Megtört a jég! Orosházán rangadót nyertünk!

  • 2024.03.12.

Vármegyénk első osztályában a 16. fordulót rendezték meg, amelynek keretében Orosházára látogattunk. A hazai ULE nem titkoltan még nem mondott le a bajnoki cím megszerzéséről, bár esélye erre, akárcsak nekünk, igen csekélynek mondható. A kezdő sípszó elhangzása előtt a hazaiak csupán egy ponttal szereztek többen nálunk, így egy esetleges győzelemmel helyet cserélhetett volna a két gárda a tabellán. Igencsak bekezdett az Orosháza, már az 5. percben komoly helyzet adódott a kapunk előtt, amit még sikerült megúsznunk, nem így két perc múlva, amikor is egy szögletet követően Papp Máté fejelt közelről a kapunkba. A vezető találat után sem vett vissza lendületéből a házigazda, rövid időn belül Jakabnak kellet Papp elől mentenie ziccerben. Ezek után csendesebb mederbe került a játék menete, többet birtokoltuk a labdát a kezdeti nyomás után, bár sokat nem tudtunk kezdeni vele, többnyire a középpályán gyűrték egymást a felek. A félidő lefújása előtt sikerült egyenlítenünk, amikor Marik a bal oldalról indította Barnát, aki átemelte a kapujából messze kifutó Bordáson a labdát, majd higgadtan helyezett a hálóba.

Mivel az állás nem igazán felelt meg az Orosházának, a szünetben rákészülhettünk a hazai rohamokra, amelyek valahogy elmaradtak, sőt, idővel egyre nagyobb lendülettel kezdtük támadni a hazai kaput, ennek viszont jó ideig nem volt kézzel fogható eredménye. Ahogy közeledett a végjáték, az átlagosnál nagyobb iram, és a szokatlan pályaborítás kezdte kivenni a lábakból az erőt, de mivel a hazaiak sem tudtak ritmust váltani, érett a döntetlen. De hogy mégse így legyen, az utolsó tíz percre felpörögtek az események, előbb emberelőnybe kerültünk a 84. percben, amikor Burait állította ki a játékvezető szövegelésért, majd két perc múlva Miszlai közeli fejesét tolta léc fölé Jakab. Már mindenki a hármas sípszót várta, mikor Furár fejese akadt el egy védőben, majd következett a slusszpoén, Endrefalvi vágta léc alá Zima beadását. A két perces hosszabbításra már nem maradt izgalom.

Összegezve a látottakat, elmondhatjuk, hogy a gyors hazai gól nem tört meg bennünket, jóformán az első kaput eltaláló lövésből egyenlítettünk, hogy erre a félidő utolsó percéig kellett várni, csupán részlet kérdés. A második félidő iramában, és színvonalában is felülmúlta az elsőt, de egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, a kulcsmomentum a végjátékra esett, Jakab bravúrja után érezni lehetett, hogy ezt a meccset nem veszíthetjük el, arról, hogy végül három pontot kasszíroztunk, Endrefalvi gondoskodott, amikor a lefújás előtt talált előző csapata hálójába. Hosszú idő után sikerült közvetlen riválist legyőznünk, rangadót nyernünk, ezáltal feljebb lépni a tabellán. Legközelebb hazai pályán folytathatjuk remek tavaszi kezdésünket, ekkor a Mezőhegyes csapatát látjuk vendégül.

Orosházi MTK-ULE ‘1913’ – Szarvasi FC ‘1905’ 1-2 (1-1)
Orosháza, ULE Sporttelep – 450 néző. Játékvezető: Sándor Gergő (Fekete Z., Vozár Á.)

Orosháza: Bordás D. – Rau G., Kasuba D., Ondrejó T. (Fehér B.), Juhász J., Darida Á., Szarvas J., Miszlai L., Babolek Z. (Bónus M.), Papp M., Burai D.
Vezetőedző: Buza Barnabás

Szarvas: Jakab G. – Pilán M., Máté D., Zahorán B., Zima D., Marik S. (Palik Gy.), Simon R., Magyar M., Furár R., Barna V., Endrefalvi E.
Vezetőedző: Sajben Gábor

Gólszerzők: Papp M. 7′ illetve Barna V. 43′, Endrefalvi E. 92′

Kiállítva: Burai D. 84′ (beszédért)

Edzői értékelések:

Buza Barnabás, vezetőedző (Orosházi MTK-ULE 1913): – Csalódást keltő eredmény született. Többet érdemeltek volna a játékosok, de az eredmény nem ezt tükrözte.

Sajben Gábor, vezetőedző (Szarvasi FC 1905): – Végig fegyelmezettek voltunk, csapatként jól működve együtt a végeletekig küzdöttünk és végre el is hittük , hogy nyerhetünk. Ránk fért már ez a siker és megdolgoztunk érte. Bízom benne, hogy mostmár a jobb útra léptünk és a következő hazai meccs a legfontosabb , hogy igazi értéke legyen ennek a győzelemnek. De a srácok megérdemlik a dicséretet mindenképp!

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Kovács Bence
Videó: Szikora-Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook