• 2022.10.19.

A téli szünet kezdetén csapatunk kapusával illetve U16-os csapatának edzőjével Kiri Mihállyal beszélgettünk az őszi szezonról illetve csapatunk utánpótlás helyzetéről.

IMG_6134

Egyenlő pont számmal a Füzesgyarmattal a harmadik helyen zárta az őszi szezont a csapat. A felnőtt csapat kapusaként, miként értékeled a csapat őszi szereplését? 

A szereplésünket jóra értékelem, de van némi hiányérzetem. A veretlenül megvívott 14 meccs szép teljesítmény, de a döntetlenek száma lehetett volna kevesebb. Amióta a csapatnál vagyok, ez az első olyan év, amikor a rangadókon elért döntetlenek után úgy éreztem inkább mi veszítettünk pontokat és nem mi szereztünk. Kivétel a Méhkerék elleni mérkőzés.

Mely területeken kell fejlődni, hogy előrébb léphessünk a tabellán?- Hol kell előre lépnie a csapat ahhoz, hogy a dobogón végezhessünk? 

Természetesen minden területen van hova fejlődni, habár a rúgott góljaink számával nem lehetünk elégedetlenek. Az egy, kapott gól nélküli mérkőzés viszont valljuk be nem sok, valamint a kapott góljaink száma sem kevés. Hozzátenném, hogy a szezon előtt én ezt éreztem, mert látva a támadó típusú labdarúgóink számát valószínűsíthető volt, hogy ez azért talán a védekezés rovására mehet. De azért van nálunk a megye legjobb edzője, hogy erre megoldást találjon. És Őt ismerve már tudja is. 


kirim

Mik a célok a tavaszi szezonra? 

A vezetőség, úgy tudom konkrét helyezést, célprémiumot nem tűzött ki a csapat elé. Én személy szerint azért azt gondolom, hasonló mentalitással játszva a dobogó benne lehet a brigádban. Természetesen, ha a srácok szeretnének nyugdíjazni, megnyerhetnénk a bajnokságot és akkor aranyéremmel fejezhetném be a focit nyáron. 

Milyennek látod a csapat utánpótlás helyzetét? 

REMÉNYTELINEK!

Nagyon sok ügyes, tehetséges és szorgalmas gyerek focizik a Szarvasi FC különböző utánpótláscsapataiban. Élmény nézni, hogy már 6-7 évesektől kezdve remekül összefogva felépítve működik Szarvason a „focisták” nevelése. Nagyon fontos a nevelés szót hangsúlyozni. Úgy gondolom, most Szarvason olyan edzői garnitúra állt össze az utánpótlásban, amelyben szerepet kapók olyan labdarúgó múlttal rendelkeznek, hogy a gyerekek felnéznek az edzőikre. A száz százalékos IFI csapatban meghatározó szerepet töltenek be az 1998-1999 születésű gyerekek, akik már az új rendszerben kezdtek focizni. És én személy szerint biztos vagyok benne egy-két év múlva ezek a gyerekek helyet követelnek maguknak a felnőtt csapatban, ha nem hamarabb. Példa erre, hogy Kiri Bence 16 évesen bemutatkozott felnőtt bajnoki mérkőzésen, Dévaványán.

Köszönöm a lehetőséget.

Legény Tamás

Szarvas Fc 1905 Facebook