Könnyed győzelmet arattunk Békéscsabán

  • 2023.04.25.

A 22. fordulóra került sor szombaton vármegyénk első osztályában, amelyben a Békéscsabai Jaminához látogattunk. Vendéglátóink az elmúlt héten gól gazdag meccsen hoztak el pontot Gyuláról, míg mi fájó vereséget szenvedtünk a bajnokesélyes Végegyházától, a kérdés az volt, mennyire maradt benne a kudarc a csapatunkban?

Barna révén korán vezetéshez jutottunk, amit Ökrös perceken belül kiegyenlített, majd ez az aktivitás alábbhagyott, bár a labdát többet birtokoltuk, de ennek hosszú percekig nem volt kézzel fogható eredménye egészen Bány szabadrúgásból elért találatáig. Az iram eztán sem lett öldöklő, nagyobb odafigyeléssel azonban megnyugtatóbb előnyt is összehozhattunk volna a szünetig.

Fordulás után sem változott a játék képe továbbra is próbáltunk minél közelebb kerülni a hazai kapu(s)hoz, de a hazaiak nagy figyelmet fordítottak annak őrzésére. Közel negyedóra kellett Bány újabb góljához, ami után beindult a gépezet, sorra jöttek a helyzetek, amelyeket igen jó arányban használtunk ki. Öt-hat percenként születtek góljaink, Pilán Márkó fejesből talált be, majd Czvalinga következett, amit Simon értékesített tizenegyese követett, tíz perccel a vége előtt fejeztük be a gólgyártást az edzőmeccsé silányult találkozón, ami Styecz Bence nevéhez fűződött.

Összegezve a látottakat, a sok gól ellenére alacsony színvonalú meccset hagytunk magunk mögött, ami nem feltétlen a mi kritikánk, bár a Jamina majd hatvan percig szorossá tudta tenni a meccset, a harmadik gólunktól láthatóan megrogytak, ami után már csak a találati arány volt kérdéses. Arra feltétlen jó volt ez a meccs, hogy magabiztos vezetésünk tudatában, kockázatmentesen bevethettünk csereként több fiatalt, ami biztató lehet a jövőre nézve. Legközelebb hazai pályán a Gyula csapatával mérkőzünk meg.

Jamina SE–Szarvasi FC 1–7 (1–2)

Jamina: Zelenyánszki A. – Simon D., Szaszák, Lipták-Pikó, Villám (Onódi), Kardos T., Okos (Zelenyánszki K.), Géczi, Gál, Ökrös, Bencsik.
Edző: Pozsár Gábor.

Szarvas: Köteles – Pilán M., Zahorán (Moleri), Bány, Czvalinga M., Magyar (Máté), Pilán R. (Lénárt), Simon R. (Ivacska), Kiri M. (Styecz), Deli, Barna.
Edző: Somogyi János.

Gólszerzők: Ökrös a 12., ill. Barna az 5., Bány a 29., az 57., Pilán M. a 63., Czvalinga M. a 68., Simon R. (11-esből) a 75., Styecz a 80. percben.

Edzői nyilatkozatok:

Pozsár Gábor: – Ismételten roppant gyenge színvonalú mérkőzés volt, de sajnos volt valaki, aki még ennél is gyengébbet hozott.

Somogyi János: – A csapat nagyszerű hozzáállással hozta ezt a kötelező mérkőzést. Gratulálok a tizenhat éves Máté Dávid bemutatkozásához a felnőttcsapatban! Minden elismerésem a jaminai csapaté, hogy ilyen sportszerűen játssza végig ezt a bajnokságot. Biztos vagyok benne, hogy szereznek még pontot.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook