Nagyszombati gólesővel ajándékozta meg szurkolóit csapatunk

  • 2022.10.19.

A 4. fordulót rendezték a Megyei első osztály felsőházi rájátszásában, amelynek keretében a Nagyszénás csapatát fogadtuk. Ellenfelünkkel szemben a szezonban eddig 1-1 győzelem illetve vereség volt a mérlegünk, mindkét mérkőzés szoros küzdelmet hozott.

4. perc: Simon szögletét Styecz fejelte kapura négy méterről, amibe Magony még beleért, de a labda a bal alsó sarokba perdült. 1-0.
14. perc: Furár passzával Zima került helyzetbe középen, majd a tizenhatos vonaláról Magonyt átemelve szerzett gólt. 2-0.
32. perc: Deli lépett ki a védők között, de kissé kisodródott, egy csel után középre gurított Zima elé, aki az átvétel után 13 méterről a kapu bal oldalába helyezett. 3-0.

54. perc: Deli ezúttal Styeczet hozta helyzetbe középre gurításával, aki kilenc méterről a bal alsó sarokba küldte a labdát. 4-0.
63. perc: Kókai adott hátra úgy, hogy nem nézett fel, Zima lecsapott a labdára majd 15 méterről ezúttal a jobb alsó sarkot választotta, mesterhármast szerezve ezzel. 5-0.
68. perc: Varga ívelt középre Styeczhez, aki mellel felpörgette a labdát, majd 14 méterre a kapunak háttal állva, klasszikus ollózó mozdulattal a kapu bal alsó sarkába küldte azt, ami szintén mesterhármast eredményezett. 6-0.
69. perc: Zima készítette le Vargának a labdát, akinek 14 méterről leadott lövése Magony segítségével került a hálóba. 7-0.
90. perc: Simon szögletét Polonszki fejelte vissza középre, a labda Bányt találta üresen, akinek nem okozott gondot egy méterről a kapuba fejelnie. 8-0.

Igen haladósra fogtuk a találkozó elejét, mert ugyan Polonszki lövését még hárította Magony, de az ebből adódó szöglet utáni Styecz góllal megadtuk a meccs alaphangját. Sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, előbb Furár fejese ment hajszállal mellé, majd Styecz szólója után védett a szénási hálóőr. Még ebben a percben Zima révén a második gólunk is megszületett, egy negyedórányi eseménytelen időszak után megint rágyorsítottunk. Perceken belül előbb Styecz, majd Pilán előtt adódott helyzet, de Zima már nem hibázott, így három egységnyire nőtt az előnyünk. A félidő vége felé Kiri hagyta maga mögött a védőket, de Magony szép vetődéssel tisztázni tudott. A játékrész utolsó percében a vendégek egyetlen, de annál nagyobb lehetőségét Kókai hagyta kihasználatlanul, amikor szólója után Kasik védett nagyot. Az elsőhöz nagyon hasonló forgatókönyv szerint kezdődött a második félidő is, előbb Simon erős löketét még védte Magony, de Styecz lövésével már nem tudott mit kezdeni, így már négy találattal vezettünk. A meccsen az 59. percben hagytuk ki az utolsó helyzetünket, ekkor Rafaj tisztázott Styecz elől, ezután már góloknak tapsolhattunk. Előbb Zima érte el harmadik találatát, majd Styecz is mesterhármast szerzett, egy igen látványos találattal. A frissen beállt Varga is feliratkozott a gólszerzők közé, ahogy a hármas sípszó elhangzása előtt Bány is betalált, beállítva ezzel a végeredményt.

Összegezve a látottakat, megállapíthatjuk, hogy a szombati meccsek még mindig jobban fekszenek nekünk, mint a vasárnapiak, ezúttal már az első percekben látni lehetett, hogy igen nagy kedvvel, motiváltan vetettük bele a küzdelembe magunkat, a több sebből vérző, kulcsjátékosai hiányát megérző szénásnak nem volt ellenszere agresszív letámadásos játékunkra, és a magasan feltolt védekezésük is tálcán kínálta a lehetőségek garmadát előttünk. Említsük meg, hogy ezúttal szögleteink is veszélyesek voltak, helyzeteket, gólokat hoztak. Elismerést érdemlő, hogy magabiztos vezetésünk tudatában sem álltunk le, további gólokat lőve szereztük meg szezonbeli legnagyobb arányú győzelmünket. Jövő hét szombatján Okányban lépünk pályára.

Szarvasi FC 1905 – Nagyszénás SE 8-0 (3-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 300 néző. Játékvezető: Barta Norbert István (Gera F., Kőhalmi A.)

Szarvas: Kasik V. (Kollár P.) – Kiri M. (Varga I.), Bány B., Polonszki P., Zahorán B., Pilán R., Deli L., Simon R. (Lénárt F.), Zima D., Furár R. (Magyar M.), Styecz M.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Nagyszénás: Magony G. – Godár Gy., Darida Á., Kolozsvári J., Libor G. (Deák B.), Juhász N. (Leszkó M.), Kókai Á., Rafaj P., Vili M., Nagy Sz. D. (Frankó P.), Márk Á. (Simon L.)
Vezetőedző: Tasi Róbert

Gólszerzők: Styecz M. 4′, 54′, 68′, Zima D. 15′, 32′, 63′, Varga I. 69′, Bány B. 90′

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Szebbnél-szebb gólokat lőtt a csapat, valami ilyesmire gondoltam kezdés előtt, amikor a bátor, kreatív játékra hívtam fel a figyelmet.

Tasi Róbert: – Nehéz volt végignézni a szenvedésünket. Remélem, hogy egy hét elég lesz, hogy rendezni tudjuk sorainkat.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Kovács Bence
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook