Kupabúcsú Gyulán

  • 2023.11.17.

Amíg egy bajnokságban év végén minden csapatnak a reális helyezése látszik, a kupában minden egy-egy meccsen dől el és a sorsolás is nagyban befolyásolja a szereplést. Sajnos nem sikerült megismételnünk, hogy a tavalyi évben kupadöntőt játszhatott a csapat, bár a sorsolás révén a legerősebb NB3-as szintű ellenféllel találkoztunk szerdán, amíg a tavalyi évben a kupa ezen szakaszában az Elek és MÁV együtteseit legyőzve jutott tovább az együttes.

Tapogatózó játék folyt a találkozó elején, tartott egymástól a két csapat a pár nappal ezelőtti küzdelmes kiegyenlített csata kapcsán. Az első helyzet nálunk adódott, amikor is egy beívelés Zahoránt találta meg üresen a hosszún, aki kapura lőtt, de Füstös kapus (egy fél szezon alatt 3 gólt kapott) lábbal, bravúrral hárítani tudott. Tovább gyűrte egymást a két csapat, amikor is egy ilyen meccsen megengedhetetlen technikai hiba után feleslegesen szöglethez juttattuk ellenfelünket, akik a kifejelt labdából Szabó Péter, aki 1 éve még NB2-NB3-as mérkőzéseken szerepelt klasszis gólt rúgott a hosszú felső sarokba. Néhány perces zavar után igyekeztünk rendezni sorainkat és a félidő második felében már-már hasonlított a játékunk és hozzáállásunk a szombaton látottakhoz. De komoly gólszerzési lehetőség nem adódott egyik oldalon se.

A második félidő elején is nagy volt volt a küzdelem a pályán, amit a játékvezető sárga lapokkal próbált kordában tartani mindkét oldalon. A 60. percben hármat cseréltünk és támadóbb felállásra váltottunk, igyekeztünk letámadni ellenfelünket, így adódhatott néhány kontratámadás a sebezhetőbb védelmünk ellen, de ekkor még nem sikerült lezárnia a mérkőzést a Gyulának. A 87. percben még egy bedobást próbáltunk bepréselni a tizenhatoson belülre, ami nem hozzánk kavarodott és ezzel meglódult az ellenfelünk és tanítani való módon végig vitt támadást fejeztek be góllal.

Gyulai Termál FC – Szarvasi FC ‘1905’ 2-0 (1-0)
Gyula, Grosics Akadémia – 150 néző. Játékvezető: Hajdú Dávid (Zsótér R., Kovács K.)

Gyula: Füstös K. – Nagy S., Dajcs Á., Szabó V., Borbély Zs., Kukla Zs., Tanner G. (Varga T.), Szabó P. (Bojtos T.), Zsilák M. (Varga J-D.), Katona Gy., Trescsula M. (Repisky D.)
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Szarvas: Kasik V. – Palik Gy., Polonszki P., Pilán M., Zahorán B. (Pilán R.), Zima D. (Styecz B.), Simon R., Furár R., Kovács Zs., Bány B. (Czvalinga M.), Barna V. (Magyar M.)
Vezetőedző: Sajben Gábor

Gólszerzők: Szabó P. 18′, Varga T. 87′

Edzői értékelések:

Brlázs István Gábor, vezetőedző (Gyulai Termál FC): – Az első félidőben pontatlanok voltunk a befejezéseknél. A vártnak megfelelően nagyon nehéz mérkőzés volt ez is, de szünet után már több lehetőségünk volt és a végén sikerült bebiztosítanunk a továbbjutást.

Sajben Gábor, vezetőedző (Szarvasi FC 1905): – Lehet keresni pozitívumokat a 3 Gyula elleni mérkőzésen, amit ősszel játszottunk ellenünk, mert csak nekünk sikerült ebben a bajnokságban egyáltalán megszorítani őket és ki-ki meccseket játszani ellenük. Úgy gondolom, hogy részben a szombati mérkőzésen is dőlt el mentálisan, hogy a kupában nem volt több esélyünk nyerni vagy nem hittük el eléggé. Szombaton jól játszott a csapat, kiváló volt a hozzáállás, kihagytuk a tizenegyest is, ezen a kupa mérkőzésen ebből már nem sok látszódott sajnos. Elgondolkodtató, hogy néhány játékosnak ezeken a rangadókon nem megfelelő a hozzáállása és képtelen jobb teljesítményt nyújtani. Maradt számunkra a bajnokság, ahol reális célkitűzésünk lehet az ezüstérem megszerzése, de ehhez változtatásokra is szükség lehet, ha jobb eredményeket szeretnénk elérni. Az előrelátható hiányzóink ellenére mindenképp győznünk kell Nagyszénáson, hogy a 2. helyhez közel zárjuk a félszezont, ami nem lesz egyszerű feladat.

Tudósítás: Sajben Gábor

Szarvas Fc 1905 Facebook