Nagyszénás ellen meg van szezonbeli első hazai győzelmünk!

  • 2022.10.19.

A 12. játéknapra került sor a megyei első osztályban, amelyben a Nagyszénás csapatát fogadtuk. A vendégek négyes győzelmi széria után érkeztek, ami tiszteletet parancsoló, de jelenlegi helyzetünkben, igazán csak a három pontnak tudtunk volna örülni.

21. perc: Kolozsvári rántotta la mezénél fogva a kitörő Tóthot, amiért megkapta a második sárga lapját is, így Kiss játékvezető kiállította a vendégek játékosát.

47. perc: Vili a középvonalnál tartott rá Furár lábára, amiért sárga lapot kapott, és mivel ez már nem az első volt neki ezen a meccsen, így Ő is hamarabb mehetett zuhanyozni.
59. perc: Tóth indította a leshatáron Kilépő Furárt, aki két védővel a nyakán nyolc méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 1-0.
80. perc: Simon végzett el szabadrúgást a vendég térfél közepéről, az élesen meglőtt labdára Furár érkezett, és hét méterről a kapu bal alsó sarkába fejelt, Magony csak beleérni tudott. 2-0.
89. perc: Kukovecz lépett ki a bal oldalon, lendületesen elvitte Kasik mellett is a labdát, majd éles szögből hat méterről a kapuba gurított. 2-1.

Az utóbbi, Nagyszénás elleni meccsek nem sok sikerélményt hoztak számunkra, jelen esetben sem feltétlenül mi számítottunk esélyesnek, de ahhoz hogy legalább a felsőházat elérjük, minden pontra szükségünk van. Ennek talán ellentmondva kezdtünk, mert eddigi domináns fellépéseinktől eltekintve mintha kivárásra játszottunk volna, de mivel a szénásiak sem feltétlenül támadni érkeztek, ez a helyzet kissé megmerevítette a támadóvonalakat. Negyedóra elteltével aztán Takács megrázta magát, kis híján a vezetést is megszerezte, de Kasik nagyot védet. Aztán a 21. percben megfogyatkoztak a vendégek, mert Kolozsvári hét percen belül ugyanazt a mutatványt hajtotta végre, két sárga lap ellenében. Az emberelőny nem változtatta meg alapjaiban a mérkőzést, bár a félidő végéhez közeledve Juhász Gy. kétszer is tesztelte Magonyt, aki előbb szögletre, majd mezőnybe védte az élesen meglőtt labdákat. A második játékrész egy Vili által, mondhatni feleslegesen összeszedett második sárga kártyával indult, és máris kettős emberelőnyben találtuk magunkat. Na ezek után már félre tettük eddigi kivárásra épülő játékunkat, mondjuk kétemberes fórban ez már elvárható volt. Előbb Kiri lapos lövését hárította Magony, majd Tóth egy csel után lőtt kapu fölé. A várt gól az 59. percben jött el Furár révén, ez megnyugvást hozott a csapatnak, de túl sok kockázatot a továbbiakban sem vállaltunk, túlnyomórészt nálunk volt a labda, és ez láthatóan kielégített minket. A 80. percben aztán eldőlt a találkozó, egy Simon beadás után Furár növelte előnyünket két gólosra. A vendégeket dicséri, hogy a lefújás előtt, egy védelmi megingást kihasználva, kétemberes hátrányban is tudtak szépíteni Kukovecz révén.

Összegezve a látottakat elmondhatjuk, hogy a sors úgy hozta, hogy szinte egy egész félidőt kettős emberelőnyben játszhattunk végig, és ettől fogva már csak nekünk volt veszteni valónk, de türelmes játékkal, végig koncentrálva, két gólt sikerült szereznünk, ami ezen a meccsen elégnek bizonyult a győzelemhez. Legközelebb a jövő hét végén Orosházára látogatunk.

Szarvasi FC 1905 – Nagyszénás SE 2-0 (0-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 120 néző. Játékvezető: Kiss Tibor (Petrovszki P., Nemczov M.)

Szarvas: Kasik V. – Kiri M., Bozsó L., Polonszki P., Juhász Gy., Deli L., Zima D. (Molnár E.), Lénárt F. (Moleri R.), Simon R., Furár R., Tóth B.

Nagyszénás: Magony G. – Zábrák Z., Darida Á., Takács M. (Kovács L.), Kolozsvári J., Libor G. (Tari F.), Kukovecz D., Mazán N. (Juhász N.), Rafaj P. (Vajgely Gy.), Vili M., Márk Á.

Gólszerzők: Furár R. 59′, 80′ illetve Kukovecz D. 89′

Kiállítva: Kolzsvári J. 21′, Vili M. 47′ (mindkettő második sárga lap után)

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – A sok pofon után a mai napon leegyszerűsítettük a játékunkat. Mindennél fontosabb volt a három pont, amiért sokat tettünk, így a sikerünk megérdemelt.

Tasi Róbert: – A játékvezetésről mindent elmond, hogy bedobásból lest ítélt. Minden elismerésem a csapatomnak, hogy ezt pofon nélkül el tudták viselni.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Kovács Bence
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook