Megszenvedtünk a sikerért Jaminában

  • 2022.10.19.

Az utolsó előtti, 15. fordulóban Jaminában léptünk pályára, a szombati vereséget követően már nem előre, hanem hátrafelé kellett tekintenünk, hogy a vészesen közeledő Szeghalmot magunk mögött tartsuk, feltétlen pont, pontok megszerzésében kellett gondolkodnunk a jó formában levő hazaiak ellen.

33. perc: Szikora látványos ollózó mozdulatával induló akció végén Styecz adott középre jobbról, a középen jó ütemben érkező Sindel pedig kapásból hat méterről vette be Démusz kapuját. 0-1.
35. perc: Sindel kevergetett a bal oldalon, majd középre ívelte a labdát, a felszabadítani akaró Kardos T. rosszul ért bele, ami így Furárhoz került, aki 16 méterről nagy erővel a léc alá bombázott. 0-2.

49. perc: Pozsár ívelt be szabadrúgást jobbról, az ötösön belüli kavarodásból Papp elé került a labda, aki öt méterről talált a kapunkba. 1-2.
52. perc: Egy gyors ellenakció után Sindel lövését Démusz védte, a kipattanót Sindel Bányhoz továbbította, Ő pedig 16 méterről, nagy erővel a kapu bal oldalába lőtte. 1-3.
54. perc: Kardos L. játszott Pozsárhoz, aki hét méterről gurított a kapunk jobb alsó sarkába. 2-3.
71. perc: Egy tizenhatoson belüli kezezést vitattak a hazaiak, amelyben Bencsik járt az élen, hevességét jellemzi, hogy öt!! másodpercen belül két sárga lapot szerzett, így kiállította Kiss játékvezető.
77. perc: Furár passzolt középen Zimának, aki átjátszotta védőjét, az érkező Démusz mellett is elvitte a labdát, majd közelről a hálóba gurított. 2-4.

Nem kellet túl sokat várni az első helyzetre, ekkor Sindel tévesztett célt, majd nem sokkal később Zima tesztelte Démuszt, de ekkor még neki sem sikerült túljárni a Jamina kapusának eszén. A játékrész közepén már Rohonynak is akadt feladata, amikor Miklya lövését védte lábbal. Ezután újra a mi perceink következtek, előbb még Sindel lövését védte Démusz, de röviddel azután már tehetetlen volt Sindel, és Furár lövése után, így egyből két gólos lett az előnyünk, ami a félidő végéig már nem változott, bár egy Furár által szerzett találatot les címén nem adtak meg. A fordulás utáni gyors hazai találatra azonnal válaszoltunk, de a hazaiak nem rogytak meg, újra szépítettek az álláson. A végéhez közeledve Bencsik hozta nehéz helyzetbe társait a felelőtlen kiállításával, így emberhátrányban már csökkent az esélyük a pontszerzésre, ami végleg elszállt Zima látványos, hajrában szerzett góljával. Ezt a meccset úgy nyertük meg, hogy bár kiegyenlített volt a játék, végig kézben tartottuk az irányítást, ha szépített a Jamina, rögtön válaszoltunk, de azért nem jött rosszul Bencsik kiállítása, ami után már nem tudott újítani a Pozsár legénység. A nem túl magas színvonalat kárpótolták látványos góljaink, amelyek után összességében elégedettek lehetünk, Jaminában általában megszenvedünk a sikerért. Az utolsó fordulóban szombaton, hazai pályán a Csabacsűd csapatát fogadjuk.

Jamina SE – Szarvasi FC ‘1905’ 2-4 (0-2)
Békéscsaba, Bessenyei utcai Sporttelep – 80 néző. Játékvezető: Kiss Tibor (Baráth J., Baranya T.)

Jamina: Démusz D. – Horváth M., Kardos T. (Ángyán M.), Murvai D., Okos I. (Zubor M.), Kardos L., Miklya M. (Andó T.), Kovács I., Pozsár G. (Dankó D.), Papp D. (Ulrich N.), Bencsik Cs.
Vezetőedző: Pozsár Gábor

Szarvas: Rohony M. – Kiri M. (Varga I.), Bány I. B. (Mojzsis M.), Polonsziki P., Szikora M., Deli L. (Bakró G.), Bozsó L., Zima D., Sindel R. (Lénárt F.), Furár R., Styecz M. (Bány II. B.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Papp D. 49′, Pozsár G. 54′ illetve Sindel R. 33′, Furár R. 35′, Bány B. 52′, Zima D. 77′

Kiállítva: Bencsik Cs. 71′ (második sárgalap után)

Edzői nyilatkozatok:

Pozsár Gábor: – A szezon legjobb játékát nyújtottuk, de hányinger, amit a mai napon műveltek velünk egyesek.

ifj. Somogyi János: – A szombaton történtek után hatalmas eredmény, hogy tudtunk itt nyerni. Nagyszerű sportemberek alkotják a csapatunkat.

A találkozó videós összefoglalója:

Hamarosan!

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Kovács Ádám (beol.hu)
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook