Mezőnyfölényben játszva is csak egy pont a Csabacsűd ellen

  • 2022.10.19.

Az alapszakasz első körének zárófordulójában a szomszédos Csabacsűd csapatát fogadtuk. Az ellenfél keretében több olyan játékos, és edző található, aki már viselte csapatunk mezét, így abban biztosak lehettünk, hogy motivációnak nem lesznek hiányában.

14. perc: Endrefalvi gurított vissza Rafajnak, aki lépett párat, és mivel nem volt kilépő ember rá, 28 méterről lövésre vállalkozott, aminek eredményeként a bal felső sarokba kötött ki a labda, Kasik Viktor beleért ugyan, hárítani viszont nem tudott. 0-1.
60. perc: Simon vezette a labdát, majd pontosan középre tekert, a jó ütemben érkező Tóth nyolc méterről a kapu bal oldalába fejelt. 1-1.

Már a 30. másodpercben kihagytuk az első helyzetünket, Zima lőtt kapu fölé egy beadást, majd Tóth következett, amikor szép cselek után Rohonyba lőtt. A 14. percben egy ártalmatlannak tűnő akcióból Rafaj szerzett nagy gólt. Eddig minden úgy zajlott mint meccseink nagy részében, két kihagyott helyzet, majd egy kapott gól az első negyed órában, lassan ez már a védjegyünkké válik. Ezt követően Rohony védte Zima lövését, majd Kasik Viktor tette ugyanezt Magyar próbálkozása után. Kevéssel a félidő vége előtt Moleri szép beadását Furár éppen hogy nem érte el fejjel. A félidő zárásáig hiába játszottunk végig mezőnyfölényben, nem tudtuk begyötörni azt a fránya labdát a csűdi kapuba. Az hogy mindig van lejjebb, jól látszott a második félidő elején, az Okány ellen három gólos hátrányból támadtunk fel, egy jobb csapat ellen, most csupán egy találatnyi volt a különbség mégsem tudtunk látványosan a hátrány nyomába eredni. Azért lehetőségünk adódott rá, amikor egy óriási kavarodás, és lövés után maradt érintetlen a vendégek kapuja. A 60. percben szerzett egyenlítés után kissé feljebb kapcsoltunk, mondjuk kettesből hármasba, ami hozott is egy apróbb lehetőséget, ezúttal Simon nem ért el fejjel egy beadást. A 71. percben Kasik Viktornak volt szüksége minden tudására, hogy Endrefalvi szólja után hárítani tudjon. Ami ezután következet annak már nem sok köze volt a labdarúgáshoz, a vendég játékosok amint alkalmuk adódott rá, a földön maradtak, többször akció közben tették ezt, és a játékvezető személyében ebben partnerre is találtak, de hát a cél szentesíti az eszközt, történelmük legnagyobb sikere előtt álltak, ezért ne vessünk hát rájuk követ. Az ellen, hogy ez ne így legyen Furár tehetett volna, de Simon beadását kapu fölé lőtte a 84. percben. Krajcsovicz érezhetett abból valamit, hogy rengeteg idő el lett lopva tiszta játékidőből, így hat percet hosszabbított, amibe még belefért két csere, és két lepihenés is.

Ismerjük azt a meghatározást, hogy vereséggel felérő döntetlen, nos ez találkozó részünkről feltétlen ebbe a kategóriába tartozik, és azt is láttuk, hogy nem csak a RedBull, hanem a megfelelő motiváció is szárnyakat tud adni. Legközelebb ismét idehaza lépünk pályára a Nagyszénás ellen szombaton ebéd előtt, hogy ezt a „nézőbarát” időpontot milyen Isteni sugallatra találta ki a Szövetség most hagyjuk.

Szarvasi FC 1905 – Csabacsűdi GYLSE 1-1 (0-1)
Szarvas, Erzsébet liget – 250 néző. Játékvezető: Krajcsovicz Zsolt (Baráth J., Nagy G.)

Szarvas: Kasik V. – Kiri M., Polonszki P., Juhász Gy., Moleri R. (Bakró G.), Deli L., Simon R., Zima D., Pilán R. (Lénárt F. (Varga I.)), Furár R., Tóth B.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Csabacsűd: Rohony M. – Sovány P., Pecznik P., Viszkok Cs., Viszkok D., Rafaj R., Magyar M. (Gerhát K.), Bankó I. (Jelen Sz.), Kasik M. (Gyurik D.), Mojzsis M. (Kiss G.), Endrefalvi E. (Styecz D.)
Vezetőedző: Sechna Gábor

Gólszerzők: Tóth B. 60′ illetve Rafaj R. 14′

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Az idei bajnokság végére kiderül, hogy az idegrendszerem kibírja-e ezt a szakmát. Gratulálok a Csabacsűdnek!

Sechna Gábor: – A Csabacsűdi GYLSE eddigi történetében ez az eredmény a legszebb. Határtalan lelkesedéssel sikerült eltüntetni a két csapat közötti jelentős különbséget.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook