Megizzadtunk a győzelemért Gyomaendrődön

  • 2023.03.13.

Vármegyénk labdarúgó élvonalában a 17. fordulót rendezték meg a hétvégén, amely nekünk a tavaszi nyitányt jelentette, mivel a múlt heti bajnokink elmaradt a Szeghalom ellen, míg a Gyomaendrőd egy gyulai vereséggel indította a szezont.

Már az első percekben kirajzolódtak az erőviszonyok, jórészt mi birtokoltuk többet a labdát, de a hazaiak jól megszervezték védelmüket, így nem találtunk rajtuk fogást, csupán egy-két pontrúgásból veszélyeztethettünk volna, de az orkán erejű szél a felemelt labdát rögtön az ő kedve szerinti irányba terelte, így elvétve került a címzetthez. Mentségükre legyen mondva, a játékosok igyekeztek a földön tartani a játékszert, így több volt a tervszerűség a játékban. Az első félidő további részében történtek sem tudták felmelgíteni a didergő nézőket, ugyan itt is, ott is kimaradt egy-egy nagy helyzet, de gólt azt nem láttak.

A második játékrész már biztatóbban indult számunkra, ugyanis a 47. percben egy baloldali beadásra Furár érkezett, eltört labdája Kiri elé pattant, aki közelről lőtt a kapuba. A gól után a hazai csapat nagyobb sebességre kapcsolt, és bizony Somogyinak kellett többször is védenie, nehogy megrezdüljön a hálónk. A nyíltabb játék miatt több lehetőség adódott előttünk is, de Soczó eszén nem tudtunk túljárni. A mérkőzés végéhez közeledve a hazai csapat, mivel veszteni valója nem volt, még nagyobb hangsúlyt fektetett a támadójátékára, ezáltal többször kinyílt hátul, de ezekkel a lehetőségekkel nem tudtunk élni, mert túlságosan sokat cipeltük a labdát, és így az utolsó passzok már lesen találták a társat. Egészen 93. percig nyílt volt a mérkőzés, ekkor Furár jó ütemű passzával a frissen beállt Kovács ugrott ki, és szólója után magabiztosan lőtt a kapuba, megszerezve első szarvasi gólját.

Összességében megfelelő helyre kerültek a pontok, de nem volt ez egyszerű feladat, mert ugyan a viharos szél nagyban befolyásolta mindkét csapat összjátékát, de valljuk be, ezt az igencsak idényeleji formát csak jobb követheti a közeljövőben. Legközelebb a Medgyesbodzással mérkőzünk meg, hazai környezetben.

Gyomaendrődi FC – Szarvasi FC ‘1905’ 0-2 (0-0)
Gyomaendrőd, Sportpálya – 110 néző. Játékvezető: Tóth Imre (Petrovszki P., Baranya T.)

Gyomaendrőd: Soczó Sz. – Bartik M., Timár O. (Szlancsik B.), Forgács G., Pásztor O., Szabó P., Piss P. (Miklavicz Á.), Hunya K., Hanea M., Berta Zs., Sebők M.
Vezetőedző: Karászi László

Szarvas: Somogyi P. – Kiri M. (Kovács Zs.), Pilán M., Polonszki P., Pilán R. (Deli L.), Zima D., Simon R. (Magyar M.), Zahorán B., Furár R., Bány B. (Czvalinga M.), Barna V. (Lénárt F.)
Vezetőedző: Somogyi János

Gólszerzők: Kiri M. 47′, Kovács Zs. 93′

Edzői nyilatkozatok:

Karászi László: – A Szarvas berúgta a helyzeteit, mi kihagytuk és a szerencsésebb vendégek elvitték a három pontot.

Somogyi János: – A szeles időjárás megnehezítette a dolgunkat, de nem bújhatunk teljes mértékben emögé, ennél sokkal jobb teljesítményre lesz szükség a közeljövőben.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook