Könnyed győzelem az orosházi villanyfényben

  • 2022.10.19.

A 12. fordulóban újra idegen környezetben léptünk pályára, ezúttal Orosházán.
A villanyfényes találkozó első feljegyezni való eseménye a 2. percben Kriska nevéhez fűződik, aki négy méterről kapu fölé lőtt. A második viszont nem a két csapathoz kapcsolódik, hanem Mihálik játékvezetőhöz, aki vádlihúzódása miatt ápolásra szorult, így percekig állt a játék. A 12. percben egy hazai támadás után Lestyán lőtt kapu mellé hét méterről. A 15. percben Szabó Á. 16 méteres lövését vetődve fogta Lévai.

A 19. perc hozta meg az első gólunkat, ekkor Kriska ugratta ki Sztojkát, aki a kapus mellett is elvitte a játékszert, majd közelről a kapuba gurított. 0-1.

A 28. percben Kukovecz élesen meglőtt labdája suhant el a kapu előtt. A 37. percben Piti közeli perdítését tolta oldalra Marunák, majd a 40. percben Sztojka lövésével tette ugyanezt.

A 44. percben Kukoveczet gáncsolták a tizenhatoson belül, aminek tizenegyes lett a büntetése, az ítéletet Sztojka hajtotta végre úgy, hogy a kapu jobb alsó sarkába gurított. 0-2.

A 45+1. percben Szabó N. fejelt középről, de Lévai hárítani tudott, amivel véget is ért a játékrész.

A 49. percben Kriska beadását követően Sztojka a kapu torkából lőtte be saját maga, és csapatunk harmadik találatát. 0-3.

Góllal befejezni az első félidőt, góllal nyitni a másodikat, ez nem szokott rosszat tenni egy csapat önbizalmának, jelen esetben is beindította a gépezetet.

Az 56. percben egy hazai lábról leperdült labdát Viszkok lőtt hat méterről a kapuba. 0-4.

Az 59. percben Viszkok beadása után Piti elől szabadítottak fel a védők.

A 62. percben Szabó N. hazaadását vette fel Marunák, ami miatt közvetett szabadrúgást kaptunk kilenc méterről, ilyenkor általában hosszas procedúra szokott következni, amíg szépen felállítja a játékvezető a gólvonalra a sorfalat, no ez esetben Piti ezt lerövidítette amikor Marunáktól kezéből elkérte a játékszert, majd a szabadrúgást villámgyorsan elvégezve Sztojkához passzolt, akinek nem okozott gondot közelről a hálóba lőnie. 0-5.

A 69. percben Furár fordult le védőjéről, de nyolc méteres lövését Marunák védeni tudta. A 71. percben Kasuba szerzett labdát a kapunk előtt, majd nyolc méterről mellé gurított.

A 75. percben Sztojka adott középre, az érkező Farkas pedig öt méterről fejelt a hálóba. 0-6.

A 78. percben már Sztojka befejezhette volna az akciót, de önzetlenül középre tálalt Farkasnak, aki öt méterről gurított a kapuba. 0-7.

A 82. percben Sindel löketét piszkálta ki Lévai a jobb felső sarokból. A szögletet követően Szabó N. lőtt közelről mellé-fölé.
A 84. percben került a legközelebb a szépítéshez az ULE, ekkor Simon végezhetett el egy megítélt tizenegyest, de csúnyán fölé lőtte azt.

A 85. percben Furár cselezte be magát a kapu előteréig, ahol középre játszott, az érkező Zima pedig öt méterről a kapuba továbbított. 0-8.

A 87. percben Farkas középre ívelt labdáját Furár egy igazítás után hat méterről lőtte a kapuba, beállítva ezzel a végeredményt. 0-9.

Összegezve a látottakat, egy mondhatni negatív széria után, már győzelmi kényszerben léptünk pályára, ami az első időszakban még látszódott a teljesítményeken, de a lélektanilag jó időben született gólok felszabadították a görcsöt, és a második félidőben már igazi örömfocival ajándékoztak meg minket a fiúk. A jó iramú változatos meccsen a hazai fiatalok előtt is számos lehetőség adódott, ezért talán a gólkülönbség túlzottnak mondható, mert nincs ekkora különbség a két csapat között. Azon a rögös úton amit az ULE választott végig kell haladni, és előbb utóbb az eredmények is jönni fognak majd. Legközelebb a bajnokságban az eddig remekül menetelő Nagyszénással mérjük össze tudásunkat jövő szombaton. Addig viszont még szerdán a Magyar Kupában vár ránk egy megtisztelő feladat, amikor is az NBI-ben szereplő Szombathelyi Haladással mérkőzünk meg.
Jók: Az egész csapatot megilleti a dicséret, Sztojka a mezőny legjobbja.

Orosházi MTK-ULE – Szarvasi FC ‘1905’ 0-9 (0-7)
Orosháza, Utánpótlás Sportközpont – 300 néző. Játékvezető: Mihálik Pál (Petrovszki P., Nagy Z.)

Orosháza: Marunák L. – Buza B. (Kovács D.), Kasuba D., Harangozó K., Szabó Á. (Kasza I.), Fehér B. (Sindel R.), Simon R., Rácz A. (Tóth L.), Szabó N., Lestyán Z., Kichler R.
Játékos-edző: Buza Barnabás

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D., Bakró G. (Takács J.), Szikora M., Polonszki P., Kukovecz D., Medvegy Á. (Murvai D.), Zima D., Kriska N. (Farkas N.), Piti L. (Furár R.), Sztojka Á.
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Sztojka Á. 19′, 44′ (büntetőből), 49′, 62′, Viszkok D. 62′, Farkas N. 75′, 78′, Zima D. 85′, Furár R. 87′

Edzői nyilatkozatok:

Buza Barna: – Nagyon komoly helyzeteink voltak a mérkőzés elején, amire akkor nem is gondoltam, hogy később milyen problémát okoz majd. A Szarvas az első komolyabb helyzetét kihasználta és megérdemelten nyert. A gólkülönbség túlzott. Ellenfelünknek sok sikert a kupamérkőzésre.

Rétes Pál: – Bár nagy gólkülönbségű győzelmet arattunk, be kell vallani, hogy a mérkőzés elején mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, bár mi akkor is jelentős mezőnyfölényben játszottunk, igazán a második félidei támadójátékunknak köszönhetjük az elért eredményt.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotó: Rosta Tibor (oroscafe.hu)
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook