Minimális különbségű győzelem a Békésszentandrás ellen

  • 2022.10.19.

A megreformált bajnokság második fordulójában a békésszentandrási Hunyadi csapatát láttuk vendégül. Ellenfelünk legutóbb 4473 napja lépett szarvasi gyepre tétmérkőzésen, ugyanis rendre elkerülte a két csapat egymást az elmúlt pontvadászatokban. Szép számú nézőközönség előtt indult útjára a labda.

16. perc: Szabó Ferenc akadályozta Kriskát az ötös sarkánál, ez szemet szúrt Mezei játékvezetőnek, aki a tizenegyes pontra mutatott. A büntető végrehajtását Styecz vállalta el, a bal oldalra tartó középmagas lövését Búzás kiütötte, éppen Varga elé, aki négy méterről a kapu közepébe továbbított. 1-0.
27. perc: Kiss László végzett el szabadrúgást a felezővonalnál, lágy ívelésére Kasik mozdult ki, de kezei közül kiperdült a labda éppen Yetik elé, aki 18 méterről egyből kapura emelt, oly sikeresen, hogy a játékszer pont a léc alá hullott. 1-1.

70. perc: Szabadrúgáshoz jutottunk a kaputó 22 méterre, a labda mögé Kriska állt, és a remekül eltalált labda a kapu jobb oldalába vágódott. 2-1.
84. perc: Viczián egy rossz ütemű becsúszás után megkapta a második sárga lapját, így emberhátrányban fejeztük be a találkozót.

Már az első percekben kirajzolódott hogy melyik csapat a mérkőzés esélyese, magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, éppen eltelt negyed óra mikor sikerült egy könnyű síppal befújt büntető után megszereznünk a vezetést. Ez a találat láthatóan elégedetté tette játékosainkat egészen addig, míg egy hiba után nem sikerült egyenlítenie a Hunyadinak. Ez a gól megzavart minket, hogy miért az rejtély, de zavarodottságunk egészen a félidő végéig kitartott. Gondoltuk majd a második játékrészben helyre billen a világ rendje, (ahogy szerdán a Szeghalom ellen) de csak nem akart megszületni a második gólunk. Már a mérkőzés hajrájába értünk, mikor Kriska egy pontrúgás után betalált, de ez sem indította be a támadógépezetünket, bár kétszer is eltaláltuk a kapufát, valahogy a mai napon semmi nem akart sikerülni, a kiállítás után pedig már az eredményt őriztük. A vendégek kezdettől fogva jól megszervezték védelmüket, majd a mi elég sűrűn előforduló hibáinkra vártak, ami után próbálták indítani támadóikat, és abból kontrákat vezetni, amikből egy-két komolyabb lehetőségük is akadt. A meccs alacsony színvonalát nagyban befolyásolta a trópusi forróság, ami mindkét csapat életét megkeserítette, az pedig, hogy ettől függetlenül mi miért játszottunk ennyire halványan az egész meccsen, az egy külön elemzést érdemel, ahogy az is, hogy a vendégek miért tűntek sokkal motiváltabbnak. A következő fordulót jövő héten vasárnap rendezik, amikor is Csanádapácára látogatunk.

Szarvasi FC 1905 – Békésszentandrási HMSE 2-1 (1-1)
Szarvas, Erzsébet liget – 400 néző. Játékvezető: Mezei Máté (Gyuga Zs., Németh B.)

Szarvas: Kasik V. – Mojzsis M. (Szikora M.), Bakró G. (Klimaj Z.), Bány B., Polonszki P., Styecz M., Zima D., Kriska N., Furár R., Varga I. (Törköly T.), Viczián F.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Békésszentandrás: Buzás B. – Szabó F., Szabó M., Olasz I. (Kozák B.), Yetik D., Fabó B. (Olasz I.), Balogh M., Virág I., Tasi K. (Nyemcsok M.), Szűcs D., Kiss L.
Vezetőedző: Boér Zsolt

Gólszerzők: Varga I. 16′, Kriska N. 70′ illetve Yetik D. 27′

Kiállítva: Viczián F. 84′ (második sárga lap után)

Edzői nyilatkozatok: 

ifj. Somogyi János: – Mélységesen szégyellem magam a mutatott játék miatt.

Boér Zsolt: – Fantasztikusan fociztak a játékosaim. Taktikailag rendkívül érett játékot mutattak be a csoport favoritja ellen. Rászolgáltunk volna az egy pontra.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Babák Zoltán (newjsag.hu)
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook