, még tudunk annyit csiszolni a játékán, hogy minél nagyobb arányban kihasználja helyzeteit. Illetve három játékos (Farkas János, Süli András és Vozár Dávid) Kondorosról velem együtt érkezett, lehet, hogy nekem is nagy szerepem van abban, hogy ide kerültek, nagyon örülök nekik, olyan játékosokat hívtam, akik segíthetnek a vezetőség által meghatározott célokat elérni.

Az edzőmérkőzéseken sikeresen szerepelt a csapat, sikerült a saját elképzeléseidet átültetni a játékrendszerbe és úgymond azt láttad vissza a csapattól amit elvártál vagy van még mit formálni a hátralévő pár napban?

Az elődöm Rétes Pali, hosszú időn keresztül nagyon jó munkát végzett, ezért nem kellett óriási változásokat eszközölni. Mindössze egy picit saját képemre formáltam a társaságot: a középpálya középső részére olyan játékosokat fogok rakni akik labdaügyesek, gyorsan játsszák a focit, látnak a pályán, a szélekre pedig főleg gyors embereket. Bőven elégnek kellett lennie ennek a hat hétnek, hogy már Gyulán az első fordulóban úgy lépjünk pályára, hogy biztosan nem fogom a mérkőzés után azt nyilatkozni, -ha ne adj isten nem sikerülne jól a mérkőzés- hogy még szükségünk lenne 1-2 hétre, mert minden technikai és személyi feltétel adva van. Elégséges volt a felkészülési idő, hogy összeálljon ez a csapat terveim szerint.

A vezetőség részéről kimondott cél a bajnokság megnyerése?

Bármilyen osztályban nagyon nehéz kijelenteni, hogy mindenféleképpen bajnokságot kell nyerni, bár itt ez kimondott cél. Mindent el fogunk követni és remélem sikerülni is fog, bízom magamban, bízom a srácokban, bízom az egész kollektívában ami itt összeállt Szarvason, a nézőktől egészen a stáb minden tagjáig. Tudom, hogy sok szurkoló fog kilátogatni a mérkőzéseinkre, már tavaly elkezdődött egy kisebb foci láz itt Szarvason, sőt két évvel ezelőtt amikor még én is játszottam, az akkori kupamenetelésünktől számítódik szerintem ez az új időszak, amikor már a nézők is látványosan odaálltak a csapat mellé. Az első kupamenetelés amikor Salgótarjánban továbbjutottunk és fogadtuk itthon a Zalaegerszeget ezer néző előtt, az állított az elnökségbe is néhány olyan lelkes vállalkozót, akik miatt ma itt tart ez a klub ahol tart. Azóta pedig a városi vezetés is látja hogy egy sikeres csapat mekkora közösség összetartó erő lehet.

A kupában ismét cél, hogy a főtáblára eljusson a csapat?

Az elsődleges célunk ebben a szezonban, hogy nyerjük meg a bajnokságot, a kupaszereplés meg főleg így, hogy igen kevés csapat nevezett a megyében és a sorsolásunk is szerencsésnek mondható, mivel az egyetlen állva maradt megyei másodosztályú csapat a Gádoros ellen fogunk játszani vasárnap, -nem lenézve az ellenfelet-, de kötelező továbbjutást várok a csapattól. Aztán pedig egy kört kell mennünk, hogy a főtáblára kerüljünk és ugye láthattuk már az elmúlt két évben, hogy mekkora élményt tud okozni a játékosoknak, szurkolóknak a Magyar Kupa menetelés, így ott is mindenképpen szeretnénk a főtáblára kerülni.

Milyennek látod az utánpótlás helyzetet az egyesületnél a jövőre nézve?

Ez is egy jó pár éve elindult folyamat, amelyről elmondhatom, hogy nagyon komoly utánpótlás edzők vannak, erre nagyon komoly munkát fektet az egyesület. Az idei évtől összefogtuk az utánpótlás képzést: elődöm Rétes Pali lett -többek közt- az utánpótlás képzés koordinátora. Szerintem nagyon jó irányba haladnak a dolgok így nem véletlen, hogy ennyi szarvasi kötődésű fiatal van a felnőtt csapat kereténél is. Remélem ez az évek folyamán ugyanígy fog folytatódni, mert akkor lesz igazán szerethető a SZARVASI FC csapata ha minél több helyi játszik benne.

Végül a szurkolónak üzennél-e valamit biztatásul?

Nagyon szépen köszönöm nekik, hogy támogatnak minket. Nagyon jó érzés az amikor sokan jönnek a meccsre, nagyon jó érzés az amikor szurkolnak. Személyesen voltam jelen én is a Magyar Amatőr Kupa döntőn, nagyon jó volt látni, hogy még Budapestre is több száz ember elkísérte a csapatot. Amikor játszottam a salgótarjáni mérkőzés örök élmény marad számomra, mert nem hittem el, hogy 150-200 ember olyan messzire hétköznap eljön egy mérkőzés miatt. Szerintem idén is nagy segítségünkre tud lenni a szurkolótábor, ha minden mérkőzésen buzdítja a srácokat. Azt nem ígérhetem meg, hogy minden mérkőzésen nyerni fogunk, de hogy minden mérkőzésen a szívünket lelkünket fogjuk adni a győzelemért azt mindenképp! Várjuk a szurkolókat, számítunk rájuk a hazai és az idegenbeli mérkőzéseinken egyaránt.

Legény Tamás

Szarvas Fc 1905 Facebook