Legendás eredmény az orosházi villanyfényben

  • 2022.10.19.

A második forduló mérkőzéseit játszották e hétvégén, amelynek keretében csapatunk Orosházára látogatott. A találkozót villanyfény mellett, műfüvön rendezték meg.

5. perc: Polonszki fejéről Miszlai elé került a labda, aki pár lépés után a tizenhatos vonaláról kilőtte a jobb alsó sarkot. 1-0.
6. perc: Furár fejelt középre, az érkező Zima pedig kilenc méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 1-1.
9. perc: Styecz jobbról adott be, ahol Sindel érkezett, majd három méterről a kapust megelőzve a hálóba gurított. 1-2.
17. perc: Kiri Bence indította a leshatáron, Sindelt, aki lendületes labdavezetés után, kissé balról a kapu bal alsó sarkába helyezett. 1-3.
21. perc: Kasuba bal oldali centerezését a középen magányosan érkező Péli az ötösről lőve váltotta gólra. 2-3.

56. perc: Sindel csente el Szabó Norberttól a labdát, majd középről, 18 méterről a kapu közepébe lőtt, mesterhármast szerezve ezzel. 2-4.
72. perc: Sindel robogott le az alapvonalig a bal szélen, majd középre gurított ahol az érkező Furár három méterről talált a hálóba. 2-5.
85. perc: Ezúttal Varga István ment le az alapvonalig, ahonnan visszagurított Styeczhez, aki az ötösről lőhetett, de egy védőn erejét vesztette a labda, de utána lépett, és közelről a kapu közepébe lőtt. 2-6.
86. perc: Miszlai adott középre balról, a labda Kocsis elé került, aki 20 méterről irgalmatlanul nagy gólt ragasztott a jobb felső sarokba, úgy hogy a labda a lécről lepattanva a gólvonal mögé érkezett. 3-6.

Még volt olyan leskelődő aki el sem foglalta a drótkerítésen kívüli helyét, a hatodik percben máris egy egyet mutatott volna az eredményjelző tábla, ha be lett volna kapcsolva, ugyanis villámgyors gólváltással jelezték a csapatok, hogy remek mérkőzésre van kilátás a folytatásban. Alig telt el további tíz perc, már két találattal vezettünk úgy, hogy háromszor lőttünk az idáig kapura, ez azért az elmúlt heti kínlódáshoz képest minőségi fejlődést mutatott. A hazaiak viszont nem akartak asszisztálni a gálához, rögvest újra szorossá tették Péli góljával a meccset, ami a félidő további részében is igazán élvezetes maradt, annak ellenére, hogy további találatok már nem születtek, helyzetek viszont itt is, ott is szép számmal akadtak. A második játékrész elején esett harmadik Sindel gól nagyon kellett ahhoz, hogy megfelelő távolságra tartsuk ellenfelünket, mert egy esetleges egyenlítő találat lendületet adhatott volna az Orosházának. A folytatásban is rengeteg dolguk akadt a hálóőröknek, mindkét csapatot inkább a fronthajtás jellemezte, nem sokat vesződtek a védekezéssel, bár azért tegyük hozzá, hogy az utolsó félórára ezen a téren is határozottan előreléptünk. A hajrába fordulva szereztünk még két gólt, amire eggyel válaszolni tudott az ULE, igaz az ritkán láthatóan nagyra sikerült, így egy igen jó iramú, látványos meccsen alakult ki a klasszikusnak mondható hat hármas győzelmünk, ami a látottak alapján egyértelműen megérdemelt. Jövő szombaton a Dévaványa csapatával mérkőzünk, hazai pályán.

Orosházi MTK-ULE 1913 – Szarvasi FC ‘1905’ 3-6 (2-3)
Orosháza, Utánpótlás Sportközpont – zárt kapuk mögött. Játékvezető: Zahorán János (Tóth I., Nyeste L.)

Orosháza: Marunák L. – Varga P. (Kovács D.), Kasuba D., Harangozó K., Szabó Á. (Tóth L.), Péli T., Fehér B. (Kocsis K.), Miszlai L., Vincze A., Szabó N., Selmeczy K.
Vezetőedző: Buza Barnabás

Szarvas: Kasik V. – Kiri M., Bány B., Kiri B. (Bakró G.), Deli L., Polonszki P., Zima D., Bozsó L. (Mojzsis M.), Sindel R. (Varga I.), Styecz M. (Lénárt F.), Furár R. (Klimaj Z.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Miszlai L. 5′, Péli T. 21′, Kocsis K. 86′ illetve Zima D. 6′, Sindel R. 9′, 17′, 56′, Furár R. 72′, Styecz M. 85′

Edzői értékelések:

Buza Barnabás, Kvasznovszky József: – A helyzetekkel jobban sáfárkodó vendégcsapat győzött.

ifj. Somogyi János: – Jó iramú mérkőzésen, kilencven percen keresztül remekül támadtunk, és a második negyvenöt percben már jól is védekeztünk, így a győzelmünk megérdemelt.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook