• 2022.10.19.

A tavaszi második fordulóban, Kondoroson, kistérségi rangadón azzal a nem titkolt szándékkal lépett pályára csapatunk, hogy egy szakállas, már-már felnőtt korba lévő negatív sorozatnak vessen véget, hazai pályán legyőzze a KOTÉ-t.

IMG_7560
Itt még csak reménykedtünk a győzelemben

A kitűnően előkészített pályán már az első percekben magunkhoz ragadtuk az irányítást, Furár okozott zavart a hazai védelem jobb oldalán, rövid időn belül háromszor is. A 11. percben szintén Ö adott középre, a középen érkező Klimaj éppen hogy lekésett a labdáról, de a jobbról érkező Nagy D. jobbal a kapu bal oldalába lőtte azt. 0-1.

Remek kezdés, de hogy örömünk fokozódjon, a 15. percben megdupláztuk az előnyünket, ekkor a jobb oldalon befelé cselező Nagy D. lábát koccantotta össze Süli a tizenhatoson belül, amiért jogos büntető járt, amit Klimaj jobbal, nagy erővel, a kapu jobb oldalába lőtt. 0-2.

IMG_7626
Klimaj magabiztosan értékesítette a tizenegyest

Régi szakmai igazság, hogy a kétgólos előny, a vezető csapatra nézve igen veszélyes, ilyenkor tudat alatt lankad a figyelem, gyengül a koncentráció, jelen esetben velünk is ez történhetett, mert a 23. percen szépítettek a hazaiak. Egy baloldalon elvégzett kis szöglet után, Harangozó beadását az ötösön egyes-egyedül felugró Süli csúsztatta fejjel a hálóba. 1-2.

Jó iramú változatos volt a meccs, negatívumként csak a sorozatos Kondorosi durva belépők rontották az összképet, ezek okán sajnos a 37. percben kényszerű cserét kellet végrehajtani, mert az addig nagyszerűen játszó Nagy D. bokája nem bírta tovább a megpróbáltatásokat. A 44. percben a frissen beállt Magyar már másodjára centerezett középre a jobb oldalról, de beadásáról Klimaj centikkel lekésett, így maradt a félidei egy gólos előnyünk.

IMG_7690
Magyar Martin remekül állt be csereként

A második játékrészt is biztatóan kezdtük, a 47. percben Bakró távoli lövését tolta szögletre Szólik. Az 51. percben Borgulya közeli lövése adott munkát Kirinek. A 62. percben Moldván húzta meg a bal oldalt Kajtár mellett, a szóló után jobbal lőtt, de a kapus elvetődve védett. A 66. percben Bakró tért ölelő labdájával Magyar futotta le védőjét, és a sokadik jó beadása után,Klimaj perdített közelről, jobbal a kapu közepébe. 1-3.

Ezek után már nem sok veszteni valója maradt a Kondorosnak, nagy erőket kezdtek mozgósítani a szépítés (egyenlítés) érdekében. A 71. percben Márk gondolt egyet, majd huszonötről elengedett egy nagy lövést, a labdát még Kiri nagy bravúrral a kapufára segítette, a visszapattanóból Miklya ismételhetett, de kapusunk ezt is hárította. A 77. percben Miklya baloldali beadásából Harangozó próbálkozhatott, de perdítése Kiriben elakad. Rá egy percre megint Miklya volt a főszereplő, tíz méterről próbált gólt szerezni, de megint csak Kiri volt a nyertes. A meccs talán legnagyobb lehetőségét Harangozó puskázta el a 80. percben ekkor hét méterről, senkitől sem zavartatva, a felső lécet találta telibe. Megint csak alig telt el egy perc, Borgulya nagy erejű ballábas szabadrúgása kijött a kapusunkról, Lakatos ismételhetett, de erőtlen közeli lövését Kiri felszedte. Megúsztuk gól nélkül ezt a bő tízperces időszakot, a KOTE lendülete ezek után alábbhagyott, érezni lehetett, hogy sok év elteltével ezt a meccset végre, meg fogjuk nyerni. A 91. percben, hogy még szebb legyen a sikerünk, egy mintaszerű kontra után megszereztük a negyedik találatunkat is, ekkor Furár a baloldalon, a leshatáron ugratta ki Moldvánt, aki utolsó erejével megint meghúzta a szélt, majd önzetlenül középre adott Furárnak, Ő pedig egy csel után, jobbal lőtt a hálóba. 1-4.

IMG_7833
Furár lövése a kegyelemdöfést jelentette a Kondoros számára

Ezek után Mozsár játékvezető lefújta ezt a remek mérkőzést. Összegzésként elmondhatjuk, hogy ezt a magas színvonalú meccset, a széleket remekül kihasználva, megérdemelten nyertük meg, habár a gólarány egy kicsit túlzó, ennyi különbség talán nincs a két csapat között. Hozzá kell ugyanakkor tenni, hogy a találkozó forduló pontjaiból, (gondolok itt az első félidei Kondorosi találat utáni, és a 70. perctől közel tíz percen át tartó KOTE fölényre) sikeresen kerültünk ki, amihez elengedhetetlen volt egy parádés kapus teljesítmény is. Két győzelem után, optimistán tekinthetünk a következő hétvégén, hazai környezetben sorra kerülő Méhkerék elleni rangadó elé, ami ugyancsak nem lesz egyszerű feladvány.

Jók: Kiri, Zima, Nagy D. Magyar, Klimaj. (de a csapat többi tagja is minden dicséretet megérdemel a mai teljesítményéért)

Kondorosi TE – Szarvasi FC 1-4 (1-2) 
Kondoros, 300 néző. Játékvezető: Mozsár Gergely (Dobos Zs., Herczeg R.)

Kondoros: Szólik T. – Márk Á., Kajtár I., Borgulya T., Süli A. (Tóth J.) – Harangozó K., Miklya M., Vajgely Gy., Hanyecz H. (Zöld G.) – Zsíros P., Lakatos E.
Edző: Ancsin György

Szarvas: Kiri M. – Rafaj R., Kukovecz D., Szikora M., Benczúr N. – Moldván K. (Kiszel Z.), Zima D., Bakró G. – Nagy D. (Magyar M.), Klimaj Z., Furár R.
Edző: Rétes Pál

Gólszerzők: Süli A. 23′ illetve Nagy D. 11′, Klimaj Z. 15′ (p), 66′, Furár R. 91′

Edzői nyilatkozatok:

Ancsin György: — Számunkra a mérkőzés tizenöt perccel később kezdődött és ezután csak futottunk az eredmény után. A folytatásban rengeteg helyzetet kidolgozva, de ezeket rendre kihagyva megérdemelt vendégsiker született.

Rétes Pál: — Remekül kezdtük a mérkőzést mind játékban, mind a helyzetek kialakításában és értékesítésében. A hazaiak a góljuk után fokozatosan átvették a játék irányítását, de a sok helyzetükből nem tudtak gólt elérni, míg mi kontratámadásainkból újabb találatokat szereztünk.

A mérkőzésen készült képeket IDE kattintva érheti el.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor

Fotók: Reményi Kata

Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook