Már öt góllal is vezettünk Szeghalom ellen, végül három gólos sikerrel tértünk haza

  • 2022.10.19.

A megyei első osztály 20. fordulójában Szeghalmon léptünk pályára. Vendéglátóink velünk ellentétben nem kezdték túl jól a tavaszi szezont, kettő vereség állt eddig a nevük mellett, de ezeket mindkétszer szoros csatában szenvedték el. Ezen tényen felül, ősszel kényszer albérletünkön, Kondoroson fájó vereséget mértek ránk, úgyhogy nagyon észnél kellett lennünk a meccsen, nehogy kínos meglepetés érjen minket.

15. perc: Juhász adott középre félmagasan balról, az érkező Styecz, hét méterről védőjét megelőzve a kapu bal oldalába perdített. 0-1.
18. perc: Magyar csavart középre jobbról, az üresen tartózkodó Styecz ezúttal fejjel talált a szeghalmi kapu közepébe. 0-2.
24. perc: Kiri felszabadítása olyan jól sikerült, hogy Furár ezzel megindulhatott, a kapus Nagyot egy lövőcsellel elfektette, majd nyolc méterről, az őrzője nélkül maradt kapuba lőtt . 0-3.
30. perc: Cserna gáncsolta el Magyart a tizenhatoson belül, amiért tizenegyeshez jutottunk. A büntetőt a sértett végezte el, és magabiztosan a kapu közepébe helyezett. 0-4.

49. perc: Villámgyors, igen látványos kontrát indítottunk, aminek a végén Magyar középre gurítását Deli, öt méterről váltotta gólra. 0-5.
81. perc: Védőink szorításában Mészáros lőtte ki 14 méterről a bal alsó sarkot. 1-5.
86. perc: Fazekas vezette keresztbe a labdát a tizenhatosunkon belül, amikor Lénárt odapiszkált neki. A jogosan megítélt tizenegyest Mészáros a kapu közepébe lőtte. 2-5.

Ez a meccs kissé eltérő módon kezdődött számunkra a megszokottól, már az első perctől kezdve kapunk elé szorultunk, a meglepően agresszíven kezdő hazaiak lelkes letámadással megfojtották a játékunkat, sőt, ez két helyzetet is eredményezett részükről, előbb Szalóczi lövését tolta szögletre Kasik, majd pár perc múlva szintén Szalóczi fejelt középről alig mellé. Ahogy számítani lehetett rá,ezt a tempót nem sokáig tudta tartani a Szeghalom, mihelyst kijöttünk a szorításból a 15. percben Styecz révén megszereztük a vezetést, majd tíz percen belül újra Styecz volt eredményes, erre jött Furár találata, és máris három egységnyi volt az előnyünk. A játékrész közepén Styecz elől mentett a szeghalmi hálóőr. Fél óra elteltével Magyar is beköszönt, egy ellene elkövetett büntetőt értékesítve. A félidő utolsó harmadában nem annyira csipkedték magukat a felek, de ezt talán a meccs eddigi iramának levezetésére szánták. A második félidő biztatóan indult számunkra, előbb még Kiri veszélyes lövése ugyan nem talált kaput, de egy perc múlva, egy magasabb osztályokban is ritkán látható, három húzásból vezetett kontra után már öt gólos volt az előnyünk. Ezt követően is kitartott a lendületünk előbb Furár fejese akadt el a védőkben, majd Styeczet zavarta meg az előtte rosszul megpattanó labda, így előnyünket nem tudtuk tovább hizlalni. Ahogy haladtunk előre az időben már vesztettünk a lendületünkből, egyre többször értek el a kapunkig a hazaiak, a félidő közepén Seres lőtt egy lecsorgó labdát Kasíkba, erre válaszként Styecz emelt kevéssel kapu fölé. Az utolsó húsz percre fordulva ezúttal is Seres veszélyeztette a kapunkat, de kisodródva fölé lőtt. Láthatóan vártuk már a meccs végét, és ez meg is látszódott a koncentráción, mert két könnyű gólt ajándékoztunk az ellenfelünknek, amelyek Mészáros nevéhez fűződnek, így a hazai nézőknek is akadt örülni valójuk.

Összegezve a látottakat, elmondhatjuk, hogy egy motiváltan kezdő Szeghalom kissé meglepett minket az elején, de a kezdeti rohamokat átvészelve, negyed órán belül szerzett négy góllal hamar eldöntöttük a meccset. Az ezt követő időben is felügyeltük a pályán folyó eseményeket, helyzeteket kidolgozva, ötre növeltük az előnyt, de a végjátékot már könnyedén vettük, két gólt szerezve szépítettek a sárrétiek, ami ezúttal belefért, de figyelmeztető jel a jövőre nézve. Változatlanul jó irányba haladunk, és pozíciónkat megerősítve, felsőházi rájátszást érő helyet foglalunk el a tabellán. Legközelebb hazai pályán lépünk pályára, a sereghajtó Sarkaddal mérkőzve.

Szeghalmi FC – Szarvasi FC ‘1905’ 2-5 (0-4)
Szeghalom, Városi Sportcsarnok és Sporttelep – 150 néző. Játékvezető: Hajdú Dávid (Németh B., Krisán J.)

Szeghalom: Nagy Sz. – Cserna R., Pukoli J., Barna G. (Turi M.), Takács J., Szalóczi Z. (Fazekas J.), Seres D., Marton L. (Gál T.), Trippon P., Szabó G., Mészáros M. (Réti J.)
Vezetőedző: Boruzs István

Szarvas: Kasik V. (Babák Z.) – Kiri M. (Moleri R.), Bány B., Polonszki P., Juhász Gy. (Pilán R.), Zahorán B., Deli L. (Zima D.), Simon R. (Lénárt F.), Furár R., Styecz M., Magyar M.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Mészáros M. 81, 86′ (büntetőből) illetve Styecz M. 15′, 18′, Furár R. 24′, Magyar M. 30′ (büntetőből), Deli L. 49′

Edzői nyilatkozatok:

Boruzs István: – Gratulálok a szarvasi csapatnak! Megérdemelten nyertek. Nekünk sajnos számos problémát kell megoldani, hogy a későbbiekben ne csak a mérkőzés egyes részein tudjuk a tudásunknak megfelelő szinten játszani.

ifj. Somogyi János: – A mérkőzés első és utolsó tíz percét leszámítva remekül játszottunk. Megérdemelt győzelmet arattunk a lelkes hazai csapat ellen.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Szeghalmi FC Facebook oldala, Kovács Bence
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook