Két gólos vereség Orosházán

  • 2022.10.19.

A 13. fordulóban Orosházára látogattunk, a nyári mérkőzésen, fordított pályaválasztással a hazaiak elvitték tőlünk a pontokat, most lehetőség nyílt a visszavágásra, ami igencsak fontos lett volna, már csak a felsőházi pozíciók valamelyikének megközelítéséhez is.

52. perc: 26 méterre a kapunktól jutott szabadrúgáshoz az ULE, a letett labdának Fehér futott neki, és a sorfal fölött elszálló labdája a bal felső sarokba vágódott. 1-0.
71. perc: Tóth reklamált nem megfelelő hangnemben egy vitatott szituációt, amiért sárga kapott kapott, és mivel ez nem az első volt neki ezen a meccsen, a játékvezető kiállította.
72. perc: Fehér ívelt középre Miszlai fejére, ahonnan magas ívben a kapunk közepébe hullott a labda. 2-0.
90. perc: Egy oldalvonal melletti tömörülés után több perces konzílium után Selmeczyt találta bűnösnek a játékvezető, aki szintén második sárga lappal a kiállítás sorsára jutott.

Azt nem lehet mondani, hogy egymásnak estek volna a felek, de jó iramban indult a találkozó, ám jól láthatóan a biztonságra fektette mind két gárda a hangsúlyt. Az első lehetőség előttünk adódott a 9. percben, amikor Tóth lőtt keresztbe el a kapu előtt. Ezt követte Bozsó lesről született találata, amit értelem szerűen nem adott meg a játékvezető. Ezután az Orosháza próbálkozott zavart kelteni sorainkban, elsősorban pontrúgásaira támaszkodva, de ekkor ezek még nem okoztak különösebb fejfájást nekünk. A félidő közepén Zima percei jöttek, előbb fejessel, majd egy felső lécen csattanó lövéssel okozott nehéz pillanatokat Marunáknak. A játékrész végéhez közeledve Miszlai lépett ki a védőink között, de szerencsénkre kapufa mellé gurított. Talán egy perc sem telt el, Furár került szinte kísértetiesen hasonló helyzetbe, és itt is ugyanaz lett vége, centikkel ment mellé a labda. A második játékrész elején vezetést szerzett az ULE Fehér révén, ami után már nem volt más választásunk mint sokadjára, szaladni az eredmény után, ami ebben a szezonban nem igazán a mi játékunk, de hát ez van, ezt kell elfogadni. A 65. percben Zima lövését tolta ki Marunák. A 71. percben Tóth hozta nehéz helyzetbe csapatunkat felesleges kiállításával, majd egy percre rá Miszlai felhőfejese, már két gólos hátrányt jelentett számunkra. A végjátékra emberhátrányunk ellenére is beszorítottuk a hazai csapatot, de a 77.percben Furár távoli lövése centikkel kapu mellé ment, majd a 85. percben egy orosházi játékosról kapu felé csorgó labdát vágtak ki a gólvonalról a hazaiak, de még ebből akcióból újra próbálkozhatott Furár egy átlövéssel, amit szintén a kapu torkából vágtak ki a védők. Izgalmas volt a vége, de ezek után már látható volt, ha reggelig játszunk akkor se lövünk gólt. A végére még annyi izgalom maradt, hogy egy sokadik fordított játékvezetői ítéletet követő kakaskodás miatt, Selmeczyt is leküldték a pályáról, de ennek már számunkra nem volt jelentősége.

Összegezve a látottakat, ezen a meccsen nem volt törvényszerű a vereségünk, de hát azok a fránya helyzetek megint kimaradtak, majd talán élete gólját lövő Fehér szabadrúgása, és egy Miszlai felhőfejes két gólos hátrányba sodort minket, amelyet már emberhátrányban nem sikerült nem hogy ledolgozni, még kozmetikázni sem. A nyár végi hazai vereségünk az ULÉ-tól még meglepetésnek számított, erre a vereségre viszont már senki nem kapja fel a fejét. Legközelebb hazai pályán a Jamina gárdáját fogadjuk.

Orosházi MTK-ULE ‘1913’ – Szarvasi FC ‘1905’ 2-0 (0-0)
Orosháza, Utánpótlás Sportközpont – 150 néző. Játékvezető: Kőhalmi Attila (Kiss R., Csöngető E.)

Orosháza: Marunák L. – Kovács D., Vincze A., Selmeczy K., Szabó Á. (Janicsek Z.), Péli T., Fehér B., Miszlai L., Rácz A., Gedó L., Kádár L.
Vezetőedző: Buza Barnabás

Szarvas: Kasik V. – Zima D., Polonszki P., Furár R., Bozsó L., Tóth B., Simon R., Styecz M. (Pilán R.), Kiri M., Deli L., Juhász Gy.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Fehér B. 52′, Miszlai L. 72′

Kiállítva: Selmeczy K. 90′ illetve Tóth B. 71′ (mindkettő második sárga lap után)

Edzői nyilatkozatok:

Buza Barnabás, Kvasznovszky József: – Sérülésektől és eltiltásoktól szenvedő csapatunk példamutató lelkierőről tett tanubizonyságot. Elsősorban Fehér bombaszabadrúgásának köszönhetően megérdemelt győzelmet arattunk.

ifj. Somogyi János: – Magas színvonalú mérkőzésen, mindkét csapat rengeteget tett a győzelemért, de amíg heti hat-nyolc ziccert elpuskázunk, más eredmény nem születhet. Gyenge játékvezetés. Gratulálok a hazai csapatnak a győzelemhez.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Kovács Bence

Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook