Négy gól, három kiállítás – Győzelem az első bajnokin

  • 2022.10.19.

A 2016-17-es, Békés megyei első osztály, példátlanul megcsonkított mezőnnyel, tizenhárom csapattal száll harcba a bajnoki címért, a kiesés elkerülését szándékosan nem említem, mert kieső csapat ebben a szezonban nem lesz, köszönhetően a sajátos kiírásnak. Ennek szellemében az első fordulóban mindjárt egy rangadóval kezdhettük bajnoki szereplésünket, a Körösladányi MSK csapatát láttuk vendégül, nemzeti ünnepünk előestéjén. Az amúgy sem túl magas átlagéletkorú csapatunk a nyár folyamán tovább fiatalodott, aminek okán nem lehetett tudni mire lehetünk képesek a jó erőkből álló vendégekkel szemben. Már az 5. percben komoly veszélybe került a kapunk, Kéki lőtt közelről, de bajnoki mérkőzésen most bemutatkozó kapusunk, Lévai hárítani tudott.

A 7. percben válaszként egy ellentámadásból megszereztük a vezetést, amikor Körösfalvi ugratta ki a védők között kilépő Zimát, aki tizenegy méterről, higgadtan gurított el a kapus mellett a hosszúsarokba. 1-0.

A 19. percben Lakstetter ment le baloldalt az alapvonalig, centerezését Papp lőtte közelről kapura, labdája pedig egyik védőnk testéről vágódott a hálóba. 1-1.

A mezőnyben továbbra is egyenlő erők küzdelmét láthattuk, a sok apró szabálytalanság tette változatossá a közepes iramot.

A második félidőből nem sok telt el, amikor az 52. percben ismét Lévainak kellett nagyot védenie Bakos nyolc méterről leadott lövésénél. Az 55. percben Kuklát a második sárga lapot érő belépője után, Szelezsán játékvezető az öltözőbe parancsolta.

A kiállítás után megélénkült kicsit a találkozó irama, amiből mi jöttünk ki jól, ugyanis az 59. percben újra nálunk volt az előny, Bakró jobboldali keresztlabdáját Nagy D. vette le, majd jobbal a rövid sarokba lőtt. 2-1.

A 68. percben jártunk, amikor Klimaj lőtt helyzetben kapu fölé. A 69.percben egy tetszetős labdajáratás után, Somogyi lőtt az ötös sarkáról, de Kasik védett.

A 73. percben egy kapusról kipattanó labdát Klimaj lőtt jobbal a léc alá 3-1.

A 78.percben egyenlített a Ladány, mármint létszámilag, ugyanis a játékvezető Viszkokot is leparancsolta a pályáról, szintén a második sárga lapja végett. A 82.percben lezárhattuk volna a mérkőzést, de Kiri B. szép egyéni játék után a kapusba lőtt. Az egyenlő létszám újra kiegyenlítetté tette a csatát, de a véghajrában egy visszakönyöklés miatt Lakstetter is kénytelen volt elhagynia játékteret, amivel megpecsételte csapata sorsát, bár még egy óriási lehetőséget kihasználatlanul hagytak a vendégek a 89. percben, amikor Papp kapufája után, a kipattanót Kéki vágta kapu fölé.

Összességében egy elfogadható színvonalú mérkőzésen, nagyobb motiváltságunknak, és a második játékrészben jól beszálló cseréinknek is köszönhetően kijelenthetjük, hogy nem érdemtelenül szereztük meg a győzelmet, ami megfelelő alapot, és önbizalmat adhat fiatal csapatunknak az elkövetkezendő mérkőzések megvívásához, már akár jövő hétvégén, amikor is a nyáron megerősödött Mezőhegyes vendégei leszünk.

Jók : Szikora, Zima, Bakró, Nagy D.

Szarvasi FC – Körösladányi MSK 3-1 (1-1)
Szarvas, Erzsébet liget – 200 néző. Játékvezető: Szelezsán György (Petrovszki Gy., Czirok S.)

Szarvas: Lévai B. – Szikora M., Kiri B. (Szín Á.), Viszkok D., Pecznik P., Magyar M. (Kiszel Z.), Bakró G., Zima D., Nagy D. (Gulyás Á.), Klimaj Z., Körösfalvi K. (Somogyi J.)
Vezetőedző: Rétes Pál

Körösladány: Kasik V. – Juhász D., Viczián D., Nagy S., Kukla Zs., Farkasinszki L. (Kádár L.), Papp M. (Kormány L.), Kéki Cs., Papp Zs., Bakos J. (László A.), Laksteter J.
Vezetőedző: Somogyi János

Gólszerzők: Zima D. 7′, Nagy D. 59′, Klimaj Z. 73′ illetve Papp Zs. 19′

Kiállítva: Viszkok D. 78′ (második sárga lap után) illetve Kukla Zs. 55′ (második sárga lap után), Laksteter J. 88′ (könyöklésért)

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: — Mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, sajnos sok hibával játszottunk, de voltak biztató jelek.
Somogyi János: — Az első kiállítás megpecsételte a sorsunkat. A helyzeteinket kihagytuk, míg a hazaiak nem.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook