• 2022.10.19.

A 7. fordulóban nem ígérkezett könnyűnek a feladatunk, soron következő ellenfelünk, az egyik bajnokesélyes Orosházi Rákóczi ugyanis a múlt héten igen becses trófeát szerzett, a talán legnagyobb bajnokaspiráns, Füzesgyarmat legyőzésével. A meccs első percei nagy vendég fölényt hoztak, szinte át sem tudtunk menni a félpályán az erőszakos letámadásos játékuk miatt, de ahogy múlt az idő, egyre jobban belelendültünk, tizenöt perc elteltével kiegyenlítődött a játék.

20161001-img_6317

Majd a 21. percben, Viszkok lövésszerű beadása suhant el középen a lábak alatt, a hússzú oldalon érkező Nagy D. pedig, egy igazítás után, közelről gurított a hálóba. 1-0.

A gólunk egy kicsit megzavarta a vendégeket, nem találták a rést a védelmünkön, viszont az ő védekezésükben több volt a hibalehetőség. A 31. percben, Moldván baloldalról, élesen belőtt szabadrúgása után, Ludányiról kis híján a saját kapujába került a labda, de Tóth hárítani tudott. Pár másodperc múlva, Simon került egy kiugratás után helyzetbe, de Kiri M. a védők segítségével tisztázni tudott.

A 36. percben Albert csúszott rá Nagy D. lábára ártalmatlan helyzetben a tizenhatoson belül, amiért jogos büntető járt, az ítélet végrehajtó Kiri M., pedig higgadtan gurított a balsarokba. 2-0.

A 43. percben, egy jobb oldali Márki beadást követően, Kiri M. segítségével, a felső lécről pattant szögletre a játékszer. Így a pihenőre megmarad a kétgólos, talán meglepő, de egyáltalán nem érdemtelen vezetésünk. A második játékrész hasonlóan kezdődött az elsőhöz, megint csak a vendégek ragadták magukhoz az irányítást, aminek következtében az 55.percben előbb Márki beadása után, Tasi ügyetlenkedett kecsegtető helyzetben, majd két perc múlva, ugyancsak Tasi előtt adódott gólszerzési alkalom, de közeli lövését Kiri M. bravúrral védte.

20161001-img_6226

A 70. percben egy érthetetlen bírói döntés után tizenegyeshez jutott a Rákóczi, történt ugyanis, hogy Nyéki huszonkét méteres szabadrúgása után, állítólag a sorfalban álló játékosunk kezét érintette a labda, ami után befújta a büntetőt, lelke rajta. Az ítéletet Nyéki hajtotta végre, a kapu közepébe lőve. 2-1.

Nekünk megijedni, a vendégeknek belelkesedni sem maradt ideje, mert a 71. percben, a középkezdés után Nagy D. baloldali beadása után, a középen érkező Pecznik lőtt a kapuba, visszaállítva a kétgólos különbséget. 3-1.

A 73. percben megfogyatkozott a létszáma a vendégcsapatnak, ekkor Ludányi került a kiállítás sorsára, mert Viszkok lendületes megindulását csak szabálytalanul tudta megakadályozni. A 76. percben, a frissen beállt Szín előtt adódott gólszerzési lehetőség, de nagy helyzetben fölé durrantott.

A 80. percben lezártuk a meccset, Moldván beadása után, a középen árván hagyott Klimaj, négy méterről lőtt Tóth mellet a hálóba. 4-1.

A 87. percben Simon, tizennyolc méteres, látványos szabadrúgása talált utat a kapunkba, szépítve ezzel az eredményen. 4-2.

Összegzésként elmondhatjuk, ahogy a múlt héten, úgy most is rendkívül fegyelmezetten, egymást kisegítve, szinte hiba nélkül látta el a közvetlen védelmünk a feladatát, előre játékunk pedig megint négy gólt termelt, egy remek képességű csapat ellen. Motivációnk remélhetően kitart a jövő héten sorra kerülő, Dévaványa elleni párharcra is, mert ellenük, idegenben, mindig megszenvedünk a győzelemért.

Jók: Viszkok, Körösfalvi, Szikora, Moldván.

Szarvasi FC – OH. Rákóczi Vasas SE 4-2 (2-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 150 néző. Játékvezető: Benyovszki Zoltán (Viczián M., Krajcsovicz Zs.)

Szarvas: Kiri M. – Pecznik P. (Szín Á.), Szikora M., Kiri B., Viszkok D., Moldván K. (Tasi N.), Bakró G., Zima D., Klimaj Z. (Gulyás Á.), Körösfalvi K., Nagy D.
Vezetőedző: Rétes Pál

Rákóczi: Tóth K. – Albert L. (Sindel R.), Németh G., Szabó N., Sajti B., Ludányi P., Szabó Á. (Gulyás R.), Nyéki B., Simon R., Mazán N. (Márki M.), Tasi R. (Kiss Z.)
Vezetőedző: Polyák László

Gólszerzők: Nagy D. 21′, Kiri M., 36′ – büntetőből, Pecznik P. 71′, Klimaj Z. 80′ illetve Nyéki B. 70′ – büntetőből, Simon R. 87′

Kiállítva: Ludányi P. 73′ (második sárga lap után)

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: — Örülök, hogy taktikus, fegyelmezett játékunk újra eredményesnek bizonyult. Megigazítjuk szereléseinket és folytatjuk tovább.

Polyák László: — Mondtam a játékosaimnak, hogy a múlt heti győzelemmel nem ért véget a bajnokság. Sajnos, szinte mindenki akaratgyengén, tudása alatt futballozott.

20161001-img_6310
További fotókért kattintson a képre!

A mérkőzés videós összefoglalója:

Hamarosan!

 Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Babák Zoltán
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook