Indul a tavaszi hadjárat!

  • 2022.10.19.

A téli pihenő után az elmúlt hetekben és hónapban gőzerővel készültek játékosaink a tavaszi idényre, az alapozó és taktikai edzések mellett hét edzőmérkőzésen és két teremtornán készültek a bajnoki rajtra.

Rétes Páltól megtudtuk, hogy a felkészülési időszakra eltervezett munkát sikerült elvégezni, hiányérzete inkább amiatt van, hogy sérülések, munkahelyi és egyéb elfoglaltságok miatt folyamatosan voltak hiányzóink.

Az edzőmérkőzéseken mutatott teljesítmény igen hektikus volt, elsősorban a korábban említett hiányzók miatt. Elfogadható teljesítményt mind hozzáállásban, mind taktikailag azt az utolsó edzőmérkőzésen, Gyulán láthattuk a csapattól, amely megnyugtató az edzői stáb számára. Azonban ez nem altat el bennünket, tudjuk, hogy egy bajnoki mérkőzés más.

Csapatunk eredményei a 2019-es év felkészülési szakaszában:
Hódmezővásárhelyi FC – Szarvasi FC 5-4
Tótkomlósi TC – Szarvasi FC 2-7
Orosházi MTK – Szarvasi FC 4-5
Makói FC – Szarvasi FC 6-0
Hódmezővásárhelyi FC II. – Szarvasi FC 5-5
Székkutas TC – Szarvasi FC 2-3
Gyulai FK – Szarvasi FC 0-5

A bajnokság alapszakaszából négy mérkőzés maradt tavaszra, amely után a mezőny alsó és felsőházra oszlik. Csapatunk vezetőedzője elmondta, hogy a jelen állás szerinti öt pontos hátrány azt sugallja, hogy csapatunk lő távolon belül van a riválisaihoz képest és mindenképpen szeretnénk dobogón végezni, amely nagyon nehéz feladat lesz, hiszen a tél folyamán ellenfeleink tovább erősödtek. Négy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, három közvetlen rivális elleni illetve az örök mumus Mezőhegyes ellen. Nincs más lehetőségünk, minthogy ezekből a mérkőzésekből a maximumot hozzuk ki. A rájátszásban már nem lesz könnyű mérkőzés, minden találkozó éles lesz. A bajnoki rajtot önbizalommal telve, bizakodóan várjuk.

Az alapszakaszból hátralévő mérkőzések:

2019.03.02. 14:30Szeghalom, Városi Sportcsarnok és Sporttelep
Szeghalmi FC – Szarvasi FC

2019.03.09. 14:30Szarvas, Erzsébet liget
Szarvasi FC – Kondorosi TE

2019.03.16. 15:00Körösladány, Wenckheim Béla utca
Körösladányi MSK – Szarvasi FC

2019.03.23. 15:00Szarvas, Erzsébet liget
Szarvasi FC – Mezőhegyesi SE

Legény Tamás

 

Szarvas Fc 1905 Facebook