Már a legjobb négy között vagyunk a Megyei Kupában!

  • 2023.04.07.

Kedden délután csapatunk Békéscsabán a Békés Vármegyei Kupa negyeddöntőjében lépett pályára, ahol remek első félidőt produkálva, egy gólos előnnyel zárhattuk a játékrészt a MÁV ellen. A második félidőben büntetőből növeltük az előnyünket, azonban a hazaiak szépítettek, a mérkőzés vége így igazi ki-ki meccset hozott. Győzelmünkkel bejutottunk az elődöntőbe.

Békéscsabai MÁV SE – Szarvasi FC ‘1905’ 1-2 (0-1)
Békéscsaba, MÁV Sportpálya. Játékvezető: Bakos József (Baráth J., Baranya T.)

Békéscsaba: Bócsik G. – Petri Gy., Viczián D., Mazán Zs., Mészár T., Kőszáli A., Takács K. (Kovács Gy.), Zsömbörgi R., Mihályi Zs., Erdélyi A., Nánási L. (Galovicz M.)
Edző: Braun Attila

Szarvas: Köteles A. – Pilán R., Polonszki P., Deli L. (Pilán M.), Simon R. (Zahorán B.), Lénárt F., Kovács Zs., Furár R. (Styecz B.), Bány B. (Zima D.), Czvalinga M. (Barna V.), Magyar M.
Vezetőedző: Somogyi János

Gólszerzők: Erdélyi A. 57′ illetve Furár R. 17′, Magyar M. 55′ (büntetőből)

Vezetőedzőnk, Somogyi János értékelése:

Nagyszerű első félidőt produkált a csapat attól függetlenül, hogy csak 1 gólos volt az előnyünk semmi nem utalt arra, hogy gólt kaphatnánk és mivel a második játék rész elején egy 11-esből megdupláztuk az előnyünket ebben a pillanatban nagyon simának nézett ki a párharc! De ugye a kupa varázsa ezt a meccset is elérte és a hazai szépítés után nyílt lett a továbbjutás kérdése, de szerencsére csak úgy, mint Eleken azért minimális különbséggel, de megérdemelten jutottunk tovább. Minden elismerésem a kisebb csapatoknak ahogy ezekhez a hétközi kupamérkőzésekhez hozzáállnak, ebből is látszik, hogy össze lehetne hozni Békés megyében is egy 16 csapatos megyei első osztályú bajnokságot.

A negyeddöntők további eredményei:

Mezőmegyer SE – Végegyházi SE 1-1
Dévaványai SE – Nagyszénás SE 0-1
Orosházi MTK-ULE 1913 – Medgyesbodzás SE 4-3

Szarvas Fc 1905 Facebook