Lipótra került az Amatőr Kupa, csapatunk mindent megtett a sikerért

  • 2022.10.19.

Csütörtökön sporttörténelmi jelentőségű mérkőzést vívott csapatunk Budapesten, az Új Hidegkuti Nándor Stadionba, ahová szép számú nézősereg is elkísérte. Ez volt az első alkalom, hogy csapatunk országos szintű kupadöntőbe jutott illetve, hogy élő televíziós közvetítésben lehessen követni együttesünk teljesítményét.

A mérkőzés elején a lipótiak rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, de csapatunk jól állt a lábán így komolyabb lehetőséget nem tudtak kidolgozni. Az első félidőnek a derekán csapatunk előtt adódott az első nagyobb lehetőség a jobb szélen felfutó Kiri cselezte be magát a tizenhatoson belülre, mindenki beadásra számított, de Bence lövésre vállalkozott, amely a kapufán csattanva hagyta el a játékteret.

A 26. percen egy gyorsan elvégzett beadás után Zimonyi került ziccerbe és lágyan Lévai mellett ellőve a labdát megszerezte a vezetést a Győr-Moson-Sopron megyeieknek. 0-1

A 32. percben Bakró vállalkozott távoli lövésre, de a labda elkerülte a kaput. Csapatunk egyre inkább fel ért a lipótiak kapuja elé de az utolsó illetve az utolsó előtti passzok rendre nem sikerültek. A 42. percen Nyári lövését paskolta szögletre Lévai.

A második félidőre csapatunk szerkezetet váltott és érezhetően benne volt a gól játékunkban. Előbb Zima lőtt fölé, majd Furár 20 méterrről elvégzett szabadrúgása akadt el a sorfalban. Csapatunk azonban egyre jobban kinyílt mindent megtett az egyenlítő gól megszerzéséért, ezért hátul érezhető volt, hogy a lipótiak egy újabb góllal eldönthetik a kupa sorsát.

Lévai két alkalommal is óriási ziccert hárított, majd Klimaj lövését fogta meg Takács.

A 84. percben egy jobbról érkező labdát Zimonyi paskolt a kapunkba. 0-2

A 89. percben megszerezhettük volna a szépítő gólt, azonban Sztojka remekül eltekert szabadrúgását fogta a vendégek kapusa Takács.

Az Amatőr Kupát így 2019-ben a Győr-Moson-Sopron megyei I. osztályú bajnokság bajnoka a Lipót Pékség SE csapata nyerte, egy jó színvonalú, jó iramú mérkőzésen, ahol csapatunk mindent megtett a sikeréért, de egy Zimonyival jobb volt az ellenfél.
Csapatunk minden dicséretet megérdemel a mérkőzésen mutatott hozzáállásért és játékáért amelyet a lelkes szurkolótábor vastapssal jutalmazott a találkozó végén. Az idei bajnoki évadból még három mérkőzés van hátra, legközelebb kedden a bajnoki címre törő Békéscsabai Előre második csapatát fogadjuk az Erzsébet ligetben.
Jók: Lévai B., Szikora M., Bakró G., Medvegy Á., Furár R.

Szarvasi FC 1905 – Lipót Pékség SE 0-2 (0-1)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion – 530 néző. Játékvezető: Horváth Tibor (Imrő J., Molnár I.)

Szarvas: Lévai B. -Kiri B., Kukovecz D., Szikora M., Polonszki P., Murvai D. (Kriska N.), Bakró G. (Klimaj Z.), Medvegy Á., Furár R., Zima D. (Magyar M.), Sztojka Á.
Vezetőedző: Rétes Pál

Lipót: Takács N. – Kapa Márkó, Molnár M., Bieder G., Kapa Martin, Csete Z. (Rigó D.), Vörös T. (Bella E.), Tóth L., Varga T., Zimonyi D., Nyári M. (Schillinger R.)
Vezetőedző: Varga Péter

Gólszerzők: Zimonyi D. 26′, 84′

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: – Gratulálok a lipótiaknak a kupagyőzelemhez. A mérkőzés nagy részében kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán. Főként az első félidőben az ellenfelünk többet birtokolta a labdát és veszélyesebb is volt a kapura. Mi ugyan szerkezetet váltottunk, a mezőnyben javult a helyzet, de sajnos továbbra sem sikerült értékesítenünk a lehetőségeinket. Most még fáj a vereség, de egy kis idő elteltével helyére kerülnek a dolgok, és a srácok is úgy fognak emlékezni erre a sorozatra, hogy egy jó kis kaland, a döntőbe jutás pedig gazi siker volt. Egy amatőr csapatnak, mint mi nagy tett volt eljutni a döntőbe és ünnep ilyen körülmények között szerepelni. Köszönöm mindenkinek.

Varga Péter: – Kulturáltan, sportszerűen játszó ellenfelet győztünk le! Döntőhöz méltó iramú és színvonalú találkozót játszottunk. Megvoltak a lehetőségeink a mérkőzésen, ezekből kettővel tudtunk élni. Ennyi kellett, hogy megnyerjük az Amatőr Kupát. A boldogságunk határtalan. Nagy élmény volt ez a találkozó mind a játékosoknak, mind a szakmai stábnak.

Legény Tamás
Fotók: Babák Zoltán (newjsag.hu)

Szarvas Fc 1905 Facebook