• 2022.10.19.

Ezen a hétvégén a jelenleg második helyen álló Füzesgyarmati csapatot láttuk vendégül. A két együttes legutóbbi négy találkozója döntetlennel végződött, de jelen esetben igazán csak a három pontmegszerzése lehetett a cél, hogy pontszámban beérjük őket.

A 9. percben egy Zima Klimaj kényszerítő után előbbi kerülhetett volna nagy helyzetbe, de nem sikerült tökéletesen az átvétel, így Kajárié lett a labda. Harcos játékunknak köszönhetően sikerült mezőnyfölényt kiharcolnunk, de az igazi „nagy labdák” hiányoztak a játékunkból, így helyzetekig nem nagyon tudtunk eljutni.

A 24. percben Bakró indítása után Furár törhetett volna kapura középen, de Bányai harminc méterre a kaputól megakadályozta ebben, a játékvezető talán szigorúan, piros lappal jutalmazta ezen megmozdulását.

Ezek után a játék képe nem sokat változott, nem tudtunk nagyobb nyomást gyakorolni a megfogyatkozó, de nagy lelkesedéssel játszó gyarmatiakra. A 34. percben egy ellentámadás után Urbán lőtt tizenhat méterről a kapu fölé. A 37. percben Nagy D. vezette lendületesen a labdát, amikor nagy helyzetben, a kivetődő Kajári elütötte a tizenhatoson belül, ez bizony tizenegyes, és a jelenlegi szabályok értelmében kiállítás, de Mihálik sporttársnak eszébe jutott a percekkel korábbi szigorú ítélete, kompenzálván azt, így csak egy büntetővel, és sárga kártyával díjazta a mutatványt. A tizenegyesnek Klimaj állt neki, de lövése a jobb kapufa mellet gurult ki a pályáról, így elmaradt a várva várt vezetés. A félidő lefújása előtt még a vendégek hagytak ki óriási ziccert, amikor egy távoli lövés kipattant Kiri M.-ról, Gyáni közeli ismétlését viszont bravúrral védte.

A második játékrész is Zima lehetőséggel indult, akinek húsz méteres lövését a vendég kapus védte az 51. percben. Alig egy perc múlva megszereztük a vezető találatunkat, Furár remek labdáját Moldván, a baloldalon levitte az alapvonalig, középre gurított, és az érkező Klimaj hét méterről a hálóba passzolt. 1-0.

A gól lendületet hozott a játékunkba, és már helyzetekben sem volt hiány. Az 55. percben Nagy D. emelt középre Klimajhoz, akinek leperdült a labda a lábáról, így oda lett a lehetőség. A 61. percben Zima tizenöt méterről tesztelte Kajárit. A 63. percben (talán korai kijelenteni, de a játék képe alapján biztos vagyok benne) eldönthettük volna a párharcot, Bakró emelt középre Klimajhoz, aki hat méterről a kapu fölé emelt. Sajnos nem tudtuk feltenni az I-re a pontot, így nehéz véghajrá elé nézhettünk annak ellenére, hogy emberelőnyben voltunk.

A 67. percben jelezték a gyarmatiak, hogy nem mondtak le a pontszerzésről, egy nagy partdobás után Bajnók lőtt hat méterről Kiri M.-ba. A 69.percben Bakró sokadik kiváló passza után Zima találta el a felső lécet tizenöt méterről.

A 85. percben Tóth N. végzett el szabadrúgást a baloldalról, miközben szállt a labda, az ötösön András szabálytalankodott Kiss D.-al, aki igen látványosan ért földet, az esetet Mihálik büntetővel honorálta. A tizenegyest Urbán magabiztosan lőtte a kapu bal sarkába. 1-1.

Az utolsó percre is maradt izgalom, ekkor Kiri M. védte Urbán közeli lövését.

Sajnos, nem könnyű erről a meccsről rövid összegzést írni, ugyanis egy abszolút nyerhető meccsből sikerült megint döntetlent csinálni. Több mint egy órát játszottunk emberelőnyben, de sajnos a ránk nem jellemző helyzet kihasználással hadilábon álltunk, viszont, ránk igencsak jellemzően megint csak nem tudtuk kapott gól nélkül lehozni a találkozót, aminek megfizettük az árát, elvesztettünk két pontot, ami a végelszámoláskor még lehet, hiányozni fog. Jövő héten vasárnap lépünk pályára, a jelenleg utolsó helyen tanyázó Tótkomlós otthonában.

Jók: Kiri M., Kiri B., Bakró.

Szarvasi FC – Füzesgyarmati SK 1-1 (0-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 200 néző. Játékvezető: Mihálik Pál (Belicza B., Ancsin Z.)

Szarvas: Kiri M. – Kukovecz D., Kiri B., Kovács S. (András A.), Szikora M., Zima D., Bakró G., Moldván K., Nagy D. (Magyar M.), Klimaj Z. (Kiszel Z.), Furár R.
Edző: Rétes Pál

Füzesgyarmat: Kajári J. – Gyáni R. (Tóth N.), Kiss D., Bányai P., Farkas Zs. (Elek S.), Bácsi Zs. (Nagy B.), Bajnók I., Bakk Á. (Vass Á.), Elek T., Kis M., Urbán S.
Edző: Boros Tibor

Gólszerzők: Klimaj Z. 51′ illetve Urbán S. 85′

Kiállítva: Bányai P. 24′ (gólhelyzetben kitörő játékos elleni szabálytalanság miatt)

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: — A kiállítás nem zavarta meg a vendégeket, ezután is felvállalták a játékot, így egy változatos, jó iramú mérkőzés alakult ki, mindkét oldalon helyzetekkel tarkítva.

Boros Tibor: — Bár a három pontért érkeztünk, a mérkőzés összképét nézve be kellett érnünk az egyikkel, amiben közrejátszott az is, hogy hatvanöt percet emberhátrányban játszottunk.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook