Könnyen elkerülhető gólokat kapva szenvedtünk vereséget

  • 2022.10.19.

A megyei élvonal felsőházi rájátszásának 9. fordulójában Nagyszénáson léptünk pályára. Az utóbbi hetek sikertelenül megvívott meccsei után bizakodhattunk, hogy végre talán sikerül begyűjtenünk a három pontot, amihez a pár hete lejátszott nyolc gólos sikerünk is jó kiinduló alap lehetett.

37. perc: Simon R. oldalszabadrúgása Furárt találta meg középen, aki a védőket megelőzve öt méterről lőtt a szénási kapuba. 0-1.
42. perc: Nagy húzta meg a baloldalt Bány kíséretében, amint a tizenhatos vonalához ért a hazai csatár szokásához híven nagyot huppant, amit a játékvezető büntetővel díjazott, a végrehajtó Darida pedig nagy erővel hálóba küldte a labdát. 1-1.

62. perc: Kovács 18 méteres szabadrúgásból kipókhálózta a bal felső sarkot. 2-1.
86. perc: Simon L. ugratta ki jó ütemben Nagyot aki tíz méterről talált a jobb alsó sarokba. 3-1.
88. perc: Egy felívelést követően szénási kezet érintett a labda, ami Kócsónál újabb tizenegyest ért, amit Simon R. nem hibázott el, szintén nagy erővel lőtte a labdát a kapuba. 3-2.

Biztatóan kezdtünk, a tizedik percre már túl voltunk egy Styecz helyzeten, ami után kevéssel ment kapu mellé a labda, majd egy lesgólon, ami szintén támadónk nevéhez fűződött. Egy ideig még diktáltuk a játék tempóját, de azután magára talált a hazai csapat, és mezőnyben egyenrangú partnerré vált. A 34. percben Libor beadásszerű szabadrúgása után a felsőléc segítségével hagyta el a labda a játékteret. Percek múlva szereztük meg a vezetést Furár révén, de tőkét nem sikerült kovácsolnunk belőle, mert a félidő vége előtt tizenegyesből egyenlítettek a hazaiak. A második félidőt is jól indítottuk, Czvalinga nagy helyzetben emelt kapu mellé. Sajnos nem tudtunk olyan tempót diktálni, ami hibázásra kényszeríthette volna a Nagyszénást, sőt, egy jól eltalált Kovács szabadrúgás vezetéshez segítette ellenfelünket. Ezt követően elkezdtünk futni az eredmény után, ez viszont azt eredményezte, hogy hátul többször kinyíltunk, amit az ezúttal nagy kedvvel játszó Nagy egy alkalommal kihasznált, kettő gólossá téve hátrányunkat. Szinte a középkezdés után büntetőhöz jutottunk, amit Simon R. varrt be, de ez csak a szépítésre volt elég, mert hiába szorítottuk kapuja elé ezután a szénást, a hosszabbítás percei sem hozták meg az egyenlítést.

Összesítve a történteket, hosszú hetek után ezúttal sem sikerült begyűjteni a három pontot, és ami fájó, hogy ezen már senki nem lepődik meg, pedig most nem úgy indult, hogy lehajtott fejjel kell hazakullognunk, de amíg tizenegyeseket, könnyen elkerülhető szabadrúgásokat (amikből rendre gólokat kapunk) ajándékozunk aktuális ellenfelünknek, addig nem sok jóra számíthatunk. Ezúttal vezettünk, de mégsem sikerült győznünk, mert ilyen figyelmetlenségek miatt elkezdtünk kapkodni, és így belekényszerültünk egy újabb orosz rulettbe, ami után megint minket talált meg a golyó. Harmincöt nappal ezelőtt a Nagyszénást nyolc góllal küldtük haza, most meg…. Ahogy úszni úgy futballozni sem felejt el az ember ennyi idő alatt, hova tűnt szeretett csapatunk? Talán az utolsó otthoni meccsre az Okány ellen előkerül, hogy legalább a harmadik helyünk megmaradjon.

Nagyszénás SE – Szarvasi FC ‘1905’ 3-2 (1-1)
Nagyszénás, Sportpálya – 150 néző. Játékvezető: Kócsó Tibor Zsolt (Vida S., Pap Zs. Cs.)

Nagyszénás: Magony G. – Godár Gy., Darida Á., Kolozsvári J. (Tari F.), Libor G., Simon L., Rafaj P., Vili M. (Kókai Á.), Nagy Sz. D., Kovács L., Márk Á.
Játékosedzők: Juhász N., Vili M.

Szarvas: Babák Z. – Kiri M. (Magyar M.), Polonszki P., Bány B., Pilán R. (Moleri R.), Deli L. (Juhász Gy.), Zahorán B., Simon R., Furár R., Czvalinga M., Styecz M. (Zima D.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Darida Á. 42′ (büntetőből), Kovács L. 62′, Nagy Sz. D. 86′ illetve Furár R. 37′, Simon R. 88′ (büntetőből)

Edzői nyilatkozatok:

Juhász Norbert, Vili Máté: – Helyenként jó játékkal nagyot küzdve, de megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Szépen sikerült a búcsú, a szezon utolsó hazai mérkőzésén.

ifj. Somogyi János: – Ismét sikerült elbukni egy agyonnyert mérkőzést az egyébként nagyon lelkes hazai csapat ellen, de idén ehhez már hozzászokhattunk.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook