• 2022.10.19.

A szezon utolsó fordulójában a bajnoki címet hetekkel ezelőtt megszerző, Füzesgyarmat otthonában léptünk pályára. Első helyezetthez méltóan kezdtek a hazaiak, az első húsz percben három, nagy helyzettel jelezték, hogy igazi gála előadásra készülnek.

A 9. percben Domokos A. találta el közelről a gólvonalon álló Kukoveczet, a 11.-ben Bíró jobblábas lövését kellett Lévainak hárítania, majd a 17.-ben Bajnók lőtt hat méterről, kicsivel kapu fölé. Az eltékozolt hazai lehetőségek után, mi is bemutattuk, hogyan lehet rövid időn belül két helyzetet elpuskázni, a 21. percben Szikora kínálta meg Kajárit huszonkét méterről, aki a nagy erejű lövést csak kiütni tudta, éppen Klimaj elé, akinek ismétlését szintén hárította.

Majd a 26. percben Zima szöktette Viszkokot, aki lendületesen megindult, már csak Kajárival ált szemben, de nyolc méterről kapu fölé-mellé lőtt. A 32. perc újabb hazai lehetőséget hozott, de Urbán lövését Lévai kiszedte a léc alól.

Már-már úgy tűnt kibírjuk kapott gól nélkül az első játékrészt, de Bajnók tett róla, hogy ne így legyen, a 39. percben egy lecsorgó labdát lőtt tizenegy méterről a kapunk jobb sarkába. 1-0.

A második félidőt is hasonló elánnal kezdték a sárrétiek mint az elsőt, azzal az apró, de nem elhanyagolható különbséggel, hogy az adandó lehetőségeikből már gólokat is szereztek.

Az 58. percben egy tetszetős összjáték utáni lövés még kapu felett hagyta el a játékteret, de a 60.-ban már Miklya közeli lövésénél, Lévai is tehetetlen volt. 2-0.

A 63. percben Urbán beadása után, erősen lesgyanús helyzetben, Bajnók lőtt három méterről a kapunkba. 3-0.

A két gyors gólt követően félő volt, hogy lendületet kapnak a hazaiak, de labdabirtoklási fölényükkel nem igazán tudtak, (vagy akartak) mit kezdeni, és ha kicsit jobban odafigyelünk a mélységi indításokra, megszerezhettük volna a szépítő találatunkat, de a játékkal remekül együtt élő Kajári, sorban lefülelte ezeket a próbálkozásainkat. Befejezésként még Bajnók lőhetett volna gólt a 82. percben, de lövése kapu mellé gurult.

A találkozót összegezve elmondhatjuk, hogy a rekkenő hőség ellenére, az első játékrészben méltó partnerei voltunk a bajnoknak, a másodikban már látszódott, hogy miért is végzett a tabella első helyén a füzesgyarmati alakulat, de igazából nem okoztunk csalódást, vállalható vereséggel térhettünk haza.
Jók: Lévai. Kukovecz, Szikora, Viszkok.

Füzesgyarmati SK – Szarvasi FC 3-0 (1-0)
Füzesgyarmat, 400 néző. Játékvezető: Mezei Máté (Belanka Zs., Ancsin Z.)

Füzesgyarmat:  Kajári J. — Urbán S., Paulik Á., Kelemen L., Kiss Cs., Bíró T. (Molnár T.), Domokos A. (Tóth L.), Kiss D., Bajnók I. (Mészáros Cs.), Gyáni R. (Bakk Á.), Miklya M.
Játékosedző: Boros Tibor

Szarvas: Szarvas: Lévai B. — Pecznik P., Szikora M., Kukovecz D., Viszkok D. (Varga I.), Magyar M. (Szebegyinszki R.), Klimaj Z., Bakró G., Zima D., Nagy D., Somogyi J.
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Bajnók I. 39′, 63, Miklya M. 60′

Edzői nyilatkozatok:

Boros Tibor: — A mai mérkőzésre nagyon sokféle motiváció volt számunkra, ezek közül teljesíteni tudtuk, hogy makulátlan szezont produkáltunk és az egész bajnokság során százszázalékosak maradtunk hazai pályán. Elismerésem az Északi területi csoportban bajnok ifjúsági csapatnak is.

Rétes Pál: — Szerettük volna megnehezíteni a bajnok dolgát, de ma nem volt egy súlycsoportban a két csapat.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Sajnos a gyengébb tavaszi teljesítményünknek köszönhetően, a hatodik helyet szereztük meg a bajnokságban, ami az őszi harmadik hely után talán egy kicsit csalódást keltő, de összességében reális helyezésnek mondható. Bajnoki mérkőzésen legközelebb augusztusban, egy várhatóan jelentősen megerősödő (három megyei csapat hullik alá az NBIII-ból) pontvadászatban láthatjuk viszont csapatunkat.

A 2016/17-es bajnokság végeredménye:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook